Skip to content

Kuinka korjata se, kun Xbox Series X- tai S-ohjain ei tunnista kuulokkeita

19 de maaliskuu de 2021

Kun Xbox Series X- tai S-ohjaimesi ei tunnista kuulokettasi, se voi toimia muutamalla eri tavalla. Jos muut pelaajat eivät kuule sinua, etkä sinäkään kuule heitä, se on hyvä osoitus siitä, että kuulokkeet ovat rikki tai ohjain ei tunnista sitä. Saatat myös näyttää olevan mykistetty chatissa, eikä sinulla ole kykyä hallita chat-äänenvoimakkuutta.

Nämä ohjeet koskevat sekä Xbox Series X: tä että S: ää, koska ne käyttävät samaa ohjainta. Jos käytät Xbox One -ohjainta Xbox Series X- tai S -laitteesi kanssa, saatat joutua tutustumaan ohjeisiin Xbox One -ohjaimen kiinnittämisestä, joka ei tunnista kuulokkeita diagnostiikkaprosessin joissakin osissa.

Mikä saa Xbox Series X- tai S-ohjaimen tuntematta kuulokkeita?

On olemassa muutamia erilaisia ​​ongelmia, jotka voivat aiheuttaa tämän, mukaan lukien sekä laitteisto- että laiteohjelmisto-ongelmat. Ohjaimen laiteohjelmistossa voi olla ongelma, itse kuuloke voi olla rikki tai sinulla voi olla väärät tiedonsiirtoasetukset, jotka näyttävät siltä, ​​että ohjain ei tunnista kuuloketta.

Kuinka korjata Xbox Series X- tai S-ohjain tunnistamaan kuulokkeet


Jos näyttää siltä, ​​että Xbox Series X- tai S-ohjaimesi ei tunnista kuulokettasi, kokeile seuraavia mahdollisia korjauksia:

 1. Tarkista ohjaimen yhteys. Jos olet ollut jonkin aikaa käyttämättömänä, ota ohjain ylös ja varmista, että se on todella kytketty Xbox-konsoliin. Onko USB-kaapeli irrotettu? Sammutuiko ohjain tai onko se synkronoitu toiseen konsoliin tai tietokoneeseen?

 2. Varmista, että kuulokkeita ei ole mykistetty. Useimmissa kuulokkeissa, jotka on suunniteltu liitettäviksi Xbox Series X / S -ohjaimiin, on sisäänrakennettu mykistystoiminto. Tarkista mykistyspainike tai -kytkin ja yritä käyttää sitä. Jos sitä ei ole mykistetty, yritä mykistää ja kumota mykistys ja katso sitten, kuulevatko ihmiset sinut.

  Mikrofoni voidaan mykistää myös Xbox Series S / X: llä. paina Opas-painike, valitse keskustelusi ja paina Y mykistää tai mykistää itsesi.

 3. Lisää kuulokkeiden äänenvoimakkuutta. Mykistystoiminnon lisäksi useimmissa Xbox Series X / S -kuulokkeissa on äänenvoimakkuuden säätö. Tarkista, ettei sitä ole käännetty kokonaan alas.

 4. Testaa kuulokkeet toisella sovelluksella. Tämän tekeminen vahvistaa, että laitteistossasi tai ohjelmistossasi on ongelma, ei osapuolikeskustelussa tai ystävien omissa asetuksissa. Helpoin tapa on avata Skype-sovellus ja soittaa testipuhelu.

 5. Kokeile toista ohjainta. Jos sinulla on toinen ohjain, yritä synkronoida se ja kytkeä mikrofoni. Koska Xbox One -ohjaimet ovat yhteensopivia Xbox Series X- ja S-konsolien kanssa, voit käyttää tässä vaiheessa vanhaa Xbox One -ohjainta.

 6. Kokeile toista kuuloketta. Jos pystyt kytkemään toisen kuulokemikrofonin ohjaimeesi ja saamaan sen toimimaan hienosti, ensimmäinen kuulokkeesi on todennäköisesti vain rikki. Useimmissa tapauksissa huomaat, että johtimessa on rikki mykistyskytkin tai vika.

  Suurin osa Xbox One -kuulokkeista toimii Xbox Series X / S -ohjaimien kanssa, mutta on olemassa poikkeuksia. Jos et ole varma, tarkista kuulokkeiden valmistajalta.

 7. Tarkista, onko kuulokeliitännässä roskia. Kun kuuloke on irrotettu pistorasiasta, etsi taskulampulla kuulokkeiden liitännän sisään roskia, kuten ruokaa tai likaa. Jos tunkin sisällä on vieraita esineitä, poista se varovasti ohuella työvälineellä, kuten hammastikulla tai pinseteillä, tai käytä paineilmaa.

  Älä käytä kyllästettyä puuvillapalloa äläkä anna nesteen tippua ohjaimen sisään. Jos yrität puhdistaa puuvillapallolla, pidä ohjainta asennossa niin, että kuulokeliitäntä osoittaa alaspäin.

 8. Tarkista, että kuulokkeen pistoke on vaurioitunut. Kun kuulokkeet ovat edelleen irrotettu pistorasiasta, tarkista kuulokkeiden pistoke. Jos metallitulppa on likainen tai ruosteinen, se voi estää sitä muodostamasta hyvää liitäntää. Yritä puhdistaa se vanupuikolla, joka on kastettu kevyesti alkoholin hankaukseen.

 9. Tarkista, että HF, johto ja pistoke ovat vaurioituneet. Jos näet johtimessa näkyviä vaurioita tai kulumista, varsinkin jos se on kytketty pistokkeeseen ja kuulokkeisiin, se todennäköisesti aiheuttaa ongelman.

 10. Tarkista mikrofoniliitäntä. On mahdollista, että sinulla on vain huono yhteys mikrofonin ja ohjaimen välillä. Jos et näe mitään ongelmia pistokkeessa tai pistokkeessa, yritä irrottaa kuulokemikrofoni ja kytkeä se takaisin tukevasti pitämällä kiinni pistokkeesta eikä johdosta.

 11. Korjaa yksityisyys- ja verkkoasetuksesi. Jos sinulla on liian tiukat Xbox Series X- tai S-tietosuoja-asetukset, se voi estää sinua keskustelemasta. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain aikuisten tileillä, joten jos sinulla on lapsitili, sinun on pyydettävä apua yhdistetyn aikuisten tilin omistajalta.

  Näin korjaat Xbox Series X- tai S-tietosuoja-asetukset:

  1. Navigoida johonkin Profiili ja järjestelmä > asetukset > Tili > Tietosuoja ja online-turvallisuus.
  2. Valitse Xbox Live -turvallisuus.
  3. Valitse Tarkastele tietoja ja muokkaa.
  4. Valitse Viestintä ja moninpeli.
  5. Valitse kenen kanssa haluat olla yhteydessä.
 12. Päivitä ohjaimen laiteohjelmisto. Xbox Series X- tai S-ohjaimessasi on sisäänrakennettu ohjelmisto, joka ohjaa sen toimintaa ja toimii Xboxin kanssa. Jos laiteohjelmisto on vanhentunut tai vioittunut, kuulokkeet eivät ehkä toimi.

  Näin päivität laiteohjelmiston:

  1. Navigoida johonkin Profiili ja järjestelmä > asetukset > Laitteet & liitännät> Tarvikkeet.
  2. Valitse ohjain päivittää.
  3. Valitse kolmen pisteen valikko.
  4. Jos laiteohjelmistopäivitys on saatavilla, asenna se.
 13. Määritä ohjain profiilillesi. Jos ohjainta ei ole määritetty profiilillesi, et voi käyttää sitä ja yhdistettyä kuuloketta chat-keskusteluun. Varmista, että ohjain on liitetty oikeaan Gamertag-profiiliin ja yritä uudelleen.

 14. Kytke Xbox Series X: n tai S: n virta uudelleen viimeisenä keinona, on mahdollista, että konsolin virranhallinta korjaa tämäntyyppisen yhteysongelman. Voit tehdä tämän pitämällä -näppäintä alhaalla Teho -painiketta, kunnes valo sammuu. Odota, että ohjaimet sammuvat, tai poista paristot sammuttaaksesi ne välittömästi. Muutaman minuutin kuluttua kytke konsoli takaisin päälle ja tarkista, toimivatko kuulokkeet.