Skip to content

Kuinka korjata Wi-Fi-reititin Internet-yhteyden parantamiseksi

20 de maaliskuu de 2021

Wi-Fi-reitittimessäsi voi olla useita ongelmia, sillä et voi muodostaa yhteyttä reitittimeen, hitaista nopeuksista, kun yhteys on muodostettu, tai ilman internetyhteyttä ollenkaan.

Kuitenkin, jos tiedät, mistä etsiä ja mitä tehdä erityisten oireiden perusteella, ei yleensä ole lainkaan vaikeaa korjata Wi-Fi-reititintä.

Monet oireistasi voivat olla päällekkäisiä. Esimerkiksi ajoittaiset Internet-yhteysongelmat voivat näkyä hitaana yhteytenä. Seuraa alla olevia vaiheita ylhäältä alas peruuttaaksesi todennäköisemmät ongelmat ensin, ennen kuin siirryt monimutkaisempiin ongelmiin.

Wi-Fi-reitittimen ongelmien syy

Useat asiat voivat aiheuttaa ongelmia Wi-Fi-reitittimessäsi. Yleisin skenaario on langaton kanava, joka on liian täynnä liian monta laitetta, joka käyttää liikaa kaistanleveyttä. Vähiten todennäköinen skenaario on laitteistovika itse reitittimessä. On myös ongelmia, kuten laitteesi haittaohjelma, hakkeroitu reititin ja paljon muuta.

Hitaiden langattomien yhteyksien korjaaminen

Helpoin tapa selvittää, aiheuttaako Wi-Fi-reititinongelmia liian monta verkkoa käyttävää käyttäjää, estämällä kaikki yhteydet (paitsi sinun) ja suorittamalla sitten nopeustesti. Nopeustesti paljastaa, onko ongelma Internet-palveluntarjoajien puolella vai sinun.

 1. Muodosta yhteys reitittimeen järjestelmänvalvojana. Varmista, että käytät yhteyden muodostamiseen Ethernet-kaapelia, jotta sinun ei tarvitse kirjautua sisään Wi-Fi-yhteydellä, kun olet estänyt kaikki langattomat yhteydet.

 2. Estä kaikki verkon laitteet. Voit tehdä tämän reitittimen valikossa olevien kulunvalvonta-asetusten kautta. Varmista, että kaikki uudet laitteet eivät muodosta yhteyttä, ja valitse ja estä sitten kaikki liitetyt laitteet. Koska olet yhteydessä verkkokaapelilla, tämä ei vaikuta yhteyteen.

 3. Suorita Internet-yhteyden nopeustesti. Varmista, että tiedät, kuinka nopeasti sinun pitäisi saada Internet-palveluntarjoajalta ostamasi suunnitelma. Koska olet ainoa yhteyshenkilö, nopeutesi tulisi vastata tarkasti suunnitelmasi mukaan. Jos ei, sinun on otettava yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi auttamaan tilin vianmäärityksessä, koska se ei ole reititin.

 4. Lukitse reititin. Monet ihmiset unohtavat vaihtaa reitittimen oletusasetuksista niin, että se on turvallinen eikä kukaan muu voi käyttää Internetiäsi. Jos muut ihmiset muodostavat yhteyden verkkoosi, he käyttävät kaistanleveyttäsi, mikä hidastaa internetyhteyttäsi.

 5. Kun olet suorittanut kaikki testit ja lukinnut reitittimesi, käynnistä reititin uudelleen kokonaan. Yhdistä uudelleen ja ota käyttöön Anna kaikkien uusien laitteiden muodostaa yhteys uudelleen.

Tässä vaiheessa olet testannut, että saat oikeat nopeudet Internet-palveluntarjoajalta. Olet myös suojaanut reitittimesi, joten kukaan, jolla ei ole langatonta salasanaa, ei voi muodostaa yhteyttä verkkoon. Jos sinulla on edelleen Wi-Fi-reitittimen ongelmia, jatka seuraavaan osaan.

Hakkeroidun Wi-Fi-reitittimen käsittely

Uskokaa tai älkää, reitittimet ovat pieniä tarkoitukseen rakennettuja tietokoneita, ja siksi ne voivat saada viruksia. Tämä pätee erityisesti, jos et ole koskaan vaihtanut järjestelmänvalvojan salasanaa tai antanut heikkoa verkon kirjautumissalasanaa.

Kun hakkerit pääsevät käyttämään reititintäsi, he voivat muuttaa asetuksia, avata portteja ja aiheuttaa kaikenlaisia ​​ongelmia. Onneksi on olemassa tapoja korjata nämä ongelmat, vaikka reititin olisi saanut tartunnan.

 1. Palauta reitittimen oletusarvo. Laitteen palauttaminen palauttaa kaikki tärkeät asetukset takaisin oletusasetuksiin, jotka Internet-palveluntarjoajasi on alun perin määrittänyt reitittimelle. Noudata aina 30-30-30 kovan palautuksen sääntöä, kun suoritat reitittimen palautuksen.

 2. Suorita reitittimen asetukset uudelleen yllä olevan osan mukaisesti, mutta ota se askeleen pidemmälle ja poista WPS (Wi-Fi Protected Setup) käytöstä turvallisuuden lisäämiseksi.

 3. Vaihda reitittimen IP-osoite. Tämä on tärkeää, koska jotkut julkiset IP-osoitteet tulevat hakkereiden tunnetuiksi ”pehmeiksi” kohteiksi ja hyökkäävät useammin kuin toiset. Voit kuitenkin vapauttaa ja uudistaa reitittimen IP-osoitteen saadaksesi uuden. Jos et saa reitittimesi IP-osoitetta muuttumaan, ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi ja pyydä uusi, kiinteä IP-osoite.

 4. Osta toissijainen, turvallisempi reititin. Jotkut Internet-palveluntarjoajien asiakkaille tarjoamat langattomat reitittimet ovat modeemi ja reititin, eikä suojaus ole aina suurin. Voit poistaa modeemin Wi-Fi-ominaisuuden käytöstä ja liittää turvallisemman langallisen langattoman reitittimen modeemiin. Määritä sitten kotisi Wi-Fi-verkko tällä turvallisemmalla modeemilla.

 5. Suojaa verkkoasi hakkeroinnin jälkeen. Kun reititin on saanut tartunnan, on todennäköistä, että muut verkkosi laitteet ovat saaneet tartunnan. Kun olet puhdistanut ja suojatut reitittimen, tarkista ja poista virukset Windows 10 -tietokoneista, Mac-tietokoneista ja matkapuhelimista.

Korjaa muut Wi-Fi-reitittimen ongelmat

Jos olet päässyt niin pitkälle etkä vieläkään pysty muodostamaan yhteyttä reitittimeesi tai suorituskykysi on heikko, voi olla olemassa useita muita ongelmia.

 1. Vaihda eri laitteiden Wi-Fi-kanavia. Jos kaikki talosi laitteet käyttävät 5 GHz: n kanavaa, häiriö on mahdollista. Kokeile vaihtaa älykkäitä kodinkoneitasi ja matkapuhelimesi käyttämään 2,4 GHz: n taajuutta samalla kun jätät pöytätietokoneet ja kannettavat tietokoneet 5 GHz: n taajuudella.

 2. Yksittäisten Internet-yhteyksien vianmääritys. Jos olet päässyt niin pitkälle ja reititin näyttää toimivan hyvin, mutta internetyhteytesi on silti huono, se voi olla ongelma yksittäisissä laitteissa. Tässä tapauksessa tutkia Windows 10-, macOS-, Android- tai iOS-laitteisiin liittyviä Wi-Fi-yhteysongelmia.

 3. Harkitse reitittimen sijoittamista. Yleinen virhe on reitittimen sijoittaminen talon kulmaan. Tämä aiheuttaa talon alueille heikon Wi-Fi-signaalin tai epätyypillisiä yhteyksiä. Toinen ratkaisu, jos sinulla on suuri talo, on parantaa Wi-Fi-signaalia joko paremmalla sijoittelulla tai ostamalla laitteistoja Wi-Fi-vahvistimia.

 4. Tarkista DHCP-asetukset. Reitittimelle määritetyt virheelliset DHCP-asetukset voivat aiheuttaa joko ajoittaisia ​​tai pysyviä yhteysongelmia. DHCP-alueen on vastattava yhdyskäytävän osoitetta.

 5. Tarkista reitittimen DNS-palvelimet. Reitittimessäsi on määritetty DNS-palvelimen IP-osoitteet. Varmista, että nämä eivät ole muuttuneet, kysymällä Internet-palveluntarjoajalta teknisen tuen teknikolta, mitä niiden pitäisi olla. Voit myös testata asettamalla ne julkisiin DNS-palvelimiin ja selvittämään, ratkaiseeko tämä ongelmasi (mikä voi tarkoittaa, että Internet-palveluntarjoajien DNS-palvelimissa on ongelmia).

Korjasitko Wi-Fi-reitittimesi?

Pystyitkö ratkaisemaan Wi-Fi-reitittimesi ongelmat, vai koetko yhteysongelmat silti sinua? Älä pelkää korvata laitetta kokonaan uudella.

Kysy, mitä modeemeja Internet-palveluntarjoajasi tukee, ja osta uusi kaapelimodeemi. Jos kyseessä on yhdistetty modeemi ja Wi-Fi-reititin, markkinoilla on monia kaapelimodeemeja / reitittimiä, jotka tarjoavat ensiluokkaista turvallisuutta ja helppokäyttöisyyttä.