Skip to content

Kuinka korjata Windows 10 Blue Screen 0xc000000f -virheilmoitus

21 de maaliskuu de 2021

0xc000000f-virhekoodiviesti Windows 10: ssä, Windows 8: ssa ja Windows 7: ssä ilmestyy yleensä käyttöjärjestelmän päivityksen tai uuden ohjelman asennuksen jälkeen. Se voi näyttää jotain seuraavalta:

 • Tiedosto: Windows system32 winload.exe Virhekoodi: 0xc000000f

Virhe 0xc000000f näkyy melkein aina, kun Windows-tietokone on käynnistetty uudelleen tai uudelleenkäynnistyksen jälkeen, tapa ilmoittaa käyttäjälle, että Windows-käyttöjärjestelmä ei pystynyt suorittamaan käynnistystä loppuun.

Virhekoodin 0xc000000f syy

Windows ei käynnistänyt 0xc00000f -virheilmoitus johtuu yleensä vioittuneesta tiedostosta, vioittuneesta asemasta tai haittaohjelmista tai viruksista. Viallisten tai irrotettujen kaapeleiden on myös tiedetty aiheuttavan virhekoodin 0xc00000f, koska nämä kaapelit voivat häiritä järjestelmän kykyä käyttää tärkeitä tiedostoja oikein.

Kuinka korjata virhekoodi 0xc000000f

Tämän teknisen ongelman tiedetään vaikuttavan sekä Windows 10-, Windows 8- että Windows 7 -käyttöjärjestelmien 32- ja 64-bittisiin versioihin. Useiden ratkaisujen on tiedetty korjaavan sen ja saamaan laitteet jälleen toimimaan kunnolla.

 1. Seuraa näytön ohjeita. Yleensä 0xc00000f-virhekoodiin liittyy muutama käytännöllinen vinkki Windows-laitteen korjaamiseen tai uudelleenkäynnistämiseen. Jos laite ei reagoi, ehdotetut vinkit eivät toimi tai jos sinulle ei ole annettu järjestelmävinkkejä, jatka seuraavaan vaiheeseen.

 2. Suorita pehmeä nollaus. Pidä teho -painiketta Windows-laitteessa vähintään 10 sekunnin ajan. Kun laite sammuu, odota muutama sekunti ja käynnistä se painamalla painiketta uudelleen. Tämä on yksinkertainen temppu, mutta se voi usein korjata väliaikaiset häiriöt tai virheet.

  Jos saat Windows-laitteesi jälleen toimimaan kunnolla, suorita järjestelmäpäivitys, joka voi korjata vioittuneet tiedostot, ja estää tilanteen toistumisen. Voit myös suorittaa virhetarkistuksen jokaiselle asemalle.

 3. Poista kaikki ulkoiset asemat. Tämän on tiedetty korjaavan virhekoodin 0xc00000f joskus. Sammuta Windows-laite, irrota kaikki ulkoiset kiintolevyt ja käynnistä laite sitten uudelleen. Voit myös poistaa kaikki liitetyt USB-tallennuslaitteet.

 4. Poista kaikki laitteet ja lisävarusteet. Yhdistettyjen hiirten, verkkokameroiden ja muiden elektronisten laitteiden poistaminen tietokoneesta ja uudelleenkäynnistys voi myös korjata ongelman.

  Jos olet liittänyt Xbox One -ohjaimen tai muun videopeliohjaimen tietokoneeseen, irrota ohjain irrottamalla kaapelit ja irrottamalla kaikki ohjainten kytkemiseen käytettävät sovittimet.

  Varmista, että Windows-tietokone tai -tablet-tietokone on sammutettu kokonaan eikä lepotilassa, ennen kuin irrotat laitteiston.

 5. Suorita voiman sammutus. Pakotettu sammutus on kuin vahvempi uudelleenkäynnistys Microsoft Surface -tuotelinjalle, joka voi usein korjata bugisen Surface-laitteen, kun tavallinen uudelleenkäynnistys tai sammutus ei toimi.

  Uusimmissa Surface Pro-, Surface Laptop-, Surface Book 2- ja Surface Go -malleissa pakotettu sammutus suoritetaan pitämällä virtapainiketta painettuna 20 sekunnin ajan, kunnes Windows-logo vilkkuu. Menetelmä voi vaihdella muissa Surface-malleissa.

 6. Tarkista, onko kaapeleissa vikaa. Jos sinulla on Windows-tietokone, joka voidaan avata, sammuta se kokonaan ja irrota se kaikista virtalähteistä. Avaa sitten se ja katso johdotusta. Varmista, että kaapelit ovat tiukasti kiinni ja vaihda kaapelit, jos niissä on kulumista.

  Kun puhdistat johdotuksia tai muita tietokoneen sisäosia, älä käytä puhdistusainetta tai muuta nestettä. Käytä sen sijaan kuivaa liinaa.

  Joitakin Windows-laitteita, kuten Surface-tuotelinjaa, ei voi avata. Yritä avata pinta voi mitätöidä takuun. Pöytätietokoneet ovat yleensä hyviä tarkastettaviksi, mutta on parasta tarkistaa käyttöopas ja takuupaperit ennen radikaalien fyysisten muutosten tekemistä.

 7. Päivitä tietokoneesi. Jos olet kokeillut kaikkea muuta ja et pääse eroon 0xc000000f-virheilmoituksesta, tietokoneen päivittäminen voi tehdä sen. Tämä prosessi asentaa Windows-käyttöjärjestelmän uudelleen, mutta ei koske asennettuja ohjelmia tai tallennettuja tiedostoja. Tähän asetukseen pääsee kuoleman sinisen ruudun Lisäasetukset-valikosta. Valitse Vianmääritys > Nollaa tämä tietokone > Päivitä tietokoneesi.

 8. Nollaa tietokoneesi. Windows-tietokoneen nollaamisen pitäisi olla viimeinen keino, koska se poistaa kaiken laitteessa olevan laitteen ja palauttaa sen sellaiseksi kuin se oli, kun sait sen ensimmäisen kerran. Nollaa tietokone -asetus on käytettävissä myös Käynnistyksen lisäasetukset -palautusasetuksissa ja löytyy osoitteesta Vianmääritys > Nollaa tämä tietokone > Nollaa tietokoneesi.

  Kun käytät pilvitallennuspalvelua, kuten OneDrive tai Google Drive, näihin palveluihin tallentamasi tiedostot voidaan ladata uudelleen, kun palautusprosessi on valmis. Samoin kaikki Microsoft Storesta tai muista verkkokaupoista ostetut sovellukset tai media voidaan ladata uudelleen.

 9. Asenna Windows 10 uudelleen asennusmedialta. Windows 10 -asennusmedia on virallinen Microsoft-ohjelma, joka voidaan ladata USB-asemalle tai DVD-levylle ja jolla voidaan asentaa Windows 10 -käyttöjärjestelmä uudelleen vaurioituneelle tietokoneelle tai uudelle laitteelle. Tiedostot voidaan ladata Microsoftin virallisen verkkosivuston Windows 10 -asennusmediasivulta.

  Jos koet sinisen kuolemanäytön, lataa ja luo Windows 10 -asennusmedia ystävän tai perheenjäsenen tietokoneelle. Voit myös tehdä Windows 8 -palautusaseman, jos käytät kyseistä käyttöjärjestelmää.

  Kun se on luotu, aseta Windows 10 -asennusvälineen sisältävä asema kyseiseen tietokoneeseen. Käynnistä sitten tietokone uudelleen, ja sen pitäisi käynnistyä aseman tiedoilla. Kun olet ladannut, valitse Asenna Windows ja seuraa ohjeita asentaaksesi Windows 10 -käyttöjärjestelmän uudelleen.

 10. Ota yhteyttä asiakastukeen. Jos mikään näistä vinkeistä ei toimi tai et pysty kokeilemaan näitä korjauksia, koska Käynnistyksen lisäasetukset -valikko tai -järjestelmä ei vastaa, ota yhteyttä Windows-laitteen valmistajan viralliseen asiakastukeen. Vaikka tämä voi olla turhauttavaa, on tärkeää muistaa, että jos takuusi on voimassa, saatat saada korvaavan korvauksen ilmaiseksi tai ainakin alennuksen.