Skip to content

Kuinka korjata Windows 10 -laskin, joka ei toimi oikein

19 de maaliskuu de 2021

Kun haluat suorittaa joitain nopeita laskelmia, mutta Windows 10 -laskin ei avaudu, avautuu ja sulkeutuu välittömästi tai kaatuu pian käytön aloittamisen jälkeen, voit vetää puhelimesi tai kiväärin työpöydän läpi löytääksesi toisen laskimen. Kuitenkin selvittäminen, miksi Windows 10 -laskin puuttui, ja sen saaminen toimimaan uudelleen säästää vastaavilta päänsärkyiltä tulevaisuudessa.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows 10: tä.

Windows 10 Laskin ei toimi

Windows 10 -laskimen puuttuminen tai kaatuminen voi johtua muutamasta ongelmasta. Se voi johtua viimeaikaisen päivityksen sekoittamista asetuksista. Vioittuneet tai puuttuvat järjestelmätiedostot saattavat aiheuttaa laskimen häiriön. Jopa jotain niin yksinkertaista kuin väärän tilin käyttäminen kirjautumiseen tietokoneeseen voi olla syyllinen.

Kuinka korjata Windows 10 -laskin puuttuu

Ei-toimivan laskimen yleisimpien syiden vianmääritys käyttämällä joitain sisäänrakennettuja työkaluja, muuttamalla joitain asetuksia ja ehkä asentamalla joitain tiedostoja uudelleen, on paras veto saada se toimimaan uudelleen niin kuin pitäisi.

 1. Suorita laskin järjestelmänvalvojana. Jos laskinsovelluksen asetukset ovat ongelmallisia, sen avaaminen tällä tavalla voi ratkaista ongelman. Jos ei, jatka vianetsintää.

 2. Kirjaudu tietokoneelle toisena käyttäjänä. Jos sinulla on vain yksi tili määritetty Windowsissa, luo uusi tili ja käytä laskinta, kun olet kirjautunut toiseen tiliin.

 3. Suorita Microsoft-tilien vianmääritys. Tämän työkalun käyttäminen on erityisen hyödyllistä, jos laskin toimi vaihtoehtoisella Windows 10 -käyttäjätilillä. Jos alkuperäiset tilin asetukset ovat vioittuneet tai muita ongelmia on olemassa, vianmääritysohjelma voi tunnistaa ja korjata nämä ongelmat. Jos laskin puuttuu edelleen, se on todennäköisesti eri asia.

 4. Suorita Sovellusten vianmääritys Windows 10 -käyttöjärjestelmässä. Ongelmalla ei ehkä ole mitään tekemistä käyttäjätilin ja kaiken laskinohjelman kanssa. Windows 10 sisältää useita vianmääritystyökaluja, jotka on piilotettu asetuksiin. Valitse Windows Store -sovellukset Vianmääritys-ikkunan alaosassa tarkistaaksesi ja korjataaksesi laskimen (tai muiden sovellusten) ongelmia. Jos ongelmia ei löydy, jatka vianetsintää.

 5. Tarkista sovelluspäivitykset. Vaikka suurin osa päivityksistä asennetaan automaattisesti, on mahdollista, että käytettävissä on uusi päivitys, joka voi korjata Windows 10 -laskurin.

 6. Nollaa tai asenna laskin uudelleen. Ikkunan 10 Laskin-osiossa on kätevä nollauspainike Sovellukset ja ominaisuudet asetukset. Jos sen nollaaminen ei tee temppua, poista nykyinen ohjelmisto ja asenna uusi versio laskinohjelmasta. Uudelleenasennuksen jälkeen laskimen pitäisi avautua. Jos ei, on aika kaivaa syvemmälle.

 7. Suorita System File Checker -skannaus. Työkalu etsii tietokoneen etsimään vioittuneita tai väärin suojattuja järjestelmätiedostoja ja korvaa nämä tiedostot oikeilla Microsoft-versioilla. Käynnistä tietokone uudelleen ja yritä laskinta uudelleen ennen kuin jatkat.

 8. Suorita sfc / scannow-komento. Tämä työkalu tarkastaa tärkeät Windows-tiedostot ja korvaa löytämänsä vahingoittuneet tai puuttuvat tiedostot. Kun olet käynnistänyt tietokoneen uudelleen, avaa laskin. Jos se puuttuu edelleen tai kaatuu, kokeile yhtä muuta järjestelmätyökalua.

 9. Käytä DISM-työkalua. Deployment Image Servicing and Management (DISM.exe) on komentorivityökalu, joka voi löytää ja korjata mahdolliset vioittumat paikallisen kuvan sisällä. Käynnistä tietokone uudelleen ennen kuin jatkat.

 10. Tarkista ja asenna käytettävissä olevat Windows-päivitykset. Laskinsovelluksessa saattaa olla tunnettu ongelma, johon Service Pack tai korjaustiedosto tarjoaa ratkaisun. Jos päivityksiä ei ole tai tämä ei ratkaise ongelmaa, sinulla on toinen vaihtoehto.

 11. Suorita järjestelmän palautus. Tämä apuohjelma siirtää tietokoneen haluamaasi aikaan ja päivämäärään, jolloin laskin toimi hyvin. Tämä prosessi kumoaa viimeisimmän merkittävän järjestelmän muutoksen, joka olisi saattanut aiheuttaa laskimen lakkaamisen toimimasta. Sinulla on myös mahdollisuus palauttaa järjestelmä muihin luotuihin palautuspisteisiin.