Skip to content

Kuinka korjata Xbox, joka ei muodosta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon

28 de kesäkuu de 2021

Xbox Onessa on sisäänrakennettu Wi-Fi, mutta se ei aina toimi. On monia olosuhteita, jotka voivat estää Xbox One -laitetta muodostamasta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, mukaan lukien häiriöt ja esteet, verkko-ongelmat ja jopa vioittunut tai yhteensopimaton reititin tai modeemi-laiteohjelmisto.

Syyt siihen, että Xbox One ei muodosta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon

Kun Xbox One ei muodosta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, ongelma voidaan yleensä rajata kolmeen perussyyn:

 • Etäisyys ja häiriöt: Useimmat Xbox One Wi-Fi -ongelmat johtuvat siitä, että konsoli on liian kaukana langattomasta reitittimestä tai liikaa häiriöitä samalla taajuudella, jota reititin käyttää. Nämä ongelmat voidaan korjata siirtämällä konsolia tai reititintä, poistamalla häiriölähde tai vaihtamalla erityyppiseen yhteyteen.
 • Verkkolaitteiden ongelmat: Monet Wi-Fi-yhteysongelmat johtuvat verkkolaitteista, kuten reitittimistä ja modeemeista. Voit yleensä korjata nämä ongelmat pyörittämällä verkkolaitteitasi.
 • Xbox One -ongelmat: Konsolissa voi olla laitteisto- tai ohjelmisto-ongelma. Jos langaton kortti on epäonnistunut, et voi tehdä paljon. Jos kyseessä on ohjelmisto-ongelma, virtapyöräily yleensä auttaa.

Kukin näistä perusluokista käsittää useita eri perussyitä ja useita erilaisia ​​ratkaisuja. Jos epäilet tietyntyyppistä ongelmaa, se on paras paikka aloittaa vianmääritys. Jos et ole varma, aloita vain alusta ja jatka loppuun asti.

Paranna langatonta signaaliasi

Langattomat verkot ovat käteviä, mutta ne ovat vähemmän luotettavia kuin langalliset verkot. Yhteys, joka toimii hyvin yhtenä päivänä, saattaa lakata toimimasta seuraavana, ja syy liittyy yleensä uusiin esteisiin tai häiriölähteisiin. Jos olet äskettäin ostanut tai siirtänyt sähkölaitteita, jotka voivat häiritä langatonta yhteyttä, se voi olla syy, miksi Xbox One ei muodosta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon. Jos olet siirtänyt Xbox Onea, reititintä tai asettanut suuria esineitä niiden väliin, se voi myös olla ongelma. Jos verkko ei edes näy, kun yrität yhdistää sen Wi-Fi-verkkoon, sinun on aloitettava. Näin parannat langatonta signaaliasi, jotta Xbox One muodostaa yhteyden:

 1. Siirrä Xbox Onea tai langatonta reititintä niin, että ne ovat lähempänä toisiaan.

 2. Jos et pysty siirtämään Xbox Onea ja reititintä niin, että ne ovat lähellä toisiaan, yritä muuttaa niiden sijaintia suurten esteiden poistamiseksi. Kiinteät esineet, kuten seinät, katot, kirjahyllyt ja muut suuret huonekalut, voivat kaikki heikentää langatonta signaalia. Ulkoseinät ja kylpyhuoneen seinät ovat tyypillisesti vaikeampia tunkeutumaan langattomille signaaleille.

 3. Yritä sijoittaa sekä reititin että Xbox One mahdollisimman korkealle häiriöiden vähentämiseksi.

 4. Poista tai irrota häiriölähteet, kuten langattomat puhelimet, sisäpuhelimet ja mikroaallot.

 5. Yritä vaihtaa Wi-Fi-verkko toiseen kanavaan.

 6. Jos käytät 5 GHz: n Wi-Fi-verkkoa, kokeile vaihtaa 2,4 GHz: iin. Vaikka 5 GHz voi tarjota nopeamman nopeuden, 2,4 GHz: n verkoilla on parempi kantama.

 7. Jos et pysty saavuttamaan voimakasta langatonta signaalia alueella, jolla käytät Xbox Onea, Wi-Fi-laajennin voi auttaa.

Kytke verkkolaitteesi ja Xbox virtansa

Verkkolaitteistoosi ja Xbox Oneen liittyvät ongelmat voivat molemmat aiheuttaa ongelmia yhteyden muodostamisessa Wi-Fi-verkkoon, jolloin jommankumman virranvaihto sallii yleensä muodostaa yhteyden uudelleen. Jos Xbox One on aiemmin muodostanut yhteyden Wi-Fi-verkkoon, mutta nyt se ei onnistu, tämä voi olla etsimäsi korjaus. Näin voit kytkeä Xbox Onen ja verkkolaitteiston virran:

 1. Irrota modeemi ja reititin virtalähteestä.

 2. Jätä modeemi ja reititin irti 10–30 sekunniksi.

 3. Kytke modeemi ja reititin takaisin.

 4. Sammuta Xbox One. Sammuta konsoli kokonaan pitämällä Xbox One -laitteen etupaneelin virtapainiketta painettuna vähintään 10 sekunnin ajan.

 5. Irrota Xbox One virtalähteestä.

 6. Jätä Xbox One virtalähteeksi vähintään minuutiksi.

 7. Kytke Xbox One takaisin.

 8. Käynnistä Xbox One ja tarkista Wi-Fi-yhteys.

Tarkista Xbox One -laitteen Wi-Fi-asetukset

Kun Xbox One kieltäytyy muodostamasta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun pitäisi tehdä, on varmistaa, että yrität muodostaa yhteyden oikeaan verkkoon ja että annat oikean salasanan. Tämän jälkeen sinun on tarkistettava, näkyykö Xbox One -laitteesi verkkosi, ja varmista, että yrität muodostaa yhteyden oikeaan verkkoon. Jos yrität muodostaa yhteyden oikeaan verkkoon ja annat oikean salasanan, mutta prosessi silti epäonnistuu, reitittimen laiteohjelmistossa voi olla ongelma. Tämä prosessi edellyttää, että kirjaudut sisään reitittimeesi vahvistaaksesi Wi-Fi-verkkosi nimen, joka tunnetaan nimellä Service Set Identifier (SSID), ja verkon salasanan. Jos sinulla ei ole pääsyä reitittimeesi, sinun on saatava apua verkon järjestelmänvalvojalta tai langattoman verkon määrittäneeltä henkilöltä. Näin voit varmistaa, että Xbox One muodostaa yhteyden oikeaan langattomaan verkkoon:

 1. Avaa reitittimen asetukset tietokoneella ja tarkista SSID ja salasana.

  TP-Link-reitittimen Wi-Fi-asetukset

  Sinä pystyt yleensä pääset reitittimesi asetuksiin siirtymällä osoitteisiin routerlogin.net, 192.168.0.1, 192.168.1.1 tai 192.168.2.1. Jos et pysty selvittämään, kuinka voit käyttää reititintäsi ja löytää WiiFi SSID: n ja salasanan, tässä on hyödyllisiä vinkkejä:

  • Kuinka käyttää reititintä järjestelmänvalvojana.
  • Kuinka löytää ja vaihtaa Wi-Fi-salasanasi.
 2. Kirjoita SSID ja salasana muistiin.

 3. Käynnistä Xbox One.

 4. Paina Xbox One -ohjaimen Opas-painiketta ja siirry kohtaan Järjestelmä > asetukset.

  Xbox One -järjestelmän asetusvalikko

 5. Valitse Määritä langaton verkko.

  Xbox One -verkon asetusvalikko, jossa 'Aseta langaton verkko' on valittuna

 6. Etsi SSID jonka kirjoitit muistiin ensimmäisessä vaiheessa, ja valitse se.

  Verkonvalintavalikko Xbox Onessa

  Jos et näe verkon SSID: tä tässä luettelossa, Xbox One on todennäköisesti liian kaukana reitittimestäsi. Varmista toisella laitteella, että langaton verkko toimii, ja yritä sitten siirtää Xbox One ja reititin lähemmäs toisiaan.

 7. Kirjoita salasana, jonka kirjoitit muistiin ensimmäisessä vaiheessa.

  Langattoman Xbox One -verkon salasananäyttö

 8. Tarkista, onko Xbox One yhdistetty Wi-Fi-verkkoon.

Mitä muuta voi estää Xbox One -laitetta muodostamasta yhteyttä langattomaan verkkoon?

Jos Xbox One pystyy näkemään langattoman verkon, johon yrität muodostaa yhteyttä, ja käytetään oikeaa salasanaa, mutta konsoli ei silti muodosta yhteyttä verkkoon, on olemassa muutamia mahdollisia ongelmia vika. Yleisin ongelma on laiteohjelmisto-ongelma. Laiteohjelmisto on vain laitteistolle, kuten langattomalle reitittimelle tai modeemille, asennettu ohjelmisto, joka ohjaa sen toimintaa. Jos Internet-palveluntarjoajasi päivittää reitittimesi tai modeemisi uudella laiteohjelmistolla, ja jonkinlainen ristiriita estää Xbox One -laitettasi muodostamasta yhteyttä verkkoon, sinun ei tarvitse tehdä paljon. Jos omistat laitteiston, saatat pystyä päivittämään oman laiteohjelmiston, mutta sinun on yleensä otettava yhteys Internet-palveluntarjoajaasi saadaksesi apua. Toinen ongelma, joka voi aiheuttaa ongelmia, on se, että Xbox One -laitteellasi voi olla mukautettu Media Access Control (MAC) -osoite, joka ei enää toimi. Tämä on harvinaisempaa, mutta voit korjata sen itse:

 1. paina Opas-painike ohjaimessa ja siirry kohtaan Järjestelmä > asetukset > Verkko > Verkkoasetukset.

 2. Valitse Lisäasetukset.

  Xbox One Advanced -verkkoasetusten valikko

 3. Valitse Vaihtoehtoinen MAC-osoite.

  Xbox One Advanced -asetusvalikko, jossa vaihtoehtoinen MAC-osoite on valittu

 4. Valitse Asia selvä.

  Xbox Onen vaihtoehtoisen langattoman MAC-osoitteen tyhjentäminen

 5. Valitse Uudelleenkäynnistää.

  Käynnistä konsoliviesti uudelleen Xbox Onella

 6. Käynnistä Xbox One uudelleen ja tarkista, pystytkö muodostamaan yhteyden langattomaan verkkoon.

Vaihda kiinteään Ethernet-yhteyteen

Yhtä kätevä kuin Wi-Fi on, on tilanteita, joissa se vain ei toimi. Olipa jonkinlainen uusi häiriö, joka estää Xbox Onea muodostamasta yhteyttä, tai reitittimen laiteohjelmiston ongelma, jonka Internet-palveluntarjoajasi kieltäytyy korjaamasta, saatat huomata, että ainoa tapa saada Xbox One verkkoon on käyttää langallista Ethernet-yhteyttä. Ethernet-yhteyden käytön etuna on, että langalliset yhteydet ovat paljon luotettavampia kuin langattomat. Jos pelaat kilpailupelejä Xbox-verkossa, jopa vahvin Wi-Fi-yhteys saattaa asettaa sinut viiveestä johtuvaan epäedulliseen asemaan. Jos et voi mitenkään muodostaa yhteyttä Ethernet-yhteyden kautta, kannattaa kokeilla joukkoa verkkojännitesovittimia. Virtalähde-sovittimen avulla voit käyttää talosi sähköjohtoja langallisena verkkona, joten sinun ei tarvitse käyttää erillistä Ethernet-kaapelia reitittimestä Xbox Oneen.