Skip to content

Kuinka korjata YouTube-musta näyttö

24 de kesäkuu de 2021

Jos vietät aikaa YouTubessa, saatat kohdata mustan näytön virheen jossain vaiheessa katselukokemuksesi aikana. Nämä virheet voivat lyödä milloin tahansa ja johtuvat yleensä etuyhteydettömistä asioista. Joitakin yleisiä syitä ovat toimintahäiriöt, mainosten estäjät, ongelmat verkkoselaimessa tai tietokoneessa ja yhteysongelmat joko paikallisen verkon tai Internetin kanssa. Voit korjata suurimman osan näistä toisto-ongelmista, mutta voi kestää jonkin aikaa jäljittää tarkka syy mustan näytön saamiseen. Opastamme sinut läpi sen alla.

Mikä voi aiheuttaa YouTuben mustan näytön?

Kun näet mustan ruudun YouTubessa, se johtuu siitä, että videota ei jostain syystä voitu ladata. Ongelma voi olla lopussa tai se voi johtua ongelmista joko YouTuben tai Internet-palveluntarjoajan (ISP) kanssa. Jos ongelma on lopussa, voit yleensä korjata sen päivittämällä verkkoselaimen, poistamalla mainosten estotoiminnon käytöstä, käynnistämällä tietokoneen uudelleen, käynnistämällä verkkolaitteiston uudelleen ja muilla yksinkertaisilla ratkaisuilla. Kun ongelman aiheuttaa Internet-palveluntarjoajasi tai ongelma YouTubessa, et voi tehdä mitään. Jos näet viestin, jota video ei voi näyttää, eikä mustaa ruutua, video saattaa olla estetty alueellasi tai se on ehkä poistettu YouTubesta. Jos video on estetty, voit ehkä poistaa sen eston. Tässä ovat yleisimmät mustien ruutujen syyt YouTubessa:

 • Mainoksia estävät laajennukset: Voit estää mainosten katselun YouTube-videoissa mainosten estotoiminnon avulla, mutta joskus asiat menevät pieleen. Jos mainosten esto menee roistoon, se voi estää videon vain mainosten sijaan.
 • Selainongelmat: Selain voi olla vanhentunut tai vioittuneita tietoja. Nämä ongelmat korjataan päivittämällä selain, tyhjentämällä välimuisti tai käynnistämällä selain uudelleen.
 • Tietokoneongelmat: Kun tietokoneen ongelmat aiheuttavat YouTuben näyttävän mustan ruudun videoiden sijaan, voit yleensä korjata sen yksinkertaisella uudelleenkäynnistyksellä.
 • Verkko-ongelmat: Hidas internetyhteys tai ongelmat lähiverkossasi voivat estää YouTube-videoiden latautumisen oikein.
 • YouTuben mobiiliongelmat: Jos puhelimessasi on musta näyttö eikä YouTubesta tule ääntä, tyhjennä sovelluksen tiedot tai välimuisti tai käynnistä puhelin uudelleen.

Kuinka selvittää, aiheuttaako mainosten esto YouTuben mustia näyttöjä

Mainosten estäjät ovat selaimen laajennuksia, jotka estävät valikoivasti tiettyjen verkkosivujen elementtien latautumisen. Useimmat pystyvät estämään erilliset mainokset, jotka näkyvät verkkosivuilla, ja mainokset, joita toistetaan videoiden aikana YouTuben kaltaisilla sivustoilla. Kun mainosten esto toimii oikein, se estää mainosten latautumisen ja loppusivun latautuu normaalisti. Kun mainosten esto toimii virheellisesti, se voi antaa mainosten ladata tai estää sivuelementtejä, kuten tekstiä ja videota, jotka haluat nähdä. Näin voit tarkistaa, aiheuttaako mainosten esto mustia näyttöjä YouTubessa:

 1. Siirry YouTubeen ja avaa sitten video.

 2. Poista mainosten esto käytöstä väliaikaisesti. Kuinka teet tämän, riippuu käyttämästäsi verkkoselaimesta. Lisätietoja:

  • Laajennusten poistaminen käytöstä Chromessa.
  • Internet Explorer -lisäosien poistaminen käytöstä.
  • Safari-laajennusten poistaminen käytöstä.
  • Laajennusten ja laajennusten poistaminen käytöstä useissa selaimissa, mukaan lukien Firefox.
 3. Lataa sivu uudelleen ja toista sitten video.

 4. Jos video toistetaan, tutustu mainosblokkerin dokumentaatioon, onko mahdollista estää sitä estämästä YouTube-videoita. Mukautetut suodatinluettelot, joita käytät mainosblokerilaajennusten ja laajennusten kanssa, voivat joskus aiheuttaa ongelmia YouTuben kanssa. Jos käytät mukautettua suodatusluetteloa, sen poistaminen käytöstä tai poistaminen voi antaa sinun katsoa YouTubea poistamatta mainosten estäjää käytöstä.

Kuinka selvittää, aiheuttaako selaimesi YouTube-mustat näytöt

On useita selain- ja tietokoneongelmia, jotka voivat aiheuttaa ongelmia YouTuben kaltaisilla verkkosivustoilla. Selaimen ongelmat, kuten vioittuneet välimuistitiedot tai evästeet, voivat estää videoiden latautumisen. Tietokoneen muistiongelmat voivat myös aiheuttaa ongelmia videoiden toistamisessa Internetissä. Voit sulkea pois selain- tai tietokoneongelman kokeilemalla esimerkiksi sivun lataamista uudelleen, välimuistin tyhjentämistä ja vaihtamista toiseen selaimeen. Viimeisenä keinona tietokoneen uudelleenkäynnistys tekee joskus temppu. Näin voit korjata YouTube-mustat näytöt, jos ongelma liittyy selaimeen tai tietokoneeseen: Sinun ei ehkä tarvitse suorittaa kaikkia seuraavia vaiheita. Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, voitko katsella YouTube-videoita. Jos videot alkavat toimia uudelleen, olet valmis.

 1. Lataa YouTube-video, joka ei toimi.

 2. Kirjaudu ulos YouTube-tililtäsi.

 3. Sulje selain ja käynnistä se uudelleen.

 4. Tarkista selainpäivitykset. Lataa ja asenna uusin, jos sinulla ei ole sitä.

 5. Tyhjennä selaimen välimuisti.

 6. Poista kaikki YouTube-evästeet selaimesta.

 7. Poista laitteistokiihdytys käytöstä selaimessa.

 8. Kokeile toista verkkoselainta.

 9. Käynnistä tietokone uudelleen.

Kuinka selvittää, aiheuttaako verkko tai Internet-palveluntarjoaja YouTuben mustat näytöt

Jos internetyhteytesi on täysin katkennut, YouTube ei lataudu ollenkaan. Monet verkko- ja Internet-ongelmat antavat YouTuben kaltaisten sivustojen ladata osittain ja jättävät videon kaltaiset elementit mustiksi laatikoiksi. Jos haluat korjata verkko-ongelman, joka aiheuttaa mustia näyttöjä YouTubessa, modeemin ja reitittimen virrankulutus yleensä tekee temppun. Internet-ongelmia, jotka estävät YouTube-videoiden latautumisen, on vaikeampaa ratkaista, koska Internet-palveluntarjoajan on korjattava ne. Jos epäilet, että Internet-yhteydelläsi on ongelmia, pyydä apua Internet-palveluntarjoajalta. Tässä on joitain asioita, joita voit yrittää korjata YouTuben mustat näytöt, jos ongelma liittyy verkko- tai Internet-yhteyteen:

 1. Kytke reititin ja modeemi päälle. Irrota modeemi ja reititin virtalähteestä vähintään 10 sekunnin ajan, ennen kuin kytket laitteet takaisin. Jotkut laitteet on irrotettava pidempään.

 2. Jos muodostat Internet-yhteyden Wi-Fi-yhteydellä, vaihda kiinteään yhteyteen tai siirrä tietokone lähemmäksi reititintä.

 3. Muuta dynaamisen nimipalvelimen (DNS) asetuksia käyttääksesi ilmaista DNS: ää.

 4. Huuhtele DNS-välimuisti.

 5. Käytä nopeustestauspalvelua Internet-yhteyden tilan tarkistamiseen.

 6. Jos sinulla on yhteysongelmia, YouTube ei välttämättä toimi oikein, ennen kuin Internet-palveluntarjoajasi on korjannut ongelman.

YouTube-mustien näyttöjen vianmääritys mobiililaitteilla

Kun puhelimesi tai tablet-laitteesi YouTube-sovellus näyttää mustan ruudun videon toistamisen sijaan tai kuulet vain äänen ilman videokomponenttia, sovelluksessa voi olla ongelma. Voit korjata tämäntyyppisen ongelman tyhjentämällä sovellustiedot tai välimuistin, mutta laitteen uudelleenkäynnistäminen joskus toimii. Tässä on joitain asioita, joita voit kokeilla, kun näet mustan näytön tai kuulet vain ääntä YouTube-mobiilisovelluksessa:

 1. Tyhjennä sovelluksen välimuisti. Tyhjennä Android-laitteen välimuisti yksittäisille sovelluksille tai kaikille sovelluksille kerralla. Lataa välimuistinhallintasovellus iOS-laitteella tai poista ja asenna YouTube-sovellus uudelleen.

 2. Käynnistä laite uudelleen.

 3. Poista sovellus ja asenna se sitten uudelleen Google Play Kaupasta tai Apple App Storesta.

 4. Katso video mobiiliverkkosoittimella siirtymällä puhelimen selaimella osoitteeseen youtube.com.