Skip to content

Kuinka korostaa Google-dokumenteissa

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Työpöytä: Valitse korostettava teksti. Etsi korostustyökalu valikosta. Valitse väri.
 • Mobiili: Napauta muokkauspainiketta. Valitse korostettava teksti, napauta korostuskuvake > Korosta värija valitse väri.
 • Docs ei tue vain tavallista keltaista korostusta, vaan mitä tahansa väriä, jonka voit ymmärtää, koska hex-arvot ovat tuettuja.

Tässä artikkelissa käsitellään tekstin korostamista Google-dokumenteissa työpöydän verkkoselaimella ja mobiilisovelluksella.

Tekstin korostaminen työpöydällä

Jos käytät Docsia verkkosivustolta, valitse teksti ja valitse sitten väri korostuspainikkeesta.

Näin:

 1. Valitse korostettava teksti.

  Korostamista käytetään joskus tarkoittamaan valitsemalla. Jos haluat valita kaiken tekstin, siirry kohtaan Muokata > Valitse kaikki tai napsauta ja vedä asiakirjan yhdestä osasta toiseen napataksesi kaikki välissä olevat.

 2. Etsi korostustyökalu valikosta. Se on samalla alueella kuin lihavoitu / kursivoitu / alleviiva-osa tekstin värinvaihtajan oikealla puolella.

  Jos et näe sitä, se on piilotettu ylivuotovalikossa; etsi se valikon oikeassa reunassa olevan kolmen pisteen painikkeen kautta.

 3. Valitse väri. Teksti korostuu välittömästi.

  Jos et näe sellaista luettelosta, jota haluat käyttää, valitse alareunassa oleva plus-painike; voit säätää sävyä tai syöttää värin heksadesimaalin tarkan vastaavuuden saavuttamiseksi.

Highlighter-lisäosat

On myös Google Docs -lisäosia, jotka tarjoavat korostustoimintoja, jos haluat lisäominaisuuksia. Korostustyökalu on yksi esimerkki, joka tarjoaa useita vaihtoehtoja, joita et voi saada Docsin sisäänrakennetulla korostimella:

 • Tallenna värit kirjastoon. Voit tehdä sarjan nimeltä Vastauksetja rakenna esimerkiksi punaiset ja vihreät painikkeet korostamaan väärät ja oikeat vastaukset koulun laskentataulukossa.
 • Valitse värisarja kirjastostasi, jotta pääset nopeasti käsiksi sen sivupalkin painikkeisiin.
 • Tuo ja vie tiettyjä värisarjoja tai koko kirjastosi. Sinä tai joku muu voi sitten tuoda korostussarjat Google-dokumentteihin, jotta asiakirjojen värit ovat yhdenmukaisia, mikä on hienoa yhteiskäyttäjille.

Korosta Google Docs -mobiilisovelluksessa

Mobiilisovellus vaatii muutaman askeleen enemmän kuin verkkosivusto korostevalikon näyttämiseen.

 1. Kun asiakirja on auki, napauta alareunassa olevaa muokkauspainiketta siirtyäksesi muokkaustilaan.

 2. Korosta se kaksoisnapauttamalla sanaa. Laajenna valintaa vetämällä kummallakin puolella olevia painikkeita lisätekstin lisäämiseksi.

 3. Valitse A yläreunassa olevasta valikosta tai korostuskuvake alareunassa olevasta valikosta.

 4. Vieritä alareunan uudessa valikossa alaspäin ja valitse Korosta värija valitse väri.

  Toista vaiheet 2–4 niin monta kertaa kuin tarvitaan.

 5. Napauta jotakin muuta asiakirjaa poistuaksesi kyseisestä valikosta. Jos muokkaus on valmis, tallenna valitsemalla vasemmassa yläkulmassa oleva valintamerkki.