Skip to content

Kuinka kytkeä kannettava tietokone televisioon HDMI: n kautta

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Liitä kannettava tietokoneesi televisioon nopeasti liittämällä HDMI-kaapelin toinen pää televisioon ja toinen tietokoneeseen.
 • Varmista, että vaihdat television HDMI-tulolähteen vastaamaan käyttämääsi HDMI-porttia.
 • Saatat tarvita tietyn HDMI-sovittimen kannettavan tietokoneen malliin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka kannettava tietokone voidaan kytkeä televisioon HDMI: llä ja tarvittaessa HDMI-sovittimella.

Kuinka yhdistää kannettava tietokone televisioon HDMI-kaapelilla

Windows- tai Mac-kannettavan yhdistäminen televisioon HDMI: n kautta on melko suoraviivaista ja toivottavasti kestää vain muutama minuutti.

 1. Liitä HDMI-kaapelin toinen pää kannettavan tietokoneen HDMI-porttiin.

  Jos kannettavassasi ei ole HDMI-porttia, tarvitset HDMI-sovittimen. Tarkka tyyppi vaihtelee kannettavan tietokoneen mallin mukaan. Myös telakointiasemaa tai keskittimen kautta HDMI-porttia voidaan käyttää.

 2. Liitä HDMI-kaapelin toinen pää televisioon. Muista muistaa, mitä porttia käytät kannettavan tietokoneen ja television HDMI-liitäntään.

 3. Vaihda medialähde television kaukosäätimellä, kunnes pääset HDMI-porttiin, johon liitit HDMI-kaapelin.

  Painikkeen nimi vaihtelee TV-mallin mukaan, mutta se on olennaisesti sama, jolla vaihdat tavallisten TV-kanavien, DVD-soittimen ja videopelikonsolin välillä, jos sinulla on sellainen.

 4. Kannettavan tietokoneen pitäisi tunnistaa yhteys automaattisesti ja alkaa peilata itseään televisiossa.

Kuinka vaihtaa peilaamisesta laajentamiseen

Kannettavan ja television HDMI-yhteyden oletusasetus on, että kannettavan tietokoneen näyttö peilataan televisiossa. Tämä tarkoittaa periaatteessa vain sitä, että mitä tahansa kannettavan tietokoneen näytöllä näkyy television televisiossa samanaikaisesti.

Vaihtoehtoinen asetus on saada televisio toimimaan eräänlaisena laajennuksena tai toisena näyttönä, jota voit hallita kannettavalla tietokoneella. Tämän avulla voit avata tiedostoja tai sovelluksia yksityisesti kannettavalla tietokoneella ja näyttää valitun median muille TV-ruudulla.

Tee tämä muutos Macissa avaamalla Apple-valikko vasemmassa yläkulmassa ja napsauttamalla Järjestelmäasetukset > Näytöt > Järjestely.

Voit siirtyä peilistä laajennettavaksi Windows 10 -tietokoneessa avaamalla toimintokeskuksen napsauttamalla neliön kuvaketta oikeassa alakulmassa tai pyyhkäisemällä sisään näytön oikealta puolelta kosketusominaisuudella varustetussa laitteessa, kuten Surface Prossa. . Klikkaus Projekti nähdäksesi television näyttövaihtoehdot.

Voit muuttaa näyttöasetuksiasi niin usein kuin haluat.

Tarvitsetko HDMI-sovittimen?

Jos kannettavassasi ei ole HDMI-porttia, ja useimmilla ei ole, sinun on käytettävä HDMI-sovitinta. Kannettavassasi voi olla todella mukana yksi, kun sait sen, mutta sinun ei tarvitse huolehtia, jos se ei ole, koska HDMI-sovittimet ovat suhteellisen halpoja ja niitä on helppo löytää sekä verkko- että perinteisistä sähkökaupoista.

Seuraavia porttityyppejä voidaan käyttää kannettavan tietokoneen liittämiseen televisioon HDMI: n kautta sopivalla sovittimella:

 • Mini-HDMI
 • Mikro-HDMI
 • USB-C
 • Thunderbolt
 • DisplayPort
 • Mini DisplayPort

Varmista, että tarkistat kannettavan tietokoneen käyttöoppaasta tai tukisivulta, minkä tyyppisen sovittimen tarvitset, ennen kuin ostat sellaisen. USB-C – HDMI -sovitin ei toimi, jos tarvitset Micro-HDMI – HDMI -sovittimen (nämä liittimet ovat erikokoisia).

USB-keskitin tai telakointiasema, jossa on HDMI-portti, voi olla hyvä sijoitus, koska niissä on yleensä useita muita portteja, joita voidaan käyttää yhteyden muodostamiseen monenlaisiin laitteisiin.

Kannettavan tietokoneen ja television HDMI-vianmääritys

Onko sinulla vaikeuksia saada kuva tai ääni toistettavaksi television kautta kannettavasta tietokoneesta? Tässä on joitain nopeita ratkaisuja, jotka kannattaa kokeilla.

 • Käynnistä kannettava tietokone uudelleen: Joskus kannettavan tietokoneen uudelleenkäynnistäminen HDMI-kaapelin ollessa kytkettynä voi pakottaa sen näytön siirtymään TV-ruudulle.
 • Tarkista television HDMI-portti: Televisioiden HDMI-portit voivat usein olla erittäin tiukkoja, ja on helppo ajatella, että kaapeli on kytketty, vaikka itse asiassa yhteys on tuskin muodostettu. Tarkasta tiukasti ja huolellisesti, että kaapeli on kytketty niin pitkälle kuin se menee.
 • Tarkista kannettavan tietokoneen HDMI-portti: Joissakin kannettavissa tietokoneissa, kuten joissakin Surface Pro -malleissa, on kaarevat reunat, jotka voivat saada HDMI-sovittimet irti. Varmista, että portin kaikki reunat on suljettu ja ettei kaapelia vedetä ulos.
 • Tarkista HDMI-kaapeli vaurioiden varalta: On mahdollista, että HDMI-kaapeli voi olla vahingoittunut tallennuksen tai siirtämisen aikana.
 • Asenna uusimmat käyttöjärjestelmä- ja laiteohjelmistopäivitykset: Olitpa omistanut Mac- tai Windows-kannettavan, uusimpien päivitysten lataaminen voi usein korjata monia teknisiä ongelmia.
 • Tarkista HDMI-lähde uudelleen: Televisio yrittää lukea väärästä HDMI-portista. Selaa kaikkia medialähteitä televisiossasi kaukosäätimellä.
 • Vaihda HDMI-portit: Jos uskot, että HDMI-portti saattaa olla vaurioitunut, kokeile käyttää todistetusti toimivaa porttia, kuten liitettyä Xbox- tai Blu-ray-soittimeen.