Skip to content

Kuinka laajentaa Wi-Fi-yhteyttä ulkopuolelle

19 de maaliskuu de 2021

Wi-Fi pitää sinut yhteydessä, mutta signaali on vain toistaiseksi saavutettavissa, etenkin ulkona. Kun haluat suoratoistaa musiikkia ja ladata e-kirjoja kannellasi tai pihallasi, opi laajentamaan Wi-Fi-yhteyttä ulkona.

Kuinka laajennan Wi-Fi-verkkoani?

Yleisten Wi-Fi-aluetta laajentavien hakkerointien lisäksi Wi-Fi-verkon laajentamiseen on kaksi yleisesti käytettyä vaihtoehtoa: toistimet ja verkkoverkot.

Toistimet ovat pieni antenni, joka kloonaa reitittimen kokoonpanon, kuten sen salasanan ja muut tunnistetiedot. Sitten se näyttää ja toimii kuin tavallinen reititin, johon sinun on kirjauduttava sisään liikkuessasi, poistamalla alkuperäisen reitittimen signaali. Toistimia kutsutaan myös tehostimiksi tai jatkeiksi.

Vaihtoehtoisesti voit perustaa verkkoverkon. Mesh-verkot ovat joukko reitittimiä, jotka muodostavat yhteyden ja vahvistavat toisiaan. Nämä tarvitsevat vain yhden Internet-yhteyden ja luovuttavat signaalin läheisyydestä riippuen.

Voinko laajentaa Wi-Fi-yhteyttä ulkona?

Ennen kuin etsit mitään ratkaisua, varmista, että Wi-Fi-verkon laajentaminen on järkevää.

 1. Merkitse muistiin ulkoilupistorasiat, muut virtalähteet ja sisätilojen, kuten autotallien ja suojat, läheisyys alueelle, jolla haluat Wi-Fi-yhteyden. Ulkoseinien vieressä olevilla laitteilla on hyvä valikoima. Jos kannen oven vieressä on pistoke, tarvitset vain yhden laitteen kyseiseen pistorasiaan hyvän peiton saavuttamiseksi.

 2. Kosteus, lämpötila ja sateet voivat häiritä Wi-Fi-signaaleja. Nämä sääolosuhteet vähentävät minkä tahansa käyttämäsi laitteen virtaa ja kantamaa. Valitse laite, jolla on riittävästi virtaa ja säänkestävyyttä näiden tekijöiden kompensoimiseksi.

 3. Käytä Wi-Fi-signaalitestaussovellusta nähdäksesi, kuinka suuri kantama sinulla on tällä hetkellä ja kuinka vahva se on.

 4. Etsi luonnollisia ja valmistettuja ominaisuuksia, jotka saattavat häiritä Wi-Fi-yhteyttä, kuten paksut seinät tai metalliaidat.

Mitä minun pitäisi käyttää Wi-Fi: n tehostamiseen ulkona?

On olemassa muutamia vaihtoehtoja, jotka auttavat parantamaan Wi-Fi-signaaliasi ulkona. Wi-Fi-alueen laajentimet ja verkkoverkot ovat molemmat toteuttamiskelpoisia ratkaisuja. Varmista, että ymmärrät, mikä liittyy kunkin suunnitteluun ja asennukseen. Alla on yksityiskohtainen vertailu kutakin signaalinvahvistintyyppiä varten.

Wi-Fi-alueen laajentimet

Mitä pidämme
 • Edullinen.

 • Jotkut mallit estävät häiriöitä ja keskustelua.

 • Hyvä signaalialue.

 • Helppo asentaa.

Mitä emme pidä
 • Monet edellyttävät toistuvaa kirjautumista uudelleensijoittamista varten.

 • Häiriöt reitittimiin ovat yleisiä halvemmissa malleissa.

 • Yhteensopivuusongelmat joidenkin reitittimien kanssa.

 • Alue ja signaali riippuvat etäisyydestä reitittimeen.

Jos rahaa on vähän, etäisyysmittari voi olla oikea valinta sinulle. Varmista kuitenkin, että teet kotitehtävät. Sinun on varmistettava, että valitsemasi malli ei häiritse ja on yhteensopiva reitittimesi kanssa. Jos tekniikka ei ole sinun juttusi, etäisyyslaajennusten asentaminen on helpompaa.

Wi-Fi-verkkoverkot

Mitä pidämme
 • Nopeammat ja yhtenäisemmät yhteydet.

 • Yksi sisäänkirjautuminen verkkoyhteyttä varten.

 • Sisäänrakennettu redundanssi vähentää signaalin pimennystä.

Mitä emme pidä
 • Kalliimpi kuin jatkeaineet.

 • Saattaa tarvita reitittimen päivityksen.

 • Voi olla ylivoimainen talon koosta riippuen.

Wi-Fi-verkkoverkot eivät ole aloittelijoille. Vaikka nämä ovat tyypillisesti nopeampia ja niillä on vankempi yhteys, verkkoverkkojen perustaminen voi olla haastavaa. Sisäänrakennettu redundanssi vähentää kuitenkin joitain asennusongelmia ilman vaivaa kirjautumisesta joka kerta, kun siirrät sen.

Laajenna Wi-Fi-yhteyttä ulkona

Kun olet päättänyt ratkaisun laajentaa Wi-Fi-verkkoa, seuraavaksi tulee kriittinen osa, asennus. Sinun on selvitettävä, mihin haluat lisätä signaalia. Pidä mielessä rakenteet, säänkestävyys ja teho. Hieman ajatellen, Wi-Fi-verkon laajentamisen ulkona pitäisi olla kivutonta.

 1. Selvitä, mitkä alueet tarvitsevat Wi-Fi-signaalia. Rajoita Wi-Fi-verkon laajuutta estääksesi ihmisiä, joita et halua verkossasi, yrittämästä kirjautua sisään.

 2. Käytä säänkestäviä Wi-Fi-laitteita.

 3. Kun olet ostanut laitteen, testaa useita paikkoja. Liitä se ja suorita Wi-Fi-testaussovellus useilla eri alueilla. Tasapaino, kattavuus, pääsy laitteeseen (jos sinun täytyy irrottaa se ja viedä se sisälle) ja kokonaisnopeus.

 4. Aloita yhdellä laitteella ja lisää lisää, kun kattavuustarpeesi selkeytyvät.