Skip to content

Kuinka lähettää tekstiviesti sähköpostitse

19 de maaliskuu de 2021

Haluatko lähettää tekstiviestin käyttämättä mobiililaitettasi? Se ei ole ongelma, jos osaat lähettää tekstiviestin sähköpostitse jonkun puhelimeen.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat kaikkia matkapuhelimia, jotka tukevat tekstiviestejä ja multimediaviestejä.

Kuinka lähettää tekstiviesti

Jos haluat lähettää tekstiviestin sähköpostitse, käytä vastaanottajan operaattorin MMS- tai SMS-yhdyskäytävää osoitteenaan matkapuhelinnumerolla. Esimerkiksi, jos vastaanottajan puhelinnumero on (212) 555-5555 ja kantaja on Verizon, osoite sähköpostiosoitteeseen [email protected]. Sähköpostisi rungossa oleva teksti näkyy vastaanottajan puhelimessa tai muussa mobiililaitteessa tekstiviestinä.

Voit lähettää tekstiviestin sähköpostitse seuraavasti:

  • Vastaanottajan puhelinnumero.
  • Vastaanottajan matkapuhelinoperaattori (esimerkiksi AT&T tai Verizon).
  • Operaattorin MMS- tai SMS-yhdyskäytävän osoite.

Voit myös lähettää saapuvat tekstiviestit sähköpostiosoitteeseesi.

Etsi operaattorin ja yhdyskäytävän osoite

Jos et tiedä aiotun vastaanottajan operaattoria, käytä verkkosivustoa kuten freecarrierlookup.com tai freesmsgateway.info. Voit antaa vastaanottajan puhelinnumeron etsiäksesi palveluntarjoajan ja SMS / MMS-yhdyskäytävän osoitteet.

Jos tiedät vastaanottajan operaattorin nimen, tutustu SMS- ja MMS-yhdyskäytävän osoitteiden luetteloon. Yhdyskäytävän yksityiskohdat ovat tärkeitä. Näitä käytetään rakentamaan vastaanottajan osoite samalla tavalla kuin sähköpostiosoite.

Mikä on ero tekstiviestien ja multimediaviestien välillä?

Tekstiviestien osalta operaattoreilta on saatavana kahdenlaisia ​​viestejä:

  • tekstiviesti: Lyhytsanomapalvelu
  • MMS: Multimediaviestipalvelu

Useimmissa palveluntarjoajissa tekstiviestin enimmäispituus on 160 merkkiä. Kaikki yli 160 merkkiä pitkä ja viestit, jotka sisältävät kuvia, tai mikä tahansa muu kuin pelkkää tekstiä, lähetetään MMS: n kautta.

Jotkut palveluntarjoajat saattavat edellyttää, että käytät MMS-yhdyskäytävän osoitetta yli 160 merkin pituisten tekstiviestien lähettämiseen. Monet palveluntarjoajat käsittelevät kuitenkin eron lopussa ja jakavat tekstit vastaavasti vastaanottajan puolella. Jos lähetät 500 merkin tekstiviestin, on hyvät mahdollisuudet vastaanottajallesi vastaanottaa viestisi kokonaisuudessaan, vaikka se voi olla jaettu 160 merkin paloiksi. Jos näin ei ole, jaa viesti useisiin sähköposteihin ennen sen lähettämistä.

Vastaanota tekstiviestejä sähköpostiisi

Useimmissa tapauksissa, jos vastaanottaja vastaa lähettämääsi tekstiviestiin, saat vastauksen sähköpostina. Tarkista roskapostikansiosi, koska nämä vastaukset voidaan estää tai suodattaa useammin kuin perinteinen sähköposti. Kuten lähetettäessä viestejä sähköpostitse, käyttäytyminen vaihtelee operaattorikohtaisesti vastausten vastaanottamisen yhteydessä.

Käytännön syyt tekstiviestien lähettämiseen sähköpostitse

Haluat ehkä lähettää tai vastaanottaa tekstiviestejä sähköpostitse useista syistä. Ehkä saavutit tekstiviestisi tai tietosuunnitelman kuukausirajan. Ehkä kadotit puhelimesi ja sinun on lähetettävä kiireellinen teksti. Jos istut kannettavan tietokoneen edessä, se voi olla helpompaa kuin kirjoittaa pienemmälle laitteelle. Koska tekstikeskustelut arkistoidaan sähköpostiisi, voit säästää tilaa mobiililaitteellasi ja pitää tärkeät viestit myöhempää tarvetta varten.

Muut viestintävaihtoehdot

Lisävaihtoehtoja tekstiviestien lähettämiseksi tietokoneelta on saatavana, mukaan lukien Apple Messages -sovellus ja Facebook Messenger. On myös vähemmän tunnettuja vaihtoehtoja, vaikkakin ole varovainen, kun lähetät mahdollisesti arkaluontoisia viestejä tuntemattoman kolmannen osapuolen kautta.