Skip to content

Kuinka lähettää valtavia tiedostoja ilmaiseksi

21 de maaliskuu de 2021

Kun haluat jakaa suuren tiedoston tai useita tiedostoja jonkun kanssa, mutta nämä tiedostot ylittävät sähköpostipalveluntarjoajan asettaman liitteen kokorajoituksen, käytä pilvivarastopalvelua tai tiedostojen jakamisen verkkosovellusta. Tässä on useita palveluja, joita voit käyttää jakamaan tai lähettämään suuria tiedostoja.

Toukokuussa 2019 Gmail rajoittaa liitetiedostojen määrän 25 Mt: iin. Suurempien liitteiden kohdalla Gmail lähettää automaattisesti linkin tiedostoon Google Drivessa.

Nopein ratkaisu: Online-tiedostojen synkronointi- ja tallennuspalvelut

Pilvitallennus- ja synkronointipalvelun, kuten Dropbox, Google Drive tai OneDrive, käyttäminen voi säästää aikaa, koska et lataa jaettavia tiedostoja manuaalisesti. Kun nämä synkronointityökalut on asennettu, kaikki tietokoneesi synkronointikansioon tallentamasi tiedostot tallennetaan pilveen automaattisesti.

Jos haluat jakaa pilveen tallennetun tiedoston, kirjaudu sisään verkkosivustoon, valitse tiedosto ja jaa se valittujen sähköpostiosoitteiden kanssa. Vastaanottajat saavat sähköpostiviestin, jossa on linkki tiedostoon. Vastaanottajat tarkastelevat ja lataavat tiedoston pilvitallennustililtä, ​​ei viestistä.

Vaihtoehtoisesti näillä palveluilla on julkisia kansioita, joissa kaikki niihin lisätty on helposti kaikkien saatavilla, joilla on linkki kansioon, tai kaikille, jotka hakevat verkosta. Tallenna tai vedä tiedostoja näihin julkisiin kansioihin, kopioi linkki tiedostoon ja liitä linkki sähköpostiin.

Älä tallenna arkaluonteisia, henkilökohtaisia ​​tai luottamuksellisia tietoja sisältäviä tiedostoja näihin julkisiin kansioihin.

Jopa näillä palveluilla on kuitenkin mahdollista ylittää tiedostojen tallennusraja. Esimerkiksi Dropbox tarjoaa 20 Gt ilmaista tallennustilaa ja ilmainen SugarSync-tili 5 Gt. Jos sinulla ei ole tarpeeksi tilaa lähetettävän tiedoston tallentamiseen tai et halua käyttää online-tallennustilaa, on olemassa muita ratkaisuja.

Helpot kertaluonteiset siirrot: Omistetut tiedostojen jakamisen verkkosovellukset

Suurten tiedostojen jakaminen yksinkertaisesti, kerralla, etsi palvelua, joka on suunniteltu nimenomaan tätä tarkoitusta varten. Näihin kuuluu Hightail (aiemmin YouSendIt.com). Lataa tiedosto Hightailiin ja luo linkki. Hightail toimii asiakirja-, kuva-, video- ja musiikkitiedostojen kanssa. Hightail Lite on ilmainen ja mahdollistaa enintään 100 Mt: n tiedostot. Maksulliset vaihtoehdot tarjoavat enemmän kapasiteettia.

Tällaiset palvelut vaihtelevat nopeuden, yksinkertaisuuden, ominaisuuksien ja tallennuskapasiteetin mukaan. Jotkut, kuten Ge.tt, eivät vaadi sinua luomaan tiliä tai kirjautumaan sisään jakamaan tiedostosi linkin avulla. Ilmaiseen, tuntemattomaan tiliin sisältyy 250 Mt tallennustilaa. Voit käyttää Ge.tt-tiedostoa lisäämällä jaettavan tiedoston painamalla painiketta ja kopioimalla sitten sivuston tarjoaman linkin.

Toiset, kuten MediaFire, on suunniteltu online-tallennustiloiksi, joissa voit isännöidä enintään 10 Gt: n tiedostoja ilmaiseksi. Joitakin ilmaisia ​​tilejä koskevia rajoituksia sovelletaan, kuten kuinka monta kertaa tiedosto voidaan ladata.

Ennen kuin käytät yhtä näistä kertaluonteisista palveluista, varmista, että ominaisuudet vastaavat tarpeitasi. Esimerkiksi salaus ja salasanasuojaus ovat välttämättömiä monille käyttötarkoituksille. Saatat myös haluta tietää, milloin tiedosto noudettiin.

Suurin osa tiedostojen jakamispalveluista tarjoaa yritysystävällisiä ominaisuuksia, kuten salasanasuojauksen ja lisämaksuja koskevat kuitit.

Muita vaihtoehtoja

On muitakin tapoja lähettää suuria tiedostoja. Voit esimerkiksi tallentaa tiedostoja USB-muistitikulle ja toimittaa ne ystävällesi tai kollegallesi. Jos sinulla on verkkosivusto ja verkkopalvelin, aseta suuret tiedostot FTP-palvelimellesi, jotta vastaanottaja voi noutaa ne.