Skip to content

Kuinka lisätä kappaleiden sanoitukset manuaalisesti iTunesiin

19 de maaliskuu de 2021

Kappaleiden sanoitukset voidaan tallentaa musiikkikirjastoosi metatietoina, aivan kuten kappaleen nimi, esittäjä, albumi ja genretiedot. On kuitenkin todennäköistä, että kaikki kirjastosi kappaleet eivät sisällä lyyristä tietoa.

Jos olet esimerkiksi kopioinut kappaleita ääni-CD-levyiltä iTunesin (jota nyt kutsutaan nimellä ”Musiikki”) avulla, sinun on todennäköisesti lisättävä sanoitukset metatietoihin. Voit tehdä tämän iTunesin sisäänrakennetulla editorilla tai erillisellä tagien muokkausohjelmalla.

Sanojen lisääminen manuaalisesti iTunesiin (tai macOS Music -sovellukseen)

ITunes-kaltaisilla mediasoittimilla ei usein ole ’out of box’ -ratkaisua lyyristen tietojen automaattiseen merkitsemiseen. Tämän toiminnon lisäämiseksi sinun on käytettävä kolmannen osapuolen ohjelmistoa tai ladattava lyrics-laajennus.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää Musiikin sisäänrakennettua metatietojen muokkausohjelmaa ja etsiä suosikkikappaleidesi sanat sanoitussivustoilla. Näillä on usein haettavissa olevia tietokantoja, joiden avulla voit etsiä tiettyjä kappaleita. Sanoitukset voidaan sitten kopioida selaimen näytöltä ja liittää Musiikin sanojen metatietokenttään.

Sinun on todennäköisesti käytettävä sanoitustietokantaa. Suosittuja verkkosivustoja, joilla on tuhansia haettavia kappaleiden sanoituksia, ovat MetroLyrics, SongLyrics, AZ Lyrics Universe ja muut. Vaihtoehtoisesti voit tehdä verkkohakun tietylle kappaleelle, jota seuraa sana ”lyrics”.

Noudata näitä ohjeita lisätäksesi sanoitukset manuaalisesti musiikkikirjaston kappaleisiin.

 1. Avaa iTunes (tai Musiikki sovellus) laitteellasi ja siirry musiikkikirjastoosi.

 2. Valitse kappale ja avaa raidan tiedot. Pääset tietoikkunaan napsauttamalla kappaletta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Saada tietoatai valitsemalla Laulu > Tiedot… valikkoriviltä. Windowsissa napsauta kappaletta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kappaleen tiedot.

 3. Valitse Lyrics välilehti. Jos valitsemassasi kappaleessa ei tällä hetkellä ole sanoituksia, näet tyhjän ikkunan tekstillä Ei sanoja saatavilla.

 4. Valitse Mukautetut sanat valintaruutu. Tyhjä ikkuna muuttuu tekstikentäksi.

 5. Vaihda selaimeesi ja siirry haluamaasi sanoitustietokantaan tai resurssiin.

 6. Kopio kappaleen sanat leikepöydälle. Korosta kappaleen sanat napsauttamalla ja vetämällä kohdistinta tekstin päälle ja kopioimalla se sitten leikepöydälle. Kopioi teksti napsauttamalla korostettua tekstiä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Kopiotai valitse Muokata > Kopio valikkoriviltä.

  Käytä tekstin kopiointia pikanäppäimellä:

  • Pidä PC-näppäintä painettuna CTRL-näppäin ja paina C.
  • Pidä Mac-näppäintä painettuna Komentonäppäin ja paina C.
 7. Palaa Musiikki-sovellukseen ja liitä kopioitu teksti Lyrics-tekstikenttään. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa tekstikentän kohtaa ja valitse Liitätai valitse Muokata > Liitä valikkoriviltä.

  Liitä teksti pikanäppäimen avulla.

  • Pidä PC-näppäintä painettuna CTRL-näppäin ja paina V.
  • Pidä Mac-näppäintä painettuna Komentonäppäin ja paina V.
 8. Klikkaus OK päivittää kappaleen lyriikan metatiedot.

Seuraavan kerran, kun synkronoit iPodin, iPhonen tai iPadin, voit seurata näytöllä olevia sanoja ilman, että sinun tarvitsee huminaa!