Skip to content

Kuinka lisätä kaverien sähköpostiosoitteet luetteloon ja erottaa ne roskapostista

20 de maaliskuu de 2021

Paras tapa varmistaa, että haluamasi sähköpostit eivät päädy roskapostilaatikkoon, on luoda luettelo tuntemiesi ihmisten sähköpostiosoitteista. Vaikka tätä kutsutaan tyypillisesti sallittujen luetteloksi, moderni termi on safelist.

Safelisting-menettely eroaa hieman eri sähköpostipalveluista.

Gmail Safelist -menettely

Gmailissa ei ole nopeaa valintaruutua lähettäjän sähköpostin lisäämiseen todelliseen ystäväluetteloon, jonka haluat pitää roskapostilaatikossa. On kuitenkin olemassa useita tehokkaita tapoja kaventaa ystäviäsi Gmailiin.

Lisää sähköpostiosoitteet yhteystietoihin

Avaa yhteystietoluettelosi Gmailissa. Nopein tapa on vain käydä Google-yhteystiedot-linkissä.

Valitse Google-yhteystiedot-sivulta Luo yhteyshenkilö ja täytä Luo uusi yhteydenottolomake. Google lähettää kaikki saapuvat sähköpostit yhteystietoluettelostasi suoraan postilaatikkoosi.

Safelist-roskapostiviestit

Joskus ystävä voi lähettää sinulle sähköpostin, joka päätyy Roskaposti-ruutuun, ennen kuin sinulla on ollut tilaisuutta lisätä hänen sähköpostiosoitteensa luetteloon. On myös nopea tapa korjata se.

Avaa Roskaposti-ruutu valitsemalla Roskaposti navigointipalkista ja etsi ystäväsi sähköpostiosoite. Sähköpostin yläosassa näkyy Roskaposti-tunniste. Klikkaa x Poista tarran vierestä.

Lisää ei-roskapostisuodatin

Yksi tapa taata, että ystäväsi saapuvat sähköpostit eivät koskaan päädy Roskaposti-ruutuun, on luoda suodatin.

 1. Valitse postilaatikkonäytössä asetukset (rataskuvake).

 2. Valitse Katso kaikki asetukset.

 3. Valitse Suodattimet ja estetyt osoitteet yläreunassa olevista navigointilinkeistä.

 4. Valitse Luo uusi suodatin.

 5. vuonna Hae sähköpostia lomakkeeseen, kirjoita joko koko verkkotunnus, jonka haluat listata, tai tietty sähköpostiosoite. Käytä verkkotunnuksia kenen tahansa tietyn yrityksen luetteloon. Kun olet valmis, valitse Luo suodatin.

 6. Valitse seuraavalla lomakkeella Älä koskaan lähetä sitä roskapostille. Napsauta lopuksi Luo suodatin.

 7. Kun olet valmis, uusi suodatin näkyy suodatinluettelossa.

Kuinka Safelist Yahoo -sähköpostit

Sähköpostiosoitteen lisääminen Yahoo-luetteloon on samanlainen kuin Gmail. Joko lisää sähköpostiosoite Yahoo-yhteystietoihisi tai luo suodatin.

Lisää Yahoo-yhteyshenkilö

Valitse Yahoo Mail -sovelluksessa Yhteystietokortin kuvake postilaatikon oikeassa yläkulmassa. Valitse Uusi kontakti vasemmassa siirtymisruudussa.

Täydennä Lisää yhteystieto lomake, jossa on ystäväsi nimi ja sähköpostiosoite. Valitse Tallentaa tallentaa uuden yhteystiedon. Yahoo ei enää sijoita saapuvia sähköposteja tästä sähköpostiosoitteesta roskapostilaatikkoon.

Lisää suodatin Yahoo Mailiin

Toinen tapa pitää ystäväsi saapuvat viestit roskapostista on lisätä suodatin, joka varmistaa, että sähköposti laskeutuu postilaatikkoosi.

 1. Valitse Vaihdekuvake ja napsauta tai napauta postilaatikon oikeassa yläkulmassa Lisää asetukset.

 2. Valitse Suodattimet sitten vasemmasta navigointivalikosta Lisää uusia suodattimia.

 3. vuonna Lisää uusi suodatin anna suodattimelle nimi ja täytä verkkotunnus tai sähköpostiosoite, jonka haluat lisätä luetteloon. Valitse Tallentaa kaksi kertaa aktivoidaksesi uuden suodattimen.

 4. Suodatin näkyy nyt Suodattimet ikkuna.

Tämä suodatin siirtää saapuvat sähköpostit oletusarvoisesti suoraan Saapuneet-kansioon.

Näkymät Safelist-menettelylle

Jos olet Outlook Online -käyttäjä, kavereidesi turvaaminen on samanlaista. Lisää yhteystietoja kavereiden luetteloon tai käytä Turvalliset lähettäjät -ominaisuutta.

Lisää yhteystietoja Outlook.comissa

Yhteystietojen lisääminen on yhtä helppoa kuin Gmail tai Yahoo. Avaa Outlook Online -yhteystiedot napsauttamalla Sovellukset-kuvake ikkunan vasemmassa yläkulmassa ja valitse sitten Ihmiset sovellus.

Kirjoita Etunimi, Sukunimija Sähköpostiosoite. Kun olet valmis, valitse Luoda luoda uusi yhteyshenkilö.

Outlook-yhteystiedoissa luetellut sähköpostiosoitteet eivät mene Roskaposti-kansioon.

Lisää yhteys turvallisiin lähettäjiin

Turvallisten lähettäjien lisääminen on taattu tapa pitää ystävät poissa roskapostilaatikosta.

 1. Valitse rataskuvake ikkunan oikeasta yläkulmasta ja valitse sitten Näytä kaikki Outlook-asetukset -linkkiä luettelon lopussa.

 2. Valitse Asetukset-ikkunassa Mail sitten vasemmassa siirtymisruudussa Roskapostia sen oikealla puolella olevassa navigointiruudussa. Alla Turvalliset lähettäjät ja verkkotunnukset, napsauta tai napauta Lisätä.

 3. Lisää ponnahdusikkunaan sähköpostiosoite tai koko toimialue, jonka haluat lisätä Turvalliset lähettäjät -luetteloon. paina Tulla sisään kun olet valmis. Klikkaa Tallentaa -painiketta loppuun.

Kaikki sähköpostit osoitteesta tai verkkotunnuksista Turvalliset lähettäjät -luettelossa menevät suoraan Saapuneet-kansioon.

Comcast Email Safelist

Comcast, muuten Xfinity-tuotemerkki, on yksi maan suosituimmista Internet-palveluntarjoajista. Tästä syystä monet ihmiset saattavat joutua poistamaan ystävänsä luettelosta kyseisen palvelun avulla.

Jos kirjaudut siihen, Xfinity tarjoaa asiakkaille ilmaisen sähköpostitilin. Xfinity-palvelussa on useita tapoja kaventaa ystäviäsi.

Lisää Xfinity-yhteyshenkilö

Kuten muutkin yllä luetellut sähköpostipalveluntarjoajat, helppo tapa pitää ystävät poissa Roskaposti-ruudusta on lisätä heidät yhteystietoluetteloon.

Lisää Xfinity-yhteyshenkilö kirjautumalla sähköpostitiliisi ja valitsemalla Osoitekirja ylävalikossa. Valitse sitten Luo yhteystieto -kuvaketta. Täytä ja tallenna lomake.

Vielä nopeampi tapa kaikkien ystävien sähköpostien luetteloon on tuoda yhteystietoja muilta tileiltäsi.

Kun napsautat Osoitekirja, näet Tuo yhteystiedot linkkiä vasemmassa siirtymisruudussa. Klikkaus Aloittaaja kävele ohjatun toiminnon läpi tuodaksesi olemassa olevat yhteystiedot muilta tileiltäsi, kuten Gmail, Outlook, Yahoo tai jopa tekstitiedosto.

Lisää Safelist-sähköpostisuodatin

Kuten Gmail ja Yahoo, paras tapa lisätä ystäviä Xfinity-sähköpostitilillesi on luoda suodatin, joka takaa saapuvan sähköpostin saapumisen Saapuneet-kansioon.

 1. Valitse rataskuvake oikeassa yläkulmassa ja napsauta tai napauta asetukset.

 2. Valitse Suodata säännöt, alla Mail vasemmassa siirtymisruudussa ja sitten Lisää uusi sääntö -painiketta.

 3. Tee Säännön nimi ystäväsi nimi. Valitse Lisää ehto ja valitse Lähettäjä / Lähettäjä. vuonna Sisältää kirjoita sähköpostiosoite tai verkkotunnus safelist-luetteloon.

 4. Valitse Lisää toiminto linkki sitten Pitää. Tallenna uusi sääntö.

 5. Kun olet valmis, uusi suodatin näkyy alla Postisuodattimen säännöt Xfinity Mail -asetuksissa.

Valitsemalla Säilytä varmistat, että kyseisestä verkkotunnuksesta tai sähköpostiosoitteesta saapuvat sähköpostit laskeutuvat postilaatikkoosi.

Sähköpostin turvallinen luettelo

Sisään asetukset, jos valitset Lisäasetukset vasemman siirtymisruudun Mail-kohdassa näet osion nimeltä Sähköpostin turvallinen luettelo.

Jos otat käyttöön Käytä sähköpostin turvallista luetteloa, vain sähköpostit, jotka ovat turvallisen sähköpostisi luettelossa, näkyvät postilaatikossa. Kaikki muut saapuvat sähköpostit hylätään.

Tämä lähestymistapa on ihanteellinen, jos haluat vain käyttää Xfinity-sähköpostitiliäsi kommunikoida rajoitettujen ihmisten kanssa. Tämän ominaisuuden ottaminen käyttöön estää kaikkia muita koskaan lähettämästä sinulle sähköpostia.

Tämä voi olla hyvä tapa poistaa kaikenlainen roskaposti, mutta se myös vähentää huomattavasti sähköpostitilisi hyödyllisyyttä.