Skip to content

Kuinka lisätä kielioppi Wordiin

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Windows: Siirry kieliopin verkkosivustolle ja valitse Hanki se Windowsille Se on ilmainen. Kaksoisnapsauta tiedostoa ja noudata näytön ohjeita.
 • Word for Mac: Siirry kohtaan Lisää > Hanki apuohjelmat, etsiä Kielioppija valitse sitten Hae se nyt > Jatkaa > Avaa Wordissa.
 • Huomaa: Kielioppi etsii oikeinkirjoituksen ja kieliopin automaattisesti aina, kun luot tai avaat asiakirjan Wordissa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Grammarly asennetaan Microsoft Word for Windows- ja macOS-käyttöjärjestelmiin.

Kuinka asentaa Grammarly Microsoft Wordiin

Kielioppi on erinomainen työkalu auttamaan sinua löytämään virheitä ja parantamaan kirjoittajaasi. Grammarly for Microsoft Word -ohjelman ilmaisen version asentaminen kestää vain muutaman minuutin, mutta ohjeet ovat hieman erilaiset Windows- tai macOS-käyttöjärjestelmissä.

Kuinka asentaa Grammarly for Word Windowsiin

Windowsissa aloitat Grammarlyn lisäämisen Wordiin lataamalla tiedoston.

 1. Aloita siirtymällä Grammarly for Microsoft Word- ja Outlook-verkkosivustoille. Napsauta siellä Hanki se Windowsille Se on ilmainen.

 2. Kun tiedoston lataus on valmis, kaksoisnapsauta sitä aloittaaksesi asennuksen.

  Jotkin selaimet, kuten Chrome-selain, näyttävät latauksesi näytön alaosassa olevassa työkalupalkissa. Jos selaimesi ei näytä latausta, voit siirtyä osoitteeseen Windows (päätietokoneesi asema, sen voi nimetä C: tai jokin muu kirje)> Käyttäjä > [your name] > Lataukset löytääksesi ladattavan tiedoston.

 3. Napsauta näkyviin tulevassa asennusvalintaikkunassa Aloittaa.

 4. Valitse seuraavasta näytöstä haluamasi kieliopituote: Kielioppi Wordille tai Kielioppi Outlookille. Valitse tässä tapauksessa Kielioppi Wordille ja napsauta sitten Asentaa.

  Voit asentaa Grammarly for Wordin ja Outlookin samanaikaisesti, jos päätät tehdä niin. Jos näin on, ohjeet saattavat poiketa hieman asennuksen aikana.

 5. Asennus kestää alle minuutin. Kun se on valmis, näet vahvistusviestin. Klikkaus Suorittaa loppuun asennuksen loppuun saattamiseksi ja lopettamiseksi.

Kuinka asentaa Grammarly for Word MacOSiin

MacOS: ssa Grammarly Wordin asennusprosessi on hieman erilainen. Tiedoston lataamisen sijaan se alkaa Word-sovelluksessa. Näin asennat Grammarly for Word -sovelluksen macOS: ään.

 1. Avaa asiakirja MS Wordissa Macissa ja valitse Lisää valikossa.

 2. Alkaen Lisää nauha, valitse Hanki apuohjelmat.

 3. Microsoft-myymälä avautuu. Tyyppi Kielioppi hakupalkkiin ja valitse Kielioppi Microsoft Wordille kun se näkyy tulosluettelossa.

 4. Sen Kielioppi napsauta tietosivua HAE SE NYT.

 5. Sinua saatetaan pyytää noudattamaan Microsoftin käyttöehtoja. Klikkaus Jatkaa.

 6. Napsauta seuraavassa näytössä Avaa Wordissa.

 7. Grammarly avaa uuden asiakirjan, jossa on ohjeet sen käytöstä. Napsauta oikeanpuoleisessa siirtymisruudussa Luota tähän apuohjelmaan lisätä kieliopin nauhaan. Napsauta, jos sinua pyydetään vahvistamaan, että haluat käyttää apuohjelmaa Jatkaa ja apuohjelma sijoitetaan nauhallesi ja animaationpätkä osoittaa sen sinulle. Voit nyt alkaa käyttää kielioppia Wordissa.

Kuinka käyttää kielioppia Wordissa

Käytitpä Grammarlyä Wordissa Windows- tai Mac-tietokoneessa, vaikein osa on ohi. Jotta voit käyttää Grammarlyä Wordissa, sinun tarvitsee vain luoda tai avata asiakirja Wordissa.

Grammarly tarkistaa olemassa olevan tekstin ja seuraa tekstiä sitä luodessasi. Kun teet virheen oikeinkirjoituksessa tai kieliopissa, sana tai lause alleviivataan punaisella. Jos viet kursorin punaisen viivan päälle, näkyviin tulee ehdotus sen korjaamiseksi. Hyväksy ehdotus napsauttamalla sitä. Voit hylätä ehdotuksen napsauttamalla Hylkää.