Skip to content

Kuinka lisätä väärennettyä lunta valokuvaan GIMP-oppaassa

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

  • Mene Kerros > Uusi kerros > Etualan väri > OK. Mene Suodattimet > Melu > RGB-melu. Raahata Arvo arvoon 0,70 ja Alfa vasemmalle.
  • Klikkaus OK. Mene Kerrokset > Tila > Näyttöja siirry sitten Suodattimet > Hämärtää > Gaussin hämärtyminen. Aseta Vaaka- ja Pystysuora tuloksi 2.
  • Käytä Pyyhekumi työkalu ja iso, pehmeä harja ulkoasun satunnaistamiseksi. Mene Kerros > Päällekkäinen kerros tehdä lumivaikutuksesta raskaampaa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka lumitehoste lisätään valokuvaan käyttämällä ilmaista pikselipohjaista kuvankäsittelyohjelmaa GIMP. Tämä tekniikka voi antaa talvisen tunnelman kaikenlaisille kuville ja projekteille.

Avaa valokuva

Jos sinulla on kuva, jossa on lunta maassa, se voi olla hyvä valinta, mutta voit tuottaa hauskoja ja surrealistisia vaikutuksia lisäämällä väärennettyä lunta kaikenlaisiin valokuviin.

Mene Tiedosto > Avata ja siirry valitsemasi kuvan kohdalle ja valitse se napsauttamalla sitä, ennen kuin napsautat Avata -painiketta.

Lisää uusi kerros

Ensimmäinen askel on lisätä uusi kerros, josta tulee ensimmäinen osa väärennettyä lumivaikutusta.
Jos Toolboxin etualan väriä ei ole asetettu mustaksi, paina näppäimistön D-näppäintä. Tämä asettaa etualan värin mustaksi ja taustan valkoiseksi.

Mene nyt Kerros > Uusi kerros ja napsauta valintaikkunassa Etualan väri valintanappi ja sen jälkeen OK.

Lisää melua

Fake snow -vaikutuksen perusta on RGB-melusuodatin, ja tämä levitetään uudelle kerrokselle.

  1. Mene Suodattimet > Melu > RGB-melu ja varmistaa Riippumaton RGB valintaruutua ei ole valittu.

  2. Vedä nyt Arvo liukusäädintä, kunnes se on asetettu arvoon noin 0,70.

  3. Vedä Alfa liukusäädin kokonaan vasemmalle.

  4. Klikkaus OK. Uusi kerros peitetään nyt valkoisilla täplillä.

Vaihda tasotila

Tasotilan vaihtaminen on niin yksinkertaista kuin voit toivoa, mutta tulokset ovat melko dramaattisia.

Valitse Tasot-paletin yläreunassa oleva Tila-asetuksen oikealla puolella oleva avattava nuoli ja valitse Näyttö asetus. Tulos on melko tehokas, koska se on väärennetyn lumen vaikutusta varten, mutta voimme säätää sitä edelleen.

Hämärtää lunta

Pienen Gaussian-sumennuksen käyttö voi tehdä vaikutuksesta hieman naturalistisemman.

Mene Suodattimet > Hämärtää > Gaussin hämärtyminen ja aseta valintaikkunassa vaaka- ja pystysuuntainen tulo kahteen. Voit käyttää eri asetusta, jos haluat ulkonäön, ja sinun on ehkä tehtävä, jos käytät kuvaa, jonka tarkkuus on huomattavasti erilainen.

Satunnaista vaikutus

Väärennetyn lumikerroksen tiheys on melko yhtenäinen koko kuvassa, joten Pyyhekumi-työkalua voidaan käyttää himmentämään lumen osia, jotta se näyttää epäsäännöllisemmältä.

Valitse Pyyhekumi-työkalu ja valitse Työkaluryhmän alapuolella olevista Työkaluvaihtoehdoista kohtuullisen suuri pehmeä harja. Voit nyt maalata kerroksen päälle satunnaisesti Eraser-työkalulla, jotta jotkut alueet olisivat läpinäkyvämpiä kuin muut alueet.

Kopioi kerros

Vaikutus viittaa tällä hetkellä melko kevyeen lumeen, mutta se voidaan saada näyttämään raskaammalta kopioimalla kerros.

Mene Kerros > Päällekkäinen kerros ja kopio väärennetystä lumikerroksesta sijoitetaan alkuperäisen yläpuolelle ja huomaat, että lumi näyttää nyt raskaammalta.

Voit pelata vaikutuksella edelleen poistamalla tämän uuden kerroksen osia tai säätämällä Opasiteetti liukusäädin kerrosten paletissa. Jos haluat väärennetyn lumimyrskyn, kopioi kerros uudelleen.

Voit myös oppia lisäämään valesateita valokuvaan GIMP: n avulla,