Skip to content

Kuinka lisätä vesileimoja Google-dokumentteihin

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Luo ensin vesileima Google Drawingsissa. Valitse Lisää > Kuva > Valitse kuva > Muotoiluvaihtoehdot.
 • Kopioi teksti Google-dokumentista. Palaa piirustukseen ja valitse Lisää > Tekstilaatikko. Valitse sitten Muokata > Liitä tuoda teksti.
 • Kun se on muotoiltu mieleisekseen, palaa takaisin Google-dokumentteihin ja valitse Lisää > Piirustus > Drivesta ja valitse tiedosto.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka vesileima lisätään Google-dokumenttiin Google Drawingsin avulla, ja siinä käsitellään käyttämiäsi muotoiluvaihtoehtoja. Nämä vaiheet toimivat kaikissa käyttöjärjestelmissä, joissa on moderni selain, kuten Edge, Chrome, Firefox jne.

Nämä vaiheet toimivat kaikissa käyttöjärjestelmissä, joissa on moderni selain, kuten Edge, Chrome, Firefox jne.

Kuinka luoda Google-dokumenttien vesileima

Vesileiman käyttäminen Google-dokumenteissa antaa sinun suojata asiakirja logollasi tai merkitä jotain luonnokseksi, luottamukselliseksi, tekijänoikeuksin suojatuksi jne. Vesileima voi olla mikä tahansa haluamasi kuva tai teksti.

Luo kuva vesileima

Dokumentteihin ei ole sisäänrakennettua vesileima-apuohjelmaa, mutta voit luoda sellaisen Google-piirustusten avulla. Google-piirustusten avulla voit luoda vesileiman taustan tekstin kanssa tai vesileiman, joka on tekstin päällä. Sen käyttö Docsissa on yhtä helppoa kuin piirustuksen tuominen.

 1. Käy Google-piirustuksissa.

 2. Mene Lisää > Kuva valita mistä saat kuvan.

 3. Kun se on tuotu, vedä se ympäri näyttöä haluamallasi tavalla. Muuta sen kokoa kulmaruuduilla tai kierrä sitä ylhäällä olevalla pyöreällä painikkeella.

 4. Kun kuva on valittu, valitse Muotoiluvaihtoehdot valikossa tai siirry kohtaan Muoto > Muotoiluvaihtoehdot.

 5. Alkaen Säädöt osa, lisää Läpinäkyvyys mihin tahansa sinulle sopivaan. Ajatuksena on tehdä siitä riittävän vaalea, jotta asiakirja on näkyvissä, kun se menee päälle, mutta riittävän tumma, että se toimii edelleen vesileimana.

 6. Nimeä vesileima. Sinun on tiedettävä se myöhemmin.

 7. Hyppää alas kohtaan Kuinka käyttää vesileimaa Google-dokumenttien kanssa -osiossa.

Luo teksti vesileima

Joskus kaikki mitä tarvitset, on tekstin vesileima, sana tai lause, joka näkyy kevyesti asiakirjan päällä. Voit esimerkiksi käyttää sanaa luonnos asiakirjaluonnoksessa, jotta tiedät mitä versiota käytät. Näin tehdään tekstivesileima Google-dokumenteissa.

 1. Käy Google-piirustuksissa.

 2. Mene Lisää > Tekstilaatikko.

 3. Napsauta ja vedä tehdäksesi tilaa vesileiman menemiselle. Voit muuttaa tätä myöhemmin.

 4. Kirjoita vesileimateksti ruutuun ja muokkaa sitä tarpeen mukaan. Voit tehdä siitä suuremman tai pienemmän, muuttaa kirjasintyyppiä, kiertää sitä jne.

 5. Valitse valikon tekstin värivaihtoehto vaihtaaksesi tekstiksi vaaleanharmaa tai mikä tahansa vesileiman väri. Tämä on tarpeen, koska toisin kuin kuvissa, tekstille ei ole läpinäkyvyysasetusta.

 6. Valitse vesileimalle nimi, jotta tiedät, minkä piirustuksen haluat valita myöhemmin.

 7. Siirry seuraavaan osioon.

Kuinka käyttää vesileimaa Google-dokumenttien kanssa

Niin kätevää kuin vesileiman tuonti Google-dokumentteihin, jotta voit kirjoittaa sen alle tai yli normaalisti, et voi tehdä sitä niin. Sen sijaan sinun on pakko kopioida koko asiakirjan teksti Google-piirustuksiin.

 1. Avaa Google-asiakirja, jossa on teksti, johon haluat kiinnittää vesileiman, ja kopioi kaikki (tai mikä tahansa haluamasi valinta). Siellä Valitse kaikki ja Kopio vaihtoehto Muokata valikko tämän helpottamiseksi.

 2. Palaa tekemäsi piirustuksen kohdalle ja siirry Lisää > Tekstilaatikko.

 3. Napsauta ja vedä mistä tahansa haluat tekstin alkavan, mihin sen pitäisi päättyä, kuten vasemmassa yläkulmassa oikeaan alakulmaan.

 4. Mene Muokata > Liitä tuoda Google-dokumenttien sisältö.

 5. Tee tarvittavat muutokset tekstiin.

 6. Valitse, kuinka vesileima kerrostetaan. Voit sijoittaa sen tekstin eteen tai taakse vesileiman taustan luomiseksi.

  Voit tehdä sen napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella vesileimaa tai liittämääsi tekstiä ja valitsemalla sitten Tilaus valita, miten ne kerrostetaan. Esimerkiksi, jos vesileimasi on tumma ja haluat sen piilottavan osan tekstistä, muokkaa tekstiruudun tasoa Lähetä takaisin.

 7. Palaa alkuperäiseen asiakirjaan tai avaa tyhjä ja siirry kohtaan Lisää > Piirustus > Drivesta.

 8. Valitse juuri tekemäsi vesileima ja valitse sitten Valitse.

 9. Valitse joko Linkki lähteeseen tai Lisää linkittämätönja valitse sitten Lisää. Edellinen tarjoaa linkin piirustuksiin muokkaamisen helpottamiseksi.

 10. Vesileimattu piirustus lisätään asiakirjaan. Jos tuot lähdelinkin kanssa, löydät sen oikeassa yläkulmassa. sen valitseminen avaa sen Google Drawingsissa.