Skip to content

Kuinka löytää Belkin-reitittimen oletus-IP-osoite

7 de heinäkuu de 2021

Kotilaajakaistareitittimille annetaan kaksi IP-osoitetta. Yksi IP-osoite muodostaa yhteyden ulkoisiin verkkoihin, kuten Internet, ja toinen kommunikoi koti- tai toimistoverkon sisällä olevien laitteiden kanssa. Internet-palveluntarjoajat toimittavat julkisen IP-osoitteen ulkoiselle yhteydelle. Reitittimen valmistaja asettaa oletusarvoisen yksityisen IP-osoitteen paikalliselle verkostolle, ja kotiverkon järjestelmänvalvoja hallitsee sitä. Kaikkien Belkin-reitittimien oletus-IP-osoite on 192.168.2.1.

Belkin-reitittimen IP-osoitteen oletusasetukset

Jokaiselle reitittimelle on määritetty oletusarvoinen yksityinen IP-osoite, kun se valmistetaan. Erityinen arvo riippuu reitittimen merkistä ja mallista, ja yleensä jokaisella yhden valmistajan reitittimellä on sama oletus-IP-osoite. Järjestelmänvalvojan on tiedettävä IP-osoite, jotta hän voi muodostaa yhteyden reitittimen konsoliin verkkoselaimessa vaihtaakseen langattoman salasanan, määrittää portin edelleenlähetys, ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä dynaamisen isäntäkonfigurointiprotokollan (DHCP) tai asettaa mukautetut toimialueen nimijärjestelmä (DNS) palvelimet. . Jokainen Belkin-reitittimeen liitetty laite, jolla on oletus-IP-osoite, voi käyttää reitittimen konsolia verkkoselaimella. Avaa mikä tahansa verkkoselain, kuten Chrome, Microsoft Edge, Safari tai Firefox, ja kirjoita Belkinin oletus-IP-osoite selaimen osoitekenttään tässä muodossa:

http://192.168.2.1/

Tätä osoitetta kutsutaan joskus oletusyhdyskäytävän osoitteeksi, koska asiakaslaitteet luottavat reitittimeen Internet-yhdyskäytävänä. Tietokoneen käyttöjärjestelmät käyttävät joskus tätä termiä verkon määritysvalikoissa. Jos et pääse Belkinin verkkopohjaiseen määritysnäyttöön käyttämällä oletus-IP-osoitetta, kirjoita http: // reititin sen sijaan selaimen osoiterivillä.

Oletuskäyttäjien nimet ja salasanat

Sinun on annettava järjestelmänvalvojan käyttäjänimi ja salasana, ennen kuin voit käyttää reitittimen konsolia. Nämä tiedot on suositeltavaa muuttaa, kun määrität reitittimen. Jos tarvitset Belkin-reitittimen oletuskäyttäjätunnuksen ja salasanan, kokeile seuraavaa:

  • Oletuskäyttäjien nimet: admin, Järjestelmänvalvojatai tyhjä
  • Oletussalasanat: admin, Salasanatai tyhjä

Jos muutit oletusasetuksia ja menetit uudet tunnistetiedot, nollaa reititin ja syötä sitten oletuskäyttäjänimi ja salasana. Palauta-painike sijaitsee yleensä takana Belkin-reitittimen Internet-porttien vieressä. Paina nollauspainiketta 30-60 sekunnin ajan.

Tietoja reitittimen nollaus

Belkin-reitittimen nollaus korvaa kaikki verkkoasetukset, mukaan lukien paikallisen IP-osoitteen, valmistajan oletusasetuksilla. Vaikka järjestelmänvalvoja muutti oletusosoitetta, reitittimen nollaaminen muuttaa sen takaisin oletusarvoiseksi. Reitittimen nollaaminen on tarpeen vain harvoissa tilanteissa, joissa yksikkö on päivitetty väärillä asetuksilla tai virheellisillä tiedoilla, kuten laiteohjelmistopäivitys, joka saa sen lopettamaan vastaamisen järjestelmänvalvojan yhteyspyyntöihin. Virran irrottaminen tai reitittimen virtakytkimen käyttäminen ei saa reititintä palaamaan oletus-IP-osoitteeksi. Ohjelmisto on palautettava tehdasasetuksiin.

Reitittimen oletus-IP-osoitteen muuttaminen

Joka kerta, kun kotireititin käynnistyy, se käyttää samaa yksityistä verkko-osoitetta, ellei järjestelmänvalvoja muuta sitä. Reitittimen oletus-IP-osoitteen muuttaminen voi olla tarpeen, jotta vältetään IP-osoiteristiriita modeemin tai muun verkkoon asennetun reitittimen kanssa. Jotkut asunnon omistajat haluavat käyttää helposti muistettavaa osoitetta, mutta minkään yksityisen IP-osoitteen käytöstä ei ole etua verkon suorituskyvyssä tai turvallisuudessa. Reitittimen oletus-IP-osoitteen muuttaminen ei vaikuta reitittimen muihin hallinnollisiin asetuksiin, kuten DNS-osoitearvoihin, verkkomaskiin (aliverkon peite) tai salasanoihin. Sillä ei myöskään ole vaikutusta Internet-yhteyksiin. Jotkut Internet-palveluntarjoajat seuraavat ja valtuuttavat kotiverkot reitittimen tai modeemin mediayhteyksien (MAC-osoitteen) mukaan, mutta eivät paikallisten IP-osoitteiden mukaan. Jos sinulla on ongelmia reitittimen yhteysnopeuden kanssa, ongelma ei johdu oletus-IP-osoitteesta. Päivitä järjestelmäohjelmisto, tarkista päivitetyt ohjaimet ja sijoita reititin lähemmäksi Internetiin liitettyjä laitteita yhteyden nopeuden parantamiseksi.