Skip to content

Kuinka löytää ja lisätä ystäviäsi Steamistä

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Steam-työpöytäsovelluksessa tai -sivustossa: Valitse Käyttäjätunnus > Ystävät > Lisää ystävä > Siirry hakuun ja kirjoita ystäväsi nimi.
 • Steam-mobiilisovelluksesta: Valitse Ystävät > Ystäväsi > Lisää ystävä > Hae ystäviä > Siirry hakuun ja kirjoita ystäväsi nimi.
 • Sinun käyttäjänimi Steam-verkkosivuston tai työpöytäsovelluksen valikosta Ystävät > Lisää ystävä > Luo kutsulinkki. Kopioi linkki.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit lisätä ystäviä Steamaan käyttämällä Steamin verkkosivustoa, työpöytäsovellusta ja mobiilisovellusta lähettämällä kaveripyynnön, jonka ystäväsi näkee seuraavan kerran, kun he kirjautuvat sisään Steamiin. Voit myös lisätä ystäviä lähettämällä kutsulinkin ystävällesi sähköpostitse, tekstiviestillä tai chat-sovelluksella, jota käytät yhteydenpitoon.

Lisää ystäviä Steamiin työpöytäsovelluksella tai verkkosivustolla

Steam-työpöytäsovellus on käytännöllisesti katsoen identtinen Steamin verkkosivuston kanssa, joten voit lisätä ystäviä haluamallasi tavalla. Kauppa välilehti sovelluksessa vastaa Steampowered.com-sivustoa, joka on Steamin verkkokauppa. Yhteisö välilehti vastaa Steamcommunity.com-sivustoa, joka on Steamin verkkoportaali.

Jos et tiedä ystäväsi tarkkaa Steam-profiilinimeä etkä löydä heidän tilinsä palvelusta, sinulla voi olla vaikeuksia lisätä niitä.

Näin löydät ja lisäät ystäviä Steamiin työpöytäsovelluksella tai Steam-yhteisön verkkosivustolla:

 1. Avaa Steam-työpöytäsovellus tai siirry kohtaan Steamcommunity.com.

 2. Siirrä hiiren osoitin käyttäjätunnuksesi päälle valikkoriville.

 3. Valita Ystävät avautuvassa valikossa.

 4. Valitse Lisää ystävä.

  Et voi lähettää kaveripyyntöjä Steamiin ennen kuin ostat pelin tai lisäät varoja Steam-lompakkoon. Uudet tilit lukitaan rajoitettuun tilaan, kunnes pieni määrä rahaa käytetään. Jos haluat lisätä ystäviä ennen kuin ostat mitään, pyydä ystäviäsi lähettämään sinulle kutsulinkki.

 5. Valitse Siirry hakuun.

 6. Kirjoita ystäväsi nimi hakukenttään.

 7. Etsi ystäväsi hakutuloksista ja valitse sitten Lisää ystäväksi.

 8. Valitse OK.

  Ystäväsi on hyväksyttävä pyyntö ennen kuin he näkyvät ystäväluettelossasi.

 9. Steamin käyttäjät voivat muuttaa profiilinimeään milloin tahansa. Jos et näe ystävääsi hakutuloksissa, varmista, että hän ei ole vaihtanut nimeään äskettäin.

Lisää ystäviä Steamiin mobiilisovelluksella

Steam-sovellus, joka on saatavana Androidille ja iOS: lle, tarjoaa suurimman osan samoista toiminnoista kuin työpöytäsovellus. Jotkut asiat ovat hieman eri paikoissa, mutta voit silti suorittaa suurimman osan samoista tehtävistä, kuten lisätä ystäviä.

Näin voit lisätä ystäviä Steam-mobiilisovelluksella:

 1. Käynnistä Steam-sovellus.

 2. Napauta Ystävät.

  Jos sovellus avautuu muulla kuin profiilisi näytöllä, napauta ensin (kolme pystyviivaa) -kuvaketta ja valitse sitten Sinä ja ystävät > Profiili. Jos menet tässä vaiheessa suoraan ystäväluetteloon, et näe vaihtoehtoa lisätä ystäviä.

 3. Valitse Ystäväsi avattavasta nuolesta.

 4. Napauta Lisää ystävä.

 5. Vieritä alas kohtaan Hae ystäviä -osiossa.

 6. Napauta Siirry hakuun.

 7. Kirjoita ystäväsi nimi.

 8. Etsi ystäväsi hakutuloksista.

 9. Napauta Lisää ystäväksi.

 10. Napauta OK.

  Ystäväsi ei näy ystäväluettelossasi, ennen kuin hän hyväksyy pyynnön.

Mitä tehdä, kun et löydä ystäviä Steamistä

Ystävien löytäminen ja lisääminen Steamin kautta ei aina toimi odotetulla tavalla. Steamilla on muutamia epäkohtia siitä, miten se kohtelee käyttäjänimiä, mikä voi tehdä vaikeaksi löytää ystäviä. Jos class = ”comp mntl-sc-block mntl-sc-block-html”> Kun rekisteröidyt Steamiin, luot käyttäjänimen, jota käytät palveluun kirjautumiseen. Tämä ensisijainen käyttäjänimi ei ole sama kuin käyttäjätunnus, jonka ihmiset näkevät peleissä tai kun lähetät Steam-yhteisöryhmiin. Voit muuttaa profiilinimeä milloin haluat, mikä voi aiheuttaa sekaannusta, kun joku yrittää lisätä sinut ystäväksi.

Määritä muokatun Universal Resource Locator (URL) -nimi, joka on sama kuin Steam-tunnuksesi tai tilisi nimi, jotta ihmiset löytävät sinut helpommin.

Steam-tiliisi liittyy neljä nimeä:

 • Steam-tilin nimi: Käyttäjänimi, jolla kirjaudut sisään Steam-tiliisi. Et voi muuttaa sitä.
 • Steam-profiilin nimi: Nimi, joka näkyy ystäväluetteloissa, peleissä ja Steam-yhteisössä. Voit vaihtaa tämän nimen.
 • Oikea nimi: Oikea nimesi auttaa ystäviäsi löytämään sinut hausta. Voit kuitenkin laittaa mitä haluat, ja voit muuttaa sitä milloin tahansa.
 • Mukautettu URL-osoite: Profiilillesi asettamasi nimi. Jos asetat sen samaksi kuin profiilinimesi, ihmiset voivat navigoida kohtaan Steamcommunity.com/id/yourprofilename löytää sinut.

Kun haet jotakua Steamista, voit käyttää hänen Steam-profiilinimeään tai hänen oikeaa nimeään, mutta et löydä häntä, jos hän muuttuu joksikin muuksi.

Steam pitää osittaista kirjaa aikaisemmista profiilinimistä ja tarjoaa lyhennetyn luettelon hakutuloksissa. Sinun on kuitenkin haettava ystäväsi nykyinen nimi, jos haluat olla varma, että löydät heidät.

Tässä on joitain kokeilukohteita, jos et löydä tai lisää ystäviäsi Steamistä:

 • Varmista, että kirjoitat heidän nykyisen Steam-profiilinsa.
 • Jos heidän nykyinen profiilinimesi eroaa heidän Steam-tilinsä nimestä, etsi heidän tilinsä nimeä. Tämä idea toimii todennäköisemmin, jos heidän tilinsä nimi ja muokatun URL-osoitteen nimi ovat samat.
 • Jos tiedät nimen, jonka ystäväsi käyttää profiilissaan (oikea tai muu), voit etsiä sitä.
 • Jos et vieläkään löydä ystävääsi Steamistä, varmista, että hän on määrittänyt Steam-profiilinsa.
 • Luo ja lähetä Steam-kaverikutsulinkki, jos et vieläkään löydä tai lisää niitä.

Pyydä ystävääsi määrittämään heidän Steam-profiilinsa

Jos ystäväsi on uusi Steamin käyttäjä tai hän ei ole määrittänyt profiiliaan, et ehkä löydä häntä hakutoiminnon avulla. Pyydä heitä avaamaan Steam-asiakas tai käymään Steamcommunity.com-sivustossa ja asettamaan heidän profiilinsa.

Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin uudet Steam-jäsenet näkyvät hauissa, joten joudut ehkä odottamaan, kunnes id = ”lähetä ystäväsi-höyry-kutsu-linkki”>

Lähetä ystävällesi Steam-kutsulinkki

Helpoin tapa lisätä ystävä Steamiin, paitsi löytää heidät hakutoiminnolla, on luoda kutsulinkki ja antaa se heille. Tämä prosessi vaatii jonkin verran viestintää sinun ja ystäväsi välillä Steamin ulkopuolella, koska sinun on lähetettävä koodi sähköpostilla tai chat-sovelluksessa, kuten Discord.

Luot Steam-ystäväsi kutsulinkit samalla sivulla, jolla pääset ystäväsi hakutoimintoon. Näin löydät oikean sijainnin ja luo kutsulinkin:

 1. Avaa Steam-työpöytäsovellus tai siirry osoitteeseen Steamcommunity.com.

 2. Siirrä hiiren osoitin käyttäjätunnuksesi päälle valikkoriville.

 3. Valitse Ystävät.

 4. Valitse Lisää ystävä.

 5. Valitse Luo kutsulinkki.

 6. Valitse linkki ja kopioi se tai valitse Kopioi leikepöydälle linkin vasemmalla puolella.

 7. Lähetä linkki ystävällesi.

 8. Kun ystäväsi napsauttaa linkkiä, se avaa Steam-verkkosivuston. Kun he ovat kirjautuneet sisään, he näkevät banneriviestin lähellä sivun yläosaa. Jos he valitsevat Lisää ystäväksi viestissä Steam lisää kukin teistä toisen ystäväluetteloon.