Skip to content

Kuinka löytää käyttäjän suojaustunnus (SID) Windowsista

19 de maaliskuu de 2021

On monia syitä, miksi haluat ehkä löytää tietyn käyttäjän käyttäjätunnuksen (SID) Windowsista, mutta maailmankulmassamme yleinen syy siihen on määrittää, mikä avain Windowsin rekisterin HKEY_USERS-kohdasta etsi käyttäjäkohtaisia ​​rekisteritietoja.

Riippumatta tarpeestasi, SID-tunnusten sovittaminen käyttäjänimiin on todella helppoa wmic-komennon ansiosta, komento, joka on saatavana komentokehotteesta useimmissa Windows-versioissa.

Katso Kuinka löytää käyttäjän SID rekisteristä alaspäin sivulla ohjeet käyttäjänimen sovittamisesta SID: ään Windows-rekisterin tietojen avulla, vaihtoehtoinen tapa WMIC: n käytölle. Wmic-komentoa ei ollut olemassa ennen Windows XP: tä, joten sinäkin omistaa käyttää rekisterimenetelmää niissä vanhemmissa Windows-versioissa.

Noudata näitä helppoja vaiheita näyttääksesi taulukon käyttäjänimistä ja niitä vastaavista SID-tunnuksista.

Kuinka löytää käyttäjän SID WMIC: n avulla

Käyttäjän SID: n löytäminen Windowsista kestää todennäköisesti vain minuutin, ehkä vähemmän, WMIC: n kautta:

 1. Avaa komentokehote.

  Windows 10: ssä ja Windows 8: ssa, jos käytät näppäimistöä ja hiirtä, nopein tapa on Käyttäjävalikko, johon pääsee VOIT + X pikakuvake.

  Jos et näe komentokehotetta, kirjoita cmd Käynnistä-valikon hakupalkkiin ja valitse Komentokehote kun näet sen.

  Sinun ei tarvitse avata kohotettua komentokehotetta, jotta tämä toimii. Jotkut Windows-komennot vaativat sitä, mutta alla olevassa WMIC-komentoesimerkissä voit avata tavallisen, ei-hallinnollisen komentokehotteen.

 2. Kirjoita seuraava komento komentokehotteeseen täsmälleen siten kuin se näkyy tässä, mukaan lukien välilyönnit tai niiden puuttuminen:

  wmic useraccount get name,sid

  … ja paina sitten Tulla sisään.

  Jos tiedät käyttäjänimen ja haluat napata vain yhden käyttäjän SID: n, kirjoita tämä komento, mutta korvaa se KÄYTTÄJÄ käyttäjänimellä (pidä lainausmerkit):

  wmic useraccount where name=”USER” get sid

  Jos saat virheen, että wmic-komentoa ei tunnisteta, muuta työhakemistoksi C: Windows System32 wbem ja yritä uudelleen. Voit tehdä sen CD (muuta hakemistoa) -komento.

 3. Sinun pitäisi nähdä taulukko, joka näkyy komentokehotteessa. Tämä on luettelo jokaisesta Windows-käyttäjätilistä, joka on listattu käyttäjänimen mukaan, jota seuraa tilin vastaava SID.

Nyt kun olet varma, että tietty käyttäjänimi vastaa tiettyä SID: tä, voit tehdä tarvittavat muutokset rekisterissä tai tehdä mitä tahansa muuta mitä tarvitset näitä tietoja.

Käyttäjätunnuksen löytäminen SID: n avulla

Jos sinulla on tapaus, jossa sinun on löydettävä käyttäjänimi, mutta sinulla on vain turvatunniste, voit ”kääntää” komennon näin (korvaa vain tämä SID kyseisellä):

wmic useraccount where sid=”S-1-5-21-992878714-4041223874-2616370337-1001″ get name

… saadaksesi tällaisen tuloksen:

Name
jonfi

Kuinka löytää käyttäjän SID rekisteristä

Voit myös määrittää käyttäjän SID: n katsomalla ProfileImagePath arvot jokaisessa S-1-5-21 etuliitetyssä SID: ssä, jotka on lueteltu tässä avaimessa:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionProfileList

ProfileImagePath arvo jokaisessa SID-nimisessä rekisteriavaimessa listaa profiilihakemiston, joka sisältää käyttäjänimen.

Esimerkiksi ProfileImagePath arvo S-1-5-21-992878714-4041223874-2616370337-1001 avain tietokoneessa, jonka näet C: Käyttäjät jonfi, joten tiedämme, että käyttäjän ”jonfi” SID on ”S-1-5-21-992878714-4041223874-2616370337-1001”.

Tämä tapa sovittaa käyttäjät SID: iin näyttää vain käyttäjät, jotka ovat kirjautuneet sisään tai ovat kirjautuneet sisään ja vaihtaneet käyttäjää. Rekisteröintimenetelmän käytön jatkamiseksi muiden käyttäjien SID-tunnusten määrittämiseksi sinun on kirjauduttava sisään jokaisena käyttäjänä järjestelmässä ja toistettava nämä vaiheet. Tämä on iso haittapuoli; olettaen, että pystyt, olet paljon parempi käyttää yllä olevaa wmic-komentomenetelmää.