Skip to content

Kuinka löytää reitittimen salasana

19 de maaliskuu de 2021

On tärkeää, että voit kirjautua reitittimeesi aina silloin tällöin. Se on ainoa tapa muuttaa verkon asetuksia, kuten lisätä portin edelleenlähetysasetuksia tai muuttaa IP-osoitteita. On myös hyödyllistä tarkistaa suojausasetuksesi silloin tällöin. Mitä teet, jos olet kuitenkin unohtanut reitittimen salasanan? Tai mikä pahempaa, olet unohtanut myös reitittimesi käyttäjätunnuksen? Onneksi reitittimen salasanan löytäminen on yksinkertaista, joten tiedät mistä etsiä. Näin löydät reitittimen käyttäjänimen ja salasanan riippumatta siitä, mitä laitetta käytät.

Tarkista, että reitittimessäsi on tarra

Useimmat reitittimet sisältävät oletusarvoiset kirjautumistiedot sinulle, jotta tiedät mistä etsiä. Tässä on mitä tehdä.

 1. Siirry fyysisesti reitittimeesi. Reitittimet ovat tyypillisesti valkoisia tai mustia laatikoita, jotka muistuttavat paljon modeemia. Heillä on usein kiinni antenneja tai kaapeleita.

  Jos et todellakaan ole löytänyt sitä, seuraa kaapeleita, joista Internet-palveluntarjoajasi tai puhelinyrityksesi on määrittänyt Internet-yhteyden.

 2. Käännä reititin ylösalaisin ja katso laitteen alaosaa. Täällä on yleensä tarra.

  Joissakin reitittimissä on tarra laitteen sivulla tai takaosassa. Tarkista myös nuo paikat.

 3. Lue tarra. Sen pitäisi antaa sinulle reitittimen oletuskäyttäjänimi ja salasana. Tämä ei toimi, jos olet sittemmin muuttanut yksityiskohtia, mutta se on alku ja useimmille käyttäjille paras ratkaisu.

Etsi reitittimen oletustunnus ja salasana

Ei reitittimessäsi tarraa? Älä huoli. Jokaisella reitittimen tuotemerkillä ja mallilla on oletustunnus ja salasana, joten voit silti löytää sen.

Sinun on tiedettävä reitittimesi merkki ja mallinumero. Tämä sijaitsee tyypillisesti reitittimessä tai voit yrittää etsiä sitä ostohistoriasi kautta, jos tiedät mistä ostit sen.

 1. Siirry osoitteeseen https://www.routerpasswords.com

 2. Valitse reitittimen valmistaja pudotusvalikosta.

 3. Klikkaus löytö Salasana.

 4. Selaa luetteloa alaspäin löytääksesi reitittimen mallisi.

 5. Salasana on lueteltu oikeanpuoleisessa sarakkeessa. Kirjoita salasana muistiin tai kokeile sitä suoraan.

 6. Salasanan pitäisi toimia, ellet ole muuttanut sitä aiemmin. Jos sinulla on, voit kokeilla vielä toista ratkaisua!

Palauta reititin oletusasetuksiin

Jos kumpikaan yllä olevista ratkaisuista ei toimi, olet todennäköisesti luonut oman salasanasi ja unohtanut sen. Ainoa huijauskestävä tapa päästä takaisin reitittimeen on, jos palautat sen oletusasetukset. Tässä on mitä tehdä.

Tämä ratkaisu vie vähän aikaa, koska sinun on asetettava reititin takaisin varmuuskopioon ja liitettävä laitteet uudelleen, joten varaa noin tunti päästäksesi takaisin raiteilleen.

 1. Siirry reitittimeen fyysisesti.

 2. Etsi pieni reikä tai painike laitteen takana, pohjassa tai sivulla. Tyypillisesti sanotaan nollaus sen vieressä.

 3. Työnnä avattu paperiliitin reikään ja pidä sitä noin 30 sekuntia.

 4. Reititin on nyt palautettava oletusasetuksiin, mukaan lukien reitittimen salasana ja reitittimen käyttäjänimi.

 5. Nyt voit käyttää yllä olevia ohjeita löytääksesi oletuskäyttäjänimen ja salasanan.