Skip to content

Kuinka luetteloida toimisto-ohjelmiston taitoja yhteenvetoosi

19 de heinäkuu de 2021

Teknologiataidot sijoittuvat työnantajien korkeimpien joukkoon. Koulutuksen tai kokemuksen avulla saamiesi taitojen esittäminen voi maksaa kirjaimellisesti. Jos etsit toimistotyötä johtotehtävissä, hallinnossa tai muilla suosituilla aloilla, voit noudattaa useita ohjeita, kuten tarkentaa taitojasi ja varmistaa, että kielioppi ja oikeinkirjoitus ovat huippuluokkaa.

Tiedot Matter

Kirjoita aina jokainen ohjelma, jossa olet perehtynyt. Et halua, että yhteenvetosi lukevien ihmisten on arvattava, mistä puhut; he saattavat olettaa, että tiedät enemmän kuin sinä, tai aliarvioida taitosi. Esimerkiksi, jos haluat luetella ansioluettelossasi, että tiedät paljon LibreOffice-palvelusta, sen sijaan, että ilmoittaisit ”LibreOffice”, korosta taitosi tarkemmin kirjoittamalla jotain esimerkiksi ”LibreOffice Writer, Calc, Impress, Base, Draw ja Matematiikka.”

Maksimoi aina, mutta älä koskaan kaunista

Vaikka sinun ei pitäisi luetella toimisto-ohjelmia, joista olet vain kuullut tai mistä olet päässyt, älä pidä kiinni tuntemiesi kanssa. Etsi tapoja kuroa umpeen ja saada se yhteenvetoosi. Nyrkkisääntö toimisto-ohjelmiston sisällyttämisestä on kuvitella itseäsi joko vastaamalla haastattelukysymyksiin tai käyttämällä sitä itse ensimmäisenä työpäivänä. Et halua käydä läpi näitä vaikeuksia vain pettääksesi uuden pomosi. Avaa ohjelma. Jos näet työkaluja, joita et ole käyttänyt, ota ohjeet niiden käyttöön tai älä listaa ohjelmaa lainkaan. Olet ehkä esimerkiksi käyttänyt Microsoft Wordia vuosia, mutta et ole koskaan suorittanut Yhdistämistä. Vaikka et välttämättä tarvitse ammattikokemusta sen käytöstä, sinun tulee ottaa interaktiivisia opetusohjelmia, käydä paikallisen yhteisön koulutuskursseilla tai löytää jokin muu käytännön tapa Todella tietää tällaisen tärkeän työkalun ennen kuin ilmoitat tuntevasi Microsoft Wordin. Kun rakennat ansioluetteloa, muista myös, että jos tarvitsemasi työ tarvitsee jonkun, joka hallitsee toimisto-ohjelmistoihin liittyvän taiton, kuten kaavioiden ja kaavioiden rakentamisen taulukkolaskentaohjelmassa, sekoita sama sanamuoto yhteenvetoosi osoittamaan heille, että tiedät paitsi kuinka tehdä se, mutta että tiedät mitä työ sisältää. Kuvaajaesimerkin käyttämiseksi voit kirjoittaa ”Microsoft Excelin kaaviot ja kaaviot” pelkän ”Excel” tai ”Graafinen kokemus” sijaan.

Todista se

Todista itsellesi ja muille, että tunnet tietyt ohjelmat, tee siitä virallinen Office-ohjelmistosertifikaatilla. Kuka tahansa voi kirjoittaa ”Microsoft Excel” -lehteen, ja todennäköisesti tekee, mutta useimmat pinossa olevat lausunnot eivät todennäköisesti sano ”Certified Microsoft Office User Specialist in Excel”. Tyypillisesti käydään näillä kursseilla paikallisesti, minkä jälkeen suoritetaan testi, mutta jotkut voit jopa käydä läpi verkossa osallistumisen ja testauksen.

Ole tajuissaan oikeinkirjoituksen ja isojen kirjainten kanssa

Jopa erinomaiset oikeinkirjoittajat ja kielioppiohjelmat kompastuvat ohjelmistojen nimissä, kuten Microsoftin PowerPointin luettelossa ”Power Point” tai ”Powerpoint”. Joskus näemme väärin kirjoitetut sanat niin usein, että luulemme tuntevamme oikeinkirjoituksen, kun emme. Tästä syystä, kun luet toimisto-ohjelmistoa ansioluettelossasi, tarkista ohjelmistojulkaisijan ensisijainen verkkosivusto ohjelman oikean kirjoitusasun, isojen kirjainten, tavutuksen ja välien asianmukaisen käsittelyn suhteen. Näiden pienten yksityiskohtien puuttuminen voi sabotoida kaikki muut upeat yksityiskohdat, jotka olet esittänyt kaaviossa.

Monipuolista ja hanki lisää taitoja

Microsoft Office on edelleen maailman yleisimmin käytetty toimisto-ohjelmisto, mutta yhä useampi työnantaja on ottanut käyttöön vaihtoehtoisia toimisto-ohjelmistopaketteja. Useamman kuin yhden paketin luetteloiminen tuo sinulle suuren edun. Monipuolistaminen ei vain lisää mahdollisuuksiasi sopeutua yrityksen käyttämään tuotteeseen, mutta vaikka se ei sovittaisikaan, se osoittaa, että voit oppia uuden tuotteen, koska sinulla on kokemusta MS Officen ulkopuolella.

Ohjelmistopakettien lisäksi: Lisää teknisiä taitoja sisällytettäväksi

Toimisto-ohjelmistopaketteja käytetään laajemmassa tuottavuuskontekstissa, joten näytä työnantajille, että tiedät sen. Harkitse seuraavia lisäyksiä osioon ”Tekniset taidot”:

  • Käyttöjärjestelmät: Luettelo työpöytä- ja mobiilikäyttöjärjestelmistä, joissa sinulla on tuottavuuskokemusta. Esimerkkejä ovat Android, Windows, BlackBerry, iOS, macOS ja Linux.
  • Pilvilaskenta: Luettelo kaikista käyttämistä ympäristöistä tai verkkotallennusratkaisuista, mukaan lukien OneDrive, Google Drive ja Dropbox.
  • Sosiaalisen median taidot: Jälleen luetellaan vain ne, joista voit osoittaa työkokemuksen. Sosiaalisen verkostoitumisen sivustoja ovat Twitter, Facebook, LinkedIn ja Pinterest sekä aggregaattorit, kuten HootSuite tai TweetDeck.
  • Lisäohjelmisto: Tarvittaessa sisällytä talousohjelmistot, animaatio-ohjelmistot, työpöydän video-ohjelmat, yhteistyö- ja kokousohjelmistot, grafiikkaohjelmistot, sisällönhallintajärjestelmät ja muut.
  • Web-suunnittelu: Saatat olla perehtynyt useisiin verkkosuunnittelualueisiin, kuten HTML, PHP, JavaScript tai CSS.
  • Kirjoitus nopeus: Tämä on tyypillisesti lueteltu sanalla minuutissa (esim. 60 WPM). Suorita kirjoitusnopeustesti, jos et ole varma.