Skip to content

Kuinka lukita näppäimistö väliaikaisesti

18 de heinäkuu de 2021

Mitä tietää

 • Lukitse Windows-näppäimistö kirjoittamalla Win + L tai CTRL + ALT + Poista.
 • MacBookin käyttäjät voivat vain sulkea kannen tai käyttää sitä Ohjaus-Vaihto-Teho lukita asiat.
 • Kolmannen osapuolen vaihtoehtoja on myös, jos et välitä valmistajan lähestymistavasta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka tietokoneen näppäimistö lukitaan, kun et käytä sitä, mukaan lukien pikanäppäimet ja kolmannen osapuolen sovellukset.

Kannettavan näppäimistön poistaminen käytöstä

Helpoin tapa poistaa näppäimistö käytöstä on lukita tietokone tai asettaa se lepotilaan. Windows-koneissa tähän on useita tapoja.

 • Win + L
 • CTRL + ALT + Poista
 • Aloitusnäppäin
 • Sulje kansi
 • Käytä näytönsäästäjää

Helpoin tapa on Win + L-pikanäppäin. Kirjoittaminen, joka tapahtuu tämän pikakuvakkeen käytön jälkeen, herättää vain näytön. Seuraava helpoin tapa on painaa CTRL + ALT + Delete. Tämä pikakuvake avaa valikon, jossa on Lukitus-vaihtoehto, sekä kirjautua ulos, vaihtaa tiliä ja tehtävänhallintaa. Voit lukita tietokoneen ja säästää akun käyttöikää napsauttamalla Käynnistä-painiketta, sitten virtasymbolia ja valitsemalla Lepotila. Paina fyysistä virtapainiketta herättääksesi sen. Voit myös siirtyä lepotilaan sulkemalla kannettavan tietokoneen kannen. Lopuksi voit käyttää näytönsäästäjää ja asettaa sen siten, että kun se on poistettu käytöstä, se tuo sisäänkirjautumisnäytön näkyviin. Avaa Ohjauspaneeli, kirjoita näytönsäästäjä, valitse vaihda näytönsäästäjä. Valitse näytönsäästäjä, jos et vielä käytä sitä, aseta kuinka kauan sen on kuluttava ennen kuin se käynnistyy, ja valitse valintaruutu Jatka, näytä kirjautumisnäyttö -kohdan vieressä. Tietenkin kaikki nämä menetelmät edellyttävät, että käytät yksilöllistä ja vahvaa salasanaa.

Kuinka lukita MacBook-näppäimistö

MacBookin lukitsemisessa on vastaavia vaihtoehtoja. Yksinkertaisimmat ovat:

 • Sulje kansi
 • Lukitse MacBook Control-Shift-Powerilla
 • Käytä Mac-tietokonetta nukkumaan Command-Option-Power -toiminnon avulla
 • Valitse Apple-valikosta lepotila

Kuten Windows-tietokoneissa, Mac-tietokoneissa on kätevät pikanäppäimet. Voit lukita MacBookin Control-Shift-Power-näppäimistöyhdistelmällä tai nukkumaan Command-Option-Power-näppäimellä. Toinen tapa on napsauttaa Apple-kuvaketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja sitten nukkua. Kannen sulkeminen nostaa MacBookin myös nukkumaan.

Lukitse näppäimistö kolmannen osapuolen työkalulla

Saatavilla on useita työkaluja, joiden avulla voit lukita näppäimistön lukitsematta laitettasi tai poistamalla näyttöä käytöstä. Tällaista vaihtoehtoa kutsutaan Keyboard Lockeriksi, jonka How-To Geek -henkilöstö on koonnut AutoHotKey-komentosarjasta. (AutoHotKey on ilmainen komentosarjatyökalu, jota käytetään tehtävien automatisointiin Windowsissa.) Kun olet asentanut Näppäimistölokeron, voit poistaa näppäimistön käytöstä painamalla CTRL + ALT + L; kirjoita avaa sana ottaaksesi sen uudelleen käyttöön. Muita vaihtoehtoja ovat BlueLife KeyFreeze, Näppäimistö ja hiiren kaappi ja Kid-Key-Lock.