Skip to content

Kuinka luoda ja poistaa tilejä Windows 10: ssä

20 de maaliskuu de 2021

Aina kun uusi Windows-versio tulee mukana, se tekee aina muutaman muutoksen tapaan, jolla suoritat yksinkertaisia ​​toimia tietokoneellasi. Windows 10 ei ole poikkeus; odottaa enemmän muuttuvan, kun Microsoft siirtää toiminnot perinteisestä ohjauspaneelista uuteen Asetukset-sovellukseen. Yksi nykyinen muutos – varsinkin jos tulet Windows 7: stä – on kuinka hallita ja hallita käyttäjätilejä Windows 10: ssä.

Windows 10 muuttaa käyttäjätilien toimintaa

Microsoftin uusin Windows-versio tekee joitain merkittäviä muutoksia. Vierastilit ovat poissa, suurin osa tileistä on sidottu online-Microsoft-tiliisi, ja Windows 10 tarjoaa uusia käyttöoikeuksia, joita voit käyttää yksittäisten tilien kanssa.

Perustilin perustaminen

Aloitetaan perusasioista: kuinka lisätä tavallinen uusi käyttäjätili aktivoituun tietokoneeseen.

Aloita valitsemalla alkaa > asetukset > Tilit > Perhe ja muut ihmiset. Tämä prosessi tuo sinut näyttöön, johon lisäät uusia käyttäjiä. Uusi tavallinen käyttäjä kuuluu perheeseesi. Jos sinä ja kämppäkaverisi jaatte tietokoneen, kannattaa ehkä erottaa toisistaan ​​lisäämällä kämppiksesi tili ”muut ihmiset” -osioon.

Ensin lisätään perheenjäsen. Napsauta alaotsikon ”Perhe” alla Lisää perheenjäsen.

Aikuisten tai lasten käyttäjä

Esiin tulee ponnahdusikkuna, jossa kysytään, lisätäänkö lapsi vai aikuinen. Lapsitileillä voi olla oikeuksia lisätä tai ottaa pois tililtä, ​​kuten mitä sovelluksia he voivat käyttää ja kuinka kauan he voivat viettää tietokoneella. Lapsitiliä hallinnoivat aikuiset voivat myös nähdä kaiken lapsen toiminnan Windowsissa kirjautumalla sisään Microsoft-tilien verkkosivustoon. Jos se tuntuu liialliselta tai vain hiipii sinut ulos, lapsitili ei välttämättä ole paras valinta. Sen sijaan kannattaa harkita paikallisen tilin käyttöä Microsoft-tiliin sidotun sijaan.

Aikuisten tilit ovat toisaalta vain tavallisia yksityisiä käyttäjätilejä. Jälleen heidät on sidottu Microsoft-tiliin (voit myös luoda paikallisen tilin aikuiselle), mutta heillä on normaalit oikeudet ja pääsy kaikkiin sovelluksiin työpöydällä. Aikuisten tilit voivat hallita alatilejä, mutta heillä ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia tehdä muutoksia tietokoneella. Se voidaan kuitenkin lisätä myöhemmin.

Viimeistellään tiliä

Kun olet päättänyt lapsen tai aikuisen tilin välillä, kirjoita kyseisen henkilön käyttämä Hotmail- tai Outlook.com-tili. Jos henkilöllä ei ole sellaista, luo yksi Windowsin sisällä napsauttamalla linkkiä Henkilöllä, jonka haluan lisätä, ei ole sähköpostiosoitetta.

Kun olet lisännyt sähköpostiosoitteen, napsauta Seuraava, ja varmista seuraavassa näytössä sähköpostiosoite oikein ja napsauta Vahvistaa.

Kutsu lähetetty

Tässä esimerkissä loimme aikuisille tarkoitetun tilin. Napsauttamisen jälkeen Vahvistaa uusi aikuinen käyttäjä saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään vahvistamaan, että hän kuuluu ”perheeseesi”.

Kun kyseinen henkilö on hyväksynyt kutsun, hän voi hallinnoida alatilejä ja tarkastella toimintaraportteja verkossa.

Kutsu muita

Nyt kun kaikki perheenjäsenet ovat koukussa, entä jos haluamme lisätä jonkun, joka ei ole perhe? Tämä voi olla kämppis, ystävä, joka viipyy kanssasi lyhyen aikaa, tai hullu setä, jonka ei tarvitse tarkastella lapsesi toimintaraportteja.

Olipa tilanne mikä tahansa, aloita menemällä jälleen alkaa > asetukset > Tilit > Perhe ja muut ihmiset. Napsauta nyt alaotsikon ”Muut ihmiset” alla Lisää joku muu tähän tietokoneeseen.

Sama prosessi, erilainen ponnahdusikkuna

Ponnahdusikkuna ilmestyy aivan kuten edellisessä prosessissa. Nyt sinua ei kuitenkaan pyydetä erottamaan lapsi tai aikuinen käyttäjä. Sen sijaan syötät vain uuden käyttäjän sähköpostiosoitteen ja napsautat Seuraava.

Sen jälkeen sinulla on hyvä mennä. Uusi tili on perustettu. Ainoa asia, joka on huomattava, on ensimmäinen kerta, kun tämä käyttäjä kirjautuu tietokoneelle, ja hänen on oltava yhteydessä Internetiin.

Määritetty käyttöoikeus

Kun olet lisännyt perheenjäsenet tietokoneeseesi Muut ihmiset otsikko, rajoita heidän tilinsä käyttämällä ominaisuutta nimeltä määritetty käyttöoikeus. Kun käyttäjätileille annetaan tämä rajoitus, he voivat käyttää vain yhtä sovellusta, kun he ovat kirjautuneet sisään, ja niille määritettävien sovellusten valinta on rajallinen.

Klikkaus Määritä määritetty käyttöoikeus tilinhallintanäytön alaosassa osoitteessa alkaa > asetukset > Tilit > Perhe ja muut ihmiset.

Valitse Tili ja sovellus

Napsauta seuraavassa näytössä Valitse tili päättää rajoitetusta tilistä ja napsauta sitten Valitse sovellus määrittää yhden sovelluksen, jota he voivat käyttää. Kun se on valmis, palaa edelliseen näyttöön tai sulje Asetukset-sovellus.

Miksi määritetty käyttöoikeus?

Tämä ominaisuus on suunniteltu erityisesti tietokoneille, jotka toimivat julkisina päätelaitteina, ja edellyttävät siten yleensä vain yhden sovelluksen käyttöä. Jos haluat todella rajoittaa jonkun käyttämään vain sähköpostia tai musiikkisoitinta, kuten Groove, tämä ominaisuus voi tehdä sen.

Mutta se ei todellakaan ole hyödyllinen varsinaiselle henkilölle, joka tarvitsee käyttää tietokonetta.

Yksi poikkeus tälle säännölle voi olla, kun todella haluat kotitietokoneesi olevan julkinen pääte. Oletetaan esimerkiksi, että haluat seuraavan juhlasi vieraiden valita tietokoneellasi toistettavan musiikin. Mutta olet hermostunut siitä, että annat kaikille läsnä oleville mahdollisuuden käyttää henkilökohtaisia ​​tiedostoja tietokoneellasi.

Määritetyn käyttöoikeustilin luominen, joka käyttää vain Groove Musicia, tarjoaisi ratkaisun, joka estää uteliaita ihmisiä tönimästä tietokoneesi ympärillä, mutta tarjoaa samalla ilmaisen pääsyn Groove Music Pass -tilaukseesi.

Poista määritetty käyttöoikeus käytöstä

Jos haluat joskus poistaa tietylle käyttäjälle määritetyn käyttöoikeuden, siirry osoitteeseen alkaa > asetukset > Tilit > Perhe ja muut ihmiset > Määritä määritetty käyttöoikeus. Napsauta seuraavassa näytössä tiliä, jolle on määritetty käyttöoikeus, ja napsauta Älä käytä määritettyä käyttöoikeutta.

Kun haluat kirjautua ulos määritetystä käyttöoikeustilistä, käytä pikanäppäintä Ctrl+Alt+Poistaa.

Järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet

On yksi viimeinen asetus, josta haluat tietää, kun luot käyttäjätilejä. Näin voit nostaa tilin tavallisesta käyttäjästä järjestelmänvalvojaksi. Järjestelmänvalvojat ovat laitekohtaisia ​​tilioikeuksia, joiden avulla käyttäjä voi tehdä muutoksia tietokoneeseen, kuten lisätä tai poistaa muita tilejä.

Jos haluat nostaa käyttäjää Windows 10: ssä, kirjoita ”käyttäjätilit” Cortana-hakukenttään. Valitse sitten Ohjauspaneeli-vaihtoehto, joka näkyy tulosten yläosassa.

Ohjauspaneeli

Ohjauspaneeli avautuu nyt Käyttäjätilit-osioon. Napsauta tästä linkkiä, joka on merkitty Hallinnoi toista tiliä. Seuraavassa näytössä näet kaikki käyttäjät, joilla on tilejä tietokoneellasi. Napsauta tiliä, jonka haluat muuttaa.

Tehdä muutoksia

Napsauta seuraavassa näytössä Muuta tilin tyyppi.

Tee järjestelmänvalvoja

Nyt sinut siirretään viimeiseen näyttöön. Klikkaa Järjestelmänvalvoja -painiketta ja napsauta sitten Vaihda tilin tyyppi. Siinä kaikki, käyttäjä on nyt järjestelmänvalvoja.

Käyttäjätilin poistaminen

Katsotaan nyt, kuinka käyttäjätili poistetaan.

Helpoin tapa poistaa tili on mennä alkaa > asetukset > Tilit > Perhe ja muut ihmiset. Valitse sitten käyttäjä, josta haluat päästä eroon. Jos käyttäjä on perheen alla, näet kaksi painiketta: Vaihda tilin tyyppi ja Lohko. Valita Lohko.

Yksi asia, joka on muistettava Lohko Vaihtoehto perheille on, että voit palauttaa tilin nopeasti tietokoneellesi valitsemalla käyttäjän tilin. Napsauta sitten Sallia jotta käyttäjä voi käyttää tietokonetta uudelleen osana perheryhmää.

Muiden ihmisten poistaminen

Alla Muut ihmiset -osassa, kaksi painiketta ovat hieman erilaiset. Sen sijaan, että sanoisit Lohko toiset painikkeet sanovat Poista. Kun päätät Poista, a ponnahdusikkuna ilmestyy varoittaen, että tilin poistaminen poistaa tämän käyttäjän henkilökohtaiset tiedostot, kuten asiakirjat ja valokuvat. Jos haluat säilyttää nämä tiedot, olisi hyvä varmuuskopioida ne ensin ulkoiselle asemalle ennen tilin poistamista.

Kun olet valmis poistamaan tilin, napsauta Poista tili ja tiedot. Se siitä. Tili on nyt poistettu.

Ohjauspaneelin menetelmä

Toinen tapa poistaa tili Windows 10 -tietokoneesta on ohjauspaneelin kautta. Aloita kirjoittamalla ”käyttäjätilit” tehtäväpalkin Cortana-hakukenttään ja valitsemalla käyttäjätilien ohjauspaneelin vaihtoehto, kuten näimme aiemmin.

Kun ohjauspaneeli avautuu Käyttäjätilit-osioon, napsauta Hallinnoi toista tiliäja valitse seuraavassa näytössä käyttäjä, josta haluat päästä eroon.

Nyt olemme ruudulla, jossa voit hallita kyseistä tiliä. Käyttäjätilin kuvan vasemmalla puolella näet useita vaihtoehtoja. Se, jonka haluamme valita, arvasit, Poista tili.

Varoitusnäyttö

Samoin kuin Asetukset-sovellusmenetelmässä, saat varoitusnäytön. Tällä kertaa sinulla on kuitenkin mahdollisuus poistaa käyttäjätili pitämällä käyttäjän tiedostot ehjinä. Jos haluat tehdä jotain, napsauta sitten Säilytä tiedostot. Muussa tapauksessa valitse Poista tiedostot.

Vaikka päätät pitää tiedostot, on hyödyllistä varmuuskopioida tiedostot ulkoiselle kiintolevylle ennen tilin poistamista siltä varalta, että jokin menee pieleen.

Poista tili

Halusitpa sitten poistaa tai pitää tiedostot, pääset nyt viimeiseen näyttöön ja kysytään, haluatko varmasti poistaa tämän tilin. Napsauta, jos olet varma Poista tili jos ei napsauta Peruuttaa.

Kun napsautat Poista tili Sinut palataan ohjauspaneelin käyttäjänäyttöön ja huomaat, että paikallista tiliäsi ei ole enää siellä.

Vain perusasiat

Nämä ovat perustavat tapoja määrittää ja poistaa tilejä Windows 10: ssä. Tutustu myös opetusohjelmaamme, kuinka luodaan Windows 10: ssä paikallinen tili, joka ei ole sidottu online-identiteettiin.