Skip to content

Kuinka luoda latauslinkki

20 de maaliskuu de 2021

On mielenkiintoista, miten jotkut asiat kulkevat täydessä ympyrässä. Verkon alkuaikoina selaimet lataavat automaattisesti linkit tiedostoihin, jotka eivät olleet verkkosivuja, kuten kuvat, PDF-tiedostot ja asiakirjat. Sitten selaimista tuli niin edistyneitä, että he pystyivät avaamaan melkein minkä tahansa tiedoston reaaliajassa. Se loi kuitenkin ongelman kehittäjille. Kuinka pakottaisit selaimen lataamaan tiedoston avaamisen sijaan? Joukko hakkereita ja kiertotapoja syntyi ongelman ratkaisemiseksi, mutta yksikään ei ollut oikea ratkaisu. Kaikki muuttui HTML5: n kanssa, kun Lataa attribuutti esiteltiin.

Kehittäjät voivat nyt lisätä erityisen latausattribuutin HTML-ankkuritageihinsä kertomaan selaimille, että linkkiä pidetään latauksena kohdetiedoston avaamisen sijaan. Latausmääritteen avulla voit hallita tapaa, jolla selaimet käsittelevät latauslinkkejäsi, muutamalla eri tavalla. Vielä parempi, että kaikki modernit selaimet tukevat latausmääritettä, joten sinun ei pitäisi nähdä yhteensopivuusongelmia tai tarvetta varalle.

Latausattribuuttia voidaan käsitellä muutamalla eri tavalla. Jokaisella on oma etunsa, ja ne kaikki toimivat sujuvasti eri selaimissa.

Tavallinen latausattribuutti

Yksinkertaisin tapa käyttää latausattribuuttia on sisällyttää se yksinkertaisimpaan muotoonsa ankkuritageihisi. Sinun ei tarvitse lisätä ylimääräistä tiedostonimeä tai mitään tukitietoja. Tulos näyttää tältä:

Download Now!

Sisällyttämällä ”lataus” käsket sivua lukevaa selainta lataamaan kohdelinkin avaamisen sijaan. Tässä tapauksessa selain lataa tiedoston täsmälleen samalla nimellä.

Tiedostonimen muuttaminen

Mitä tapahtuu, jos todella haluat muuttaa nimeä. On paljon tilanteita, joissa haluat tehdä tämän. Automaattisesti tuotetut tiedostojen nimet ovat hyvä esimerkki. Heillä on yleensä naurettavan pitkät nimet, joissa on merkkijonoja. Se ei ole kokemus, jota haluat kävijöillesi. Voit standardoida asioita latausmääritteen avulla.

Määritä tiedostonimi asettamalla latausmääritteeksi se. Sulje pois tiedostotunniste. Selain ei voi eikä voi muuntaa tiedostotyyppiä, joten ei ole mitään järkeä yrittää.

Download Now!

Kävijät lataavat tiedoston tiedostona your-file.pdf.

Kuvan lataaminen

Tämän lisäksi mukana on yksinkertaistettu tapa antaa käyttäjien ladata kuvia suoraan. Tämä ei ole vallankumouksellinen, ja voit todennäköisesti koota sen itse, mutta voit käyttää latausattribuuttia luoda ladattavan kuvalinkin.

Aloita asettamalla kuva, jonka normaalisti tekisit sivullasi. Tämä on tietysti kuva, joka on ladattavissa.

Sitten kapseloi koko asia ankkuritunnisteeseen linkittämällä kuvan polkuun.

Lisää lopuksi latausattribuutti ankkuritagillesi. Voit muuttaa kuvan nimen, jos haluat.

Kun kävijä napsauttaa kuvaa, hän lataa sen automaattisesti palvelimeltasi. Se ei ole välttämätöntä, ja se saattaa tuntua kehittäjältä ylenmääräiseltä, mutta kuinka moni sivuston kävijä ajattelisi napsauttamalla kuvaa hiiren kakkospainikkeella nähdäksesi tai ladataksesi sen?