Skip to content

Kuinka luoda monikulmioita ja tähtiä InDesignissa

17 de heinäkuu de 2021

Suorakulmioiden ja ellipsien lisäksi voit piirtää jopa 100 sivun monikulmioita Adobe InDesignissa. Polygonityökalulle ei ole pikanäppäintä, joten sinun on valittava työkalu työkaluriviltä, ​​johon se on sijoitettu Suorakulmio-työkalun alle. Nämä ohjeet toimivat Adobe InDesign CC 2020: ssa, vaikka tämä toiminto on ollut jo pitkään alustalla ja toimii samalla tavalla kaikissa Creative Cloudin tällä hetkellä tuetuissa versioissa.

Polygonityökalun käyttäminen

Käytä Polygonityökalua monikulmion luomiseen tietyillä täytteillä, ääriviivoilla ja tehosteilla. Aseta monikulmion sivujen määrä kaksoisnapsauttamalla Monikulmio työkalurivillä tuo esiin Polygonin asetukset -valintaikkunan, jossa voit muuttaa minkä tahansa valitun monikulmion sivujen määrää tai asettaa monikulmioiden sivujen määrän. Polygonin asetusruutu sisältää kentän kohteelle Sivumäärä ja kenttä Tähtiosuus, jota käytetään piirrettäessä tähtiä. Tarkista Suorakulmio-työkalun lentovalikosta Monikulmio-työkalu, jos se ei vielä ole työkalurivillä. Pidä vaihtonäppäintä samalla kun piirrät monikulmion, kaikkien sivujen on oltava yhtä pitkiä. Jos kyseessä on epäsäännöllinen monikulmion muoto, säädä monikulmio piirtämisen jälkeen suoravalintatyökalulla. Tartu yksittäisiin ankkuripisteisiin ja siirrä niitä ympäri tai käytä Muunna suuntapiste -työkalua, joka on kätketty kynätyökalun alle ja johon pääsee Vaihto + C pikanäppäin. Käytä sitä kääntääksesi terävät kulmat pyöristetyiksi kulmiksi.

Piirtävät tähdet

Monikulmio-työkalu

Piirrä satoja tähtimuotoja Polygonityökalulla. Ilman esikatselua voi kestää jonkin verran kokeilua ja virhettä, jotta tähti saadaan oikein, mutta kun ymmärrät, kuinka tähtijoukko toimii, se on helppoa. Kun Polygonityökalu on valittuna, avaa määritettävä Polygonin asetukset -valintaikkuna napsauttamalla sivua Sivumäärä ja Tähtiosuus. Syötä numero Sivumäärä kenttä, joka vastaa tähdelläsi haluamiesi pisteiden määrää. Syötä Tähtiosuus prosenttiosuus, joka vaikuttaa tähtipisteiden syvyyteen tai kokoon. Vedä kohdistin työalueen yli. InDesign kaksinkertaistaa monikulmion ankkuripisteiden määrän ja siirtää kaikki muut ankkuripisteet ja kohti muodon keskikohtaa määrittämälläsi prosenttiosuudella.

Luo ja hienosäädä tähtimuotojasi

Muokkaa tähtiä

Jos sinulla ei ole aikaa tai halua kokeilla, luo oletusasetukset luodaksesi useita erityisiä tähtimuodoja. Luo vielä enemmän tähtiä muuttamalla asetuksia. Numerot vastaavat numeroituja tähtimuodoja kuvassa.

  1. Peruspistetähti. Saadaksesi täydellisen viiden pisteen tähden, kuten Yhdysvaltojen tai Teksasin lipuilla, piirrä viisisivuinen monikulmio, jonka tähtiosuus on 50 prosenttia ja sama korkeus ja leveys.
  2. Kultaisen sinetin tyyli. Kokeile 20-puolista polygonia, jonka tähtiosuus on vain 15 prosenttia.
  3. Kultaisen sinetin tyyli. Toisella kullatiivisteellä voi olla 30 sivua, joiden tähtiosuus on 12 prosenttia. Pidä vaihtonäppäintä kiinni samalla, kun pidät sitä täydellisen pyöreänä.
  4. Tähtien räjähdys. Jos haluat luoda epäsäännöllisten pisteiden sisältävän tähtihahmomuodon, aloita 14 sivun monikulmiosta ja 80 prosentin tähtiosasta. Suoravalintatyökalulla voit valita joitain ulompia ankkurointipisteitä ja siirtää ne tähden keskiosaa kohti tai poispäin keskustasta, jotta tähtivarsien pituus vaihtelee.
  5. Tähti tai Square Point Star. Jos kyseessä on tähtimuoto, jossa on suorakulmaiset pisteet, aloita 16-puolisella polygonilla, jonka tähtiosuus on 50 prosenttia. Käytä sitten Poista ankkuripiste -työkalua kynän lentokohdasta ja poista kaikki muut kiinnityspisteet.
  6. Kurvikas Starburst. Toinen epäsäännöllinen tähtimuoto alkaa monikulmiosta, jolla on seitsemän sivua ja 50 prosentin tähtiosuus. Suoravalintatyökalulla voit siirtää joitain ulompia ankkuripisteitä. Käytä sitten Muunna suuntapiste -työkalua vain sisäpuolisten ankkuripisteiden avulla, jotta niistä tulee käyriä. Napsauta ankkuripistettä työkalulla ja vetämällä sitä hieman paljastamaan sen kahvat. Valitse ankkuri tai sen kahvat manipuloida käyrää saadaksesi sen haluamallasi tavalla.