Skip to content

Kuinka luoda Windows 8 -palautusasema

20 de maaliskuu de 2021

Windows 8 -palautusasema antaa sinulle pääsyn Käynnistyksen lisäasetuksiin, valikkoon, joka on täynnä Windows 8: n edistyneitä korjaus- ja vianmääritystyökaluja, kuten komentokehote, järjestelmän palauttaminen, tietokoneen päivittäminen, tietokoneen lepo, automaattinen korjaus ja paljon muuta.

Kun olet luonut palautusaseman flash-asemalle, voit käynnistää sen, jos Windows 8 ei käynnisty enää jostain syystä, jolloin nämä diagnostiikkatyökalut ovat käteviä.

Tarvitaan tyhjä flash-asema tai sellainen, jonka poisto on kunnossa vähintään 500 Mt: n kapasiteetilla. Palautusasema on myös Windows 8: n vastaava Windows 7: n järjestelmän korjauslevy. Katso alla oleva vaihe 10, jos olet kiinnostunut luomaan järjestelmän korjauslevyn Windows 8: lle.

Kuinka luoda Windows 8 -palautusasema

Kun otetaan huomioon sen arvo, yksi ensimmäisistä asioista, jotka uuden Windows 8 -käyttäjän tulisi tehdä, on luoda palautusasema. Jos et tarvinnut sitä ja tarvitset sitä nyt, voit luoda palautusaseman mistä tahansa Windows 8: n toimivasta kopiosta, mukaan lukien toisesta kotisi Windows 8 -tietokoneesta tai jopa ystäväsi.

Luo Windows 8 -palautusasema noudattamalla seuraavia ohjeita:

 1. Avaa Windows 8 -ohjauspaneeli. Windows 8 sisältää työkalun palautusaseman luomiseen, ja siihen pääsee helposti ohjauspaneelista.

  Valitse Järjestelmä ja turvallisuus linkki.

  Et näe Järjestelmä ja turvallisuus jos ohjauspaneelin näkymäksi on asetettu Suuret kuvakkeet tai Pienet kuvakkeet. Sinun tapauksessasi napauta tai napsauta Elpyminen ja siirry sitten vaiheeseen 5.

 2. vuonna Järjestelmä ja turvallisuus napauta tai napsauta Toimintakeskus linkki yläosassa.

 3. vuonna Toimintakeskus napauta tai napsauta Elpyminen, joka sijaitsee ikkunan alaosassa.

 4. vuonna Elpyminen napauta tai napsauta Luo palautusasema linkki.

  Valitse Joo jos sinulta kysytään käyttäjätilin valvontaa koskevaa kysymystä Palautusmedian luoja ohjelmoida.

  Sinun pitäisi nyt nähdä Palautusasema ikkuna.

 5. Liitä flash-asema, jota aiot käyttää Windows 8 -palautusasemana, olettaen, että sitä ei ole vielä kytketty.

  Sinun on myös irrotettava muut ulkoiset asemat, jos vain sekaannusten välttämiseksi myöhemmissä vaiheissa.

 6. Tarkista Kopioi palautusosio tietokoneelta palautusasemaan valintaruutu, jos se on käytettävissä.

  Tämä vaihtoehto on yleensä käytettävissä tietokoneissa, joihin Windows 8 oli esiasennettu ostettaessa. Jos olet asentanut Windows 8 itse, tämä vaihtoehto ei todennäköisesti ole käytettävissä, mikä ei todennäköisesti ole ongelma, koska sinulla on todennäköisesti vielä alkuperäinen Windows 8 -levy, ISO-kuva tai flash-asema, jota käytit Windows 8: n asennuksen yhteydessä.

  Harkittavaa on, jos valitset tämän vaihtoehdon, että tarvitset paljon suuremman flash-aseman kuin suositeltu 500 MB +. 16 Gt: n tai suurempi kapasiteetti on todennäköisesti enemmän kuin tarpeeksi, mutta sinulle kerrotaan, kuinka paljon, jos flash-asema on liian pieni.

 7. Napauta tai napsauta Seuraava -painiketta.

 8. Odota, kun palautusaseman luoja etsii käytettävissä olevia asemia, joita voidaan käyttää palautusasemana.

 9. Sen Valitse USB-muistitikku -näytössä valitse aseman kirjain, joka vastaa flash-asemaa, jota haluat käyttää Windows 8 -palautusasemana.

  Jos flash-asemaa ei löydy, mutta sinulla on optinen asema, näet a Luo sen sijaan järjestelmän korjauslevy, jossa on CD- tai DVD-levy -linkkiä ikkunan alaosassa. Kosketa tai napsauta sitä, jos haluat suorittaa prosessin loppuun. (Tämä prosessi on mahdollista myös Windows 7: ssä, mutta muutamalla lisätoiminnolla. Se soveltuu täydellisesti Windows 8: een, kunhan aloitat sen vaiheessa 3.)

 10. Napauta tai napsauta Seuraava -painiketta.

 11. Napauta tai napsauta Luoda -painiketta aloittaaksesi palautusaseman luontiprosessin.

  Ota huomioon tämän näytön varoitus: Kaikki asemalla olevat asiat poistetaan. Jos tällä asemalla on henkilökohtaisia ​​tiedostoja, varmista, että olet varmuuskopioinut tiedostot.

 12. Odota, kun Windows 8 luo palautusaseman, joka sisältää flash-aseman alustamisen ja sitten tarvittavien tiedostojen kopioinnin siihen.

  Vaiheessa 7 tekemäsi valinnan mukaan tämä prosessi voi kestää muutamasta minuuttiin.

 13. Kun palautusaseman luontiprosessi on valmis, näet a Palautusasema on valmis viesti.

 14. Napauta tai napsauta Suorittaa loppuun -painiketta.

Merkitse ja tallenna palautusasema

Et ole vielä valmis! Tärkeimmät kaksi vaihetta ovat vielä edessä.

 1. Merkitse flash-asema. Vähän niin kuin Windows 8 -palautusasema pitäisi tehdä melko selväksi, mihin tämä asema on tarkoitettu.

  Viimeinen asia, jonka haluat tehdä, on heittää laatikkoon merkitsemätön flash-asema, jossa on myös neljä muuta, mikä tuo elintärkeän pisteen:

 2. Säilytä flash-asema turvallisessa paikassa. Mikä on ajanhukkaa palautusaseman luomiseen, eikä sinulla ole aavistustakaan, mitä teit sen kanssa!