Skip to content

Kuinka luon Windowsin salasanan palautuslevyn?

20 de maaliskuu de 2021

Windowsin salasanan palautuslevy on erityisesti luotu levy tai USB-muistitikku, joka palauttaa pääsyn Windowsiin, jos olet unohtanut salasanasi. Se on hyödyllinen askel, jos sinulla on tapana unohtaa salasanasi, ja se on helppo luoda. tarvitset vain USB-muistitikun tai levyn.

Nämä toimenpiteet toimivat Windows 10, 8 ja 8.1, 7, Vista ja XP -käyttöjärjestelmissä.

Jos olet jo unohtanut salasanasi etkä ole vielä luonut salasanan palautuslevyä, sinun on löydettävä toinen tapa palata Windowsiin.

Kuinka tehdä Windowsin salasanan palautuslevy

Luo salasanan palautuslevy Windowsin ohjatun unohtuneen salasanan avulla. Salasanan palautuslevyn luomiseen tarvittavat vaiheet vaihtelevat käyttämäsi Windows-version mukaan.

Windows 10- ja Windows 8 -käyttöjärjestelmissä Microsoft sallitsi käyttäjätilin linkittämisen Microsoft-tiliin sen sijaan, että luotettaisiin vain paikallisiin tileihin. Jos tilisi on yhdistetty online-Microsoft-tiliisi, voit yksinkertaisesti nollata tai vaihtaa salasanasi verkossa. Tarvitset salasanan palautuslevyn vain, jos tilisi on vain paikallinen – mikä ei useimmille kotikäyttäjille ole oletusarvo.

Sinun on tiedettävä Microsoft-tilisi salasana, jotta voit nollata Windows 10- tai Windows 8 -salasanasi. Jos olet unohtanut sen, sinun on ensin vaihdettava Microsoft-tilisi salasana.

 1. Avaa Ohjauspaneeli.

  • Käynnistä Windows 10- ja Windows 8 -käyttäjien valikko painamalla Voittaa+X.
  • Napsauta Windows 7 ja vanhempia Windows-versioita alkaa ja napsauta sitten Ohjauspaneeli.
 2. Klikkaus Käyttäjätilit jos käytät Windows Vistaa tai Windows XP: tä.

  Windows 8- ja Windows 7 -käyttäjien tulisi valita Käyttäjätilit ja perheen turvallisuus linkki.

  Kirjoita Windows 10: lle vain salasanan palautuslevy Windowsin Asetukset-ruudun yläosassa olevaan hakukenttään – Microsoft on piilottanut tämän apuohjelman uusimmissa Windows 10 -versioissa. Siirry sitten vaiheeseen 5.

  Jos tarkastelet Suuret kuvakkeet- tai Pienet kuvakkeet -näkymää tai Ohjauspaneelin perinteinen näkymä, et näe tätä linkkiä. Sen sijaan, etsi ja avaa Käyttäjätilit -kuvaketta ja siirry vaiheeseen 4.

 3. Valitse Käyttäjätilit linkki. Ennen kuin jatkat, hanki flash-asema tai levykeasema ja tyhjä levyke. Et voi luoda Windowsin salasanan palautuslevyä CD-, DVD- tai ulkoiselle kiintolevylle.

 4. Valitse vasemmalla olevasta tehtäväpalkista Luo salasanan palautuslevy linkki.

  Vain Windows XP: Et näe tätä linkkiä, jos käytät Windows XP: tä. Valitse sen sijaan tilisi ”tai valitse muutettava tili” -osiossa Käyttäjätilit -näyttö. Napsauta sitten Estä unohtunut salasana linkki vasemmasta ruudusta. Jos saat ”Ei asemaa” -varoitusviestin, levykettä tai USB-muistitikkua ei ole kytketty.

 5. Kun Ohjattu unohtunut salasana -ikkuna tulee näkyviin, napsauta Seuraava.

 6. vuonna Haluan luoda salasana-avainlevyn seuraavaan asemaan avattavasta ruudusta valitse kannettava mediaasema, jolle haluat luoda Windowsin salasanan palautuslevyn. Näet valintavalikon tässä vain, jos sinulla on useita yhteensopivia laitteita. Jos sinulla on vain yksi, sinulle kerrotaan kyseisen laitteen asemakirjain ja että sitä käytetään palautuslevyn luomiseen.

 7. Klikkaus Seuraava.

 8. Kun levy tai muu tallennusväline on edelleen asemassa, kirjoita nykyinen tilisi salasana tekstikenttään ja napsauta Seuraava. Jos olet jo käyttänyt tätä levykettä tai flash-asemaa eri salasanan palautustyökaluna eri käyttäjätilille tai tietokoneelle, sinulta kysytään, haluatko korvata olemassa olevan levyn. Katso alla olevasta vinkistä 5 oppia käyttämään samaa tietovälinettä useille salasanan palautuslevyille.

 9. Kun edistymisen ilmaisin näyttää olevan 100 prosenttia valmis, napsauta Seuraava ja napsauta sitten Suorittaa loppuun seuraavassa ikkunassa.

 10. Poista flash-asema tai levyke tietokoneeltasi. Merkitse levy tai flash-asema tunnistamaan sen tarkoitus, kuten ”Windows 10 Password Reset” tai ”Windows 7 Reset Disk”, ja tallenna se turvalliseen paikkaan.

Sinun on luotava vain salasanan palautuslevy Windows-kirjautumissalasanalle vain kerran. Riippumatta siitä, kuinka monta kertaa vaihdat salasanasi, tällä levyllä voit aina luoda uuden.

Vaikka salasanan palautuslevy on varmasti kätevä, jos unohdat salasanasi, kuka tahansa, jolla on tämä levy, voi käyttää Windows-tiliäsi milloin tahansa, vaikka vaihdat salasanasi.

Salasanan nollauslevyt muille käyttäjätileille

Windowsin salasanan palautuslevy on voimassa vain käyttäjätilille, jolle se luotiin. Et voi luoda palautuslevyä eri käyttäjälle eri tietokoneella tai käyttää yhtä salasanan palautuslevyä toisella tilillä, joka saattaa olla samassa tietokoneessa. Jokaisella tilillä, jonka haluat suojata, on oltava oma salasanan palautuslevy. Voit kuitenkin käyttää samaa levykettä tai flash-asemaa kuin salasanan palautuslevy millä tahansa käyttäjätilillä. Kun Windows palauttaa salasanan palautuslevyn avulla, se etsii aseman juuressa olevaa salasanan varmuuskopiotiedostoa (userkey.psw), joten muista tallentaa muut palautustiedostot toiseen kansioon.

Voit esimerkiksi pitää Amy-nimisen käyttäjän userkey.psw-tiedoston kansiossa nimeltä ”Amy Password Reset Disk” ja toisen ”Jon” -kansiossa erillisessä kansiossa. Kun on aika vaihtaa ”Jon” -tilin salasana, käytä vain toista (toimivaa) tietokonetta siirtämään PSW-tiedosto ”Jon” -kansiosta levykkeen tai flash-aseman juuriin, jotta Windows voi lukea oikealta.

Ei ole väliä kuinka monessa kansiossa pidät salasanan varmuuskopiotiedostoja tai kuinka monta on yhdellä levyllä. Koska tiedoston nimeä (käyttäjän avain) tai tiedostotunnistetta (.psw) ei kuitenkaan saa koskaan muuttaa, ne on tallennettava erillisiin kansioihin, jotta vältetään nimen törmäys.

Unohdetut salasanat ja palautuslevyä ei ole käytettävissä

Jos olet unohtanut Windows-salasanasi, et voi luoda salasanan palautuslevyä. Voit kuitenkin yrittää päästä sisään useita asioita. Jos tietokoneella on useita käyttäjiä, joilla on tilejä, voit pyytää toisen käyttäjän vaihtamaan salasanan puolestasi. Kokeile jotakin useista tavoista löytää kadonnut Windows-salasanat.