Skip to content

Kuinka muuttaa asuntolasi eeppiseksi kotiteatterielämykseksi

20 de maaliskuu de 2021

Langattoman kotiteatterin asettaminen asuntolahuoneeseesi on loistava tapa jakaa elokuvia ja TV-ohjelmia ystävien kanssa, ja se voi myös tarjota useita mahdollisuuksia suurempiin sosiaalisiin tapahtumiin kampuksella.

Tässä on pidettävä mielessä, kun suunnittelet omaa elokuvateatteriasi, minkä tyyppisiä laitteita tarvitset ja ratkaisuja mahdollisiin ongelmiin.

Lajittele asuntolasi Wi-Fi-Internet

Ellet aio katsella vain DVD: tä tai Blu-ray-levyä asuntolahuoneessasi, sinun on järjestettävä Wi-Fi-yhteys. Langaton Wi-Fi-signaali vaaditaan median suoratoistamiseksi laitteesta toiseen, kuten iPhonesta Apple TV: hen, ja sitä tarvitaan digitaalisten elokuvien ja TV-sarjojen lataamiseen tai striimaamiseen palveluista, kuten Netflix, Hulu tai Amazon .

Kertoimet ovat, että opiskelija-asuntolassasi on jo Wi-Fi, jolloin sinun tarvitsee vain pyytää salasanaa hallinnolta. Jos asuntolasi Internet on langallinen, sinun on luotava oma Wi-Fi-hotspot Mac- tai Windows-tietokoneellasi.

Valitse Media Streaming Service

Kun olet määrittänyt Wi-Fi-yhteyden, päättää, mitä palvelua aiot käyttää langattomassa suoratoistossa makuusalissasi. Netflix, Hulu ja Amazon ovat helposti suosituimpia, mutta voit kokeilla useita kapealla suoratoistopalveluja, kuten Crunchyroll streaming-animeille.

Hyvä uutinen on, että kaikki suoratoistopalvelut tarjoavat ilmaisen kokeiluversion, joten sinun ei tarvitse maksaa etukäteen, ja voit jopa luoda uuden tilin, kun kokeilu on ohi, saadaksesi uuden ilmaisen jäsenyyden. Tietenkin, jos aiot vain suoratoistaa jo ladattua mediaa laitteesta toiseen, sinun ei tarvitse maksaa mitään.

Tarvittavat suoratoistolaitteet

Nyt kun olet päättänyt millaista mediaa katsot, sinun on tarkistettava, mitä laitteita tarvitaan, jos sellaisia ​​on. Suurin osa suoratoistopalveluista edellyttää, että jokin heidän virallisista sovelluksistaan ​​ladataan älypuhelimeen, tablet-laitteeseen tai tietokoneeseen, jotta heidän mediaansa voidaan käyttää. Sinun on myös päätettävä, katsotko pientä tietokoneen näyttöä, suoratoistatko mediaa televisioon vai edes projektoria.

Jos aiot lähettää mediaa televisioon iOS-laitteelta, kuten iPhone, iPod touch tai iPad, muista, että sinun on liitettävä Apple TV televisioon, jotta se toimii. Muita laitteita, jotka pystyvät suoratoistamaan televisioon, ovat Googlen Chromecast, Amazonin Fire TV ja Roku. Jos asuntolan TV on älytelevisio, sinun ei tarvitse ostaa paljon.

Onko asuntolassasi älytelevisio?

Älytelevisio on televisio, johon on lisätty tekniikkaa, jonka avulla se voi toistaa sovelluksia tavallisten TV-kanavien ja HDMI-lähteiden lisäksi. Monissa älytelevisioissa on valmiiksi asennetut suoratoistosovellukset, kuten Netflix ja Hulu, joten jos olet näiden palveluiden fani, et tarvitse muita laitteita; voit suoratoistaa suoraan televisiosta.

Joissakin älytelevisioissa on myös sisäänrakennettu suoratoisto- tai suoratoistotoiminto, jonka avulla ne voivat vastaanottaa Chromecast-lähetyksiä puhelimelta tai tietokoneelta. Älytelevision sovellusvalikossa on mainittava, onko tämä ominaisuus käytettävissä.

Lainaa tai rakenna projektori

Tiesitkö, että voit nopeasti ja edullisesti rakentaa oman projektorin älypuhelimestasi, kenkälaatikostasi ja muutamasta muusta kavalasta esineestä? Kokeile ja voit viedä projektorisi minne tahansa.

Jos et ole niin taitava, useimmat korkeakoulut ja yliopistot, joissa on taide- tai elokuvaosasto, antavat opiskelijoille mahdollisuuden vuokrata laitteita tehtäviä, esityksiä ja taide-installaatioita varten ilmaiseksi; kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, on pyytää jotakin lähialalla opiskelevaa lainata kannettava projektori kotiteatterisi esityksiin. Riippuen siitä, kuinka paljon rahoitusta koulusi saa, projektorien on ehkä liitettävä kaapelilla mediaan uudempien kannettavien projektorien tulisi tukea Wi-Fi- tai Bluetooth-yhteyttä.

Yliopistosi elokuva- ja taideosastot saattavat myös toimittaa kannettavia projektorinäyttöjä, jotka parantavat elokuvaprojektion laatua valtavasti, joten kannattaa kysyä, onko sellaista saatavilla. Jos näyttöjä ei ole käytettävissä, voit ostaa sellaisen, jos budjettisi sallii, tai yksinkertaisesti käyttää asuntolasi seinää. Jopa rakennuksen ulkopuoli on mahdollista, jos haluat tähtielokuvakokemuksen.

Valitse kotiteatterihuonekalut ja sijainti

Epäilemättä kaksi tärkeintä päätöstä, jotka sinun on tehtävä, sisältää parhaan sijainnin löytämisen langattomalle kotiteatterille ja käytännöllisimmän istuinratkaisun valitsemisen.

Henkilökohtainen makuusalisi toimii todennäköisesti hyvin elokuvateatterissasi, mutta jos aiot käyttää yhteistä aluetta, sinun on kysyttävä muilta opiskelijoilta, onko se ensin hyvä. Viimeinen haluamasi asia on taistelu muiden kanssa, koska käytät jaettua tilaa ilman lupaa.

Kun sinulla on lukittu paikka pienelle kotiteatterille, sinun on harkittava istumajärjestelyjä. Yleisimmillä alueilla on todennäköisesti tarjolla erilaisia ​​tuoleja ja oleskelutiloja, mutta jos käytät ulkotilaa, helppo ratkaisu on yksinkertaisesti käyttää piknikhuopia tai muovia. Voit myös sijoittaa useisiin halpaisiin taitettaviin tuoleihin.

Älä unohda langattomia Bluetooth-kaiuttimia

Elokuvan tai TV-jakson katselu televisiosta voi tarjota kunnon äänen, mutta jos suoratoistat mediaa projektoriin, sinun kannattaa ehdottomasti sisällyttää joitain ylimääräisiä kaiuttimia äänen lisäämiseksi.

Kannettavat Bluetooth-kaiuttimet voivat pakata lyönnin äänenlaatuun, ja monet tarjoavat vankan äänenlaadun ja myyvät usein hintaan, joka ei riko pankkia. Jos suuri äänenvoimakkuus ei riitä ja haluat täydellisen tilaäänikokemuksen, sinun on investoitava oikeaan langattomaan kotiteatterikaiutinjärjestelmään, jossa on useita kaiuttimia taka-, etu- ja sivukanaville.

Vältä draamaa ja ilmoita kampuksen tietoturvasta

Jos rakennat langatonta kotiteatteriasi erityistä elokuva-iltaa tai tapahtumaa varten ja aiot kutsua paljon ihmisiä, on hyvä ilmoittaa etukäteen kampuksen turvallisuudelle, jotta he tietävät mitä odottaa. Viimeinen haluamasi asia on elokuvakokemuksesi, jonka turvallisuus keskeytti meluvalituksen tutkimisessa. On myös hyvä tarkistaa asuntolasi viihdejärjestelmän äänenvoimakkuus kotitovereidesi kanssa varmistaaksesi, että uusi asetuksesi ei häiritse heitä opiskelusta tai omasta seisokkeestaan.