Skip to content

Kuinka nähdä liitteet Outlookissa, kun ne näyttävät puuttuvilta

20 de maaliskuu de 2021

Joskus on vaikea sanoa, kun olet ladannut liitteen oikein Outlookiin. Sinulla saattaa myös olla toisinaan vaikeuksia katsella muiden lähettämiä liitteitä. Toimi näin, kun et näe liitteitä Outlookissa.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Outlook 2019, 2016, 2013 ja 2010 sekä Outlook.com ja Outlook for Microsoft 365.

Puuttuvien Outlook-liitteiden syyt

Kun et näe liitteitä Outlookissa, ongelma liittyy yleensä sovelluksen asetuksiin, virustorjuntaohjelmiin tai laiterajoituksiin. Heikko tai ylikuormitettu Internet-yhteys voi myös aiheuttaa Outlook-liitteiden latautumisen väärin. Yritetään ladata useita tiedostoja kerralla tai käyttää muita Internet-intensiivisiä sovelluksia, mikä voi myös estää liitteiden latautumisen.

Kuinka korjata liitetiedostoja, joita ei näy Outlookissa

Jos sinulla on vaikeuksia lisätä tai tarkastella sähköpostiliitteitä Outlookissa, kokeile näitä vinkkejä:

 1. Tarkista asia lähettäjältä. Alkuperäinen lähettäjä ei ehkä ole ladannut tiedostoja oikein, tai he ovat unohtaneet lisätä ne ensin sähköpostiin. On myös mahdollista, että he lähettivät sinulle sähköpostin linkin tiedostoon sen sijaan, että liität sen. Lähetä heille viesti ja pyydä heitä yrittämään lähettää tiedostot uudelleen.

 2. Etsi klemmari-kuvake. Jos et pysty selvittämään, kuinka liitetiedosto lähetetään Outlook-versioon, tiedostoiden liittämisvaihtoehto näkyy aina a paperiliitin sähköpostin kirjoituskentän ylä- tai alapuolella.

  Jos viesti sisältää liitetiedoston, postilaatikon aiherivin viereen ilmestyy paperiliitin.

 3. Vedä ja pudota tiedostoja. Jos et näe liitetiedostoa jostain syystä, voit liittää tiedostoja vetämällä ja pudottamalla Outlookissa. Etsi liitettävä tiedosto tietokoneeltasi ja vedä se kirjoitusruutuun.

 4. Käytä ponnahdusvalintaa. Jos yrität tarkastella sähköpostin liitteitä vastausta kirjoittaessasi, valitse Ponnahdusikkuna viestin kirjoituskentässä. Näin näet alkuperäisen sähköpostin ja liitteet kirjoittaessasi viestiä erillisessä ikkunassa.

  Joissakin Outlook-versioissa Pop-Out-vaihtoehto näkyy muodossa Avaa uudessa ikkunassa tai laatikko, jossa nuoli ponnahtaa ulos oikeasta yläkulmasta.

 5. Lataa Outlook uudelleen. Jos et näe liitteitä sähköpostissa, sulje Outlook ja avaa se uudelleen, ja tarkastele sitten sähköpostia uudelleen. Joskus tämä voi pakottaa ohjelman lataamaan tiedostot uudelleen palvelimelta.

 6. Tarkista internetyhteytesi. Outlook-sovelluksesi on saattanut ladata uusien sähköpostiviestien tekstin ollessasi verkossa. jos olet kuitenkin offline-tilassa, liitteet eivät todennäköisesti lataudu. Varmista, että laitteesi on yhteydessä Internetiin tai tietosuunnitelmaasi, ja yritä avata sähköposti uudelleen.

 7. Valitse Näytä kaikki. Jos luet sähköpostit Outlook.comissa, olet ehkä huomannut, että et näe kaikkia valokuvan liitteitä viestissä kerralla. Tämä johtuu siitä, että kuvat eivät täytä koko näyttöä. Valitse Näytä kaikki liitteet näkyvien valokuvien alla nähdäksesi ne kaikki.

 8. Poista virustorjuntaohjelmisto käytöstä. Virustentorjuntaohjelmat voivat estää sähköpostiohjelmia lataamasta liitteitä oikein. Tämä on yleensä hyvä asia, koska sähköpostiliitteet voivat sisältää tietokoneviruksia ja haittaohjelmia, mutta ne voivat joskus myös estää lailliset tiedostot.

  Kytke virustorjuntaohjelmisto uudelleen päälle, kun olet tarkastellut liitteitä.

 9. Nimeä tiedostotunniste uudelleen. Microsoft Outlook estää suoritettavia tiedostotyyppejä sisältävät liitteet (esim. EXE-tiedostot). Voit avata estetyn liitteen Outlookissa muuttamalla tiedostopääte Windows-rekisterissä.

 10. Käytä tiedostojen jakamispalvelua. Outlook rajoittaa oletuksena liitteiden koon 20 Mt. Jos haluat lähettää suuria tiedostoja, kuten elokuvia, ohjelmistoja tai kokonaisia ​​valokuva-albumeja, käytä tiedostojen jakamispalvelua, kuten OneDrive, Dropbox tai Google Drive.

 11. Pyydä muutoksia Outlookin suojausasetuksiin. Jos käytät Outlookia työpaikalla, suojausasetukset saattavat estää liitteitä. Nämä asetukset voivat vaikuttaa erityisesti niihin, jotka käyttävät Outlookia Exchange Serverin kautta. Jos mahdollista, pyydä järjestelmänvalvojaa tai teknistä tukea säätämään suojausasetuksia puolestasi.

 12. Käytä sen sijaan viestisovellusta. Suoraviestisovellusten, kuten WhatsApp, Facebook Messenger ja WeChat, avulla voit lähettää tiedostoja mille tahansa kontakteillesi vain yhdellä tai kahdella napautuksella. Voit myös jakaa tiedostoja VoIP-palveluiden, kuten Skype ja Line, kautta.