Skip to content

Kuinka neuvotella etätyön järjestelystä

20 de maaliskuu de 2021

Olitpa uusi tai nykyinen työntekijä, on mahdollista vakuuttaa yrityksesi antamaan sinun aloittaa työskentely kotona, ainakin osa-aikaisesti. Avain etätyöjärjestelyn luomiseen on neuvottelut pomosi kanssa ja todistaminen siitä, että työskennellessäsi kotona työskentelet jopa paremmin kuin toimistossa.

Jos etsit uutta työpaikkaa, jossa voit työskennellä kotona, on olemassa monia etätyöntekijöitä, mutta sinun on opittava parhaat paikat etsiä työpaikkaa kotoa.

Ennen kuin työskentelet kotona

Ensinnäkin varmista, että etätyö on todella sinulle. Etätyö on unelma monille, mutta se ei ole kaikille. Luultavasti tiedät jo etätyön edut, mutta varmista, että tiedät myös haitat ja harkitse huolellisesti kaikki tekijät, jotka tekevät etätyöstä joko onnistuneen tai ei henkilökohtaisesti sinulle (kuten kykesi keskittyä ilman valvontaa, mukavuus eristyneisyydestä) toimisto, kodin laatu / etätyöympäristö jne.).

Ennen kuin otat yhteyttä työnantajaasi, sinulla on oltava jonkin verran tietoa kotona käydystä mahdollisuudesta suhteessa nykyiseen rooliin ja työskentelemään neuvotteluaseman vahvistamiseksi. Lue lisää yrityksesi nykyisistä etätyökäytännöistä ja arvioi, missä olet työntekijäsi, kun arvostetaan ja luotetaan sinuun. Nämä tiedot voivat vahvistaa etätyötäsi.

Tee laajoja tutkimuksia, jotka osoittavat etätyön järjestelyjen edut työnantajille, joita sovelletaan yrityksellesi. Ei liian kauan sitten etätyötä pidettiin etuna, mutta nykyään se on yleinen työskentelytapa, joka hyödyttää sekä työntekijää että työnantajaa. Voit käyttää ehdotuksesi vahvistamiseen positiivisia tutkimustuloksia työnantajien etätyöstä, kuten etätyöntekijöiden lisääntynyt tuottavuus ja parempi työntekijöiden pysyvyys. GlobalWorkPlaceAnalytics.com on loistava lähde etätyötä ja etätyötä koskevaan tutkimukseen.

Ota yhteyttä työnantajaasi

Kun olet koonnut tutkimuksen, luo kirjallinen ehdotus. Tämä auttaa sinua hienosäätämään pyyntöäsi ja todennäköisesti otetaan vakavammin kuin rento maininta. Ehdotuksen tulisi sisältää edut työnantajalle ja yksityiskohdat siitä, miten suoritat työnne tehokkaammin. Jos haluat tehdä pyyntösi henkilökohtaisesti, kirjoita ehdotus silti – käytännössä puhuessasi pomollesi. Se voi olla hyödyllistä aloittamalla pienestä ja ehdottamalla kokeilla kotona työskentelyä noin kahden viikon ajan nähdäksesi, miten asiat menevät sekä sinulle että työnantajalle.

On tärkeää valmistautua keskustelemaan henkilökohtaisesti harjaamalla neuvottelutaitojasi. Jos näyttää siltä, ​​että pyyntösi hylätään, selvitä miksi ja tarjoa ratkaisu tai kompromissi (esim. Osa-aikainen etätyö tai kokopäiväinen, lyhyt koeajo jne.).

Kun aloitat kotona

Muista tietysti pitää yllä osaa sopimuksesta ja ylläpitää tuottavuuttasi minkä tahansa kokeilujakson aikana (voit viitata kirjalliseen ehdotukseesi ja tehtyyn etätyösopimukseen pysyäksesi raiteilla). Osoittaaksesi sitoutumistasi yritykseen, kirjaudu sisään säännöllisesti pomosi kanssa edistymisesi osoittamiseksi ja korosta, kuinka etätyö on parantanut työtäsi, jotta voit tehdä tästä järjestelystä pysyvän.