Skip to content
iOS

Kuinka päästä eroon iPhonen valkoisesta kuolemanäytöstä

19 de maaliskuu de 2021

Tässä artikkelissa

Jos iPhonen näyttö on täysin valkoinen eikä siinä ole mitään kuvakkeita tai sovelluksia, saatat kohdata surullisen iPhonen valkoisen näytön, joka tunnetaan myös nimellä iPhone White Screen of Death. Tämä nimi tekee siitä kuulostavan pelottavalta, mutta se ei ole niin huono kuin miltä se kuulostaa useimmissa tapauksissa. Ei ole kuin puhelimesi räjähtäisi tai mitään.

IPhone White Screen of Death elää harvoin nimensä mukaisesti. Tässä artikkelissa selitetyt vaiheet voivat usein korjata sen (ja korjata myös iPadin tai iPod touchin. Katso lisätietoja artikkelin lopusta).

Vaikka tämän artikkelin vinkit ja ohjeet on kirjoitettu iOS 12: lla, ne koskevat kaikkia iPhonen ja iOS-käyttöjärjestelmän uusimpia versioita, mukaan lukien (mutta ei rajoittuen) iOS 11 ja iOS 12.

IPhonen valkoisen näytön syyt

IPhonen valkoinen näyttö voi johtua monista asioista, mutta kaksi yleisintä syyllistä ovat:

 • Epäonnistunut ohjelmistopäivitys tai jailbreak – Kun yrität päivittää iPhonen käyttöjärjestelmää ja päivitys epäonnistuu, näet joskus valkoisen ruudun. Tämä on vieläkin yleisempää, kun yrität vangita iPhonesi ja jailbreak epäonnistuu.
 • Laitteisto-ongelma – Jos ohjelmisto ei ole syyllinen, toinen yleisin syy valkoiseen näyttöön on kaapeli, joka yhdistää iPhonen emolevyn irtoavaan tai rikkoutuvaan näyttöön. Joissakin tapauksissa tämä johtuu yksinkertaisesti laitteistohäiriöstä ajan myötä. Toisissa tapauksissa liitin irtoaa, kun puhelin on pudonnut liian usein.

Riippumatta puhelimesi iPhonen valkoisen kuolemanäytön syystä, yritä korjata se näillä ohjeilla.

Kokeile ensin kolmoissormihanaa

Tämä ei ratkaise ongelmaa useimmissa tapauksissa, mutta on pieni mahdollisuus, että sinulla ei ole lainkaan valkoista kuolemanäyttöä. Sen sijaan olet saattanut vahingossa kytkeä näytön suurennuksen päälle. Jos näin on, sinua voidaan zoomata erittäin lähelle jotain valkoista, jolloin se näyttää valkoiselta näytöltä. Tällöin tavalliset hanat eivät auta sinua.

Korjaa suurennus pitämällä kolmea sormea ​​yhdessä ja kaksoisnapauttamalla sitten näyttöä niiden avulla. Jos näyttösi on suurennettu, se palauttaa sen normaaliin näkymään. Poista suurennus käytöstä asetukset > Kenraali > Esteettömyys > Zoomaus > Vinossa.

Jos haluat lisätietoja tästä ilmiöstä, lue iPhonen kuvakkeet ovat suuria. Mitä tapahtuu?

Hard Palauta iPhone

Usein paras tapa korjata mikä tahansa iPhone-ongelma on käynnistää iPhone uudelleen. Tässä tapauksessa tarvitset hieman tehokkaamman uudelleenkäynnistyksen, jota kutsutaan kovaksi palautukseksi. Tämä on kuin uudelleenkäynnistys, mutta se ei vaadi, että pystyt näkemään tai koskettamaan mitään näytölläsi – mikä on avain, jos sinulla on valkoinen näyttö, joka ei vastaa napautuksiin. Se tyhjentää myös enemmän iPhonen muistia (älä huoli, et menetä tietojasi).

Suoran palautuksen suorittaminen mille tahansa iPhone-mallille alkuperäisestä iPhone 7: n kautta:

 1. Pidä molempia Koti-painike ja nukkua / herätä -painiketta samanaikaisesti (pidä Äänenvoimakkuutta pienemmälle ja nukkua / herätä painikkeita).

 2. Jatka pitämistä, kunnes näyttö vilkkuu ja Apple-logo tulee näkyviin.

 3. Päästä irti painikkeista ja anna iPhonen käynnistyä normaalisti.

Koska iPhone 8: n Koti-painikkeessa on erilainen tekniikka ja koska iPhone X: ssä, XS: ssä ja XR: ssä ei ole lainkaan Koti-painiketta, kovan palautuksen prosessi on hieman erilainen. Näissä malleissa:

 1. paina ääni kovemmalle -painiketta ja anna sen mennä.

 2. paina Äänenvoimakkuutta pienemmälle -painiketta ja anna sen mennä.

 3. Pidä nukkua / herätä (alias Sivu) -painiketta, kunnes puhelin käynnistyy uudelleen. Kun Apple-logo tulee näkyviin, vapauta painike.

Pidä Koti-painiketta alhaalla + äänenvoimakkuuden lisäys + virta

Jos nollaaminen ei tehnyt temppua, on olemassa toinen painikkeiden yhdistelmä, joka toimii monille ihmisille:

 1. Pidä Koti -painiketta ääni kovemmalle -painiketta ja teho (nukkua / herätä) -painiketta kerralla.

 2. Se voi kestää jonkin aikaa, mutta jatka pitämistä, kunnes näyttö sammuu.

 3. Pidä painikkeita painettuna, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

 4. Kun Apple-logo tulee näkyviin, voit päästää painikkeet irti ja antaa iPhonen käynnistää normaalisti.

Tämä toimii tietysti vain niiden iPhone-mallien kanssa, joissa on Koti-painike. Se ei todennäköisesti toimi iPhone 8: n, X: n, XS: n ja XR: n kanssa ja ei välttämättä toimi 7: n kanssa. Ei vielä sanaa, jos vastaava vaihtoehto on näissä malleissa.

Kokeile palautustilaa ja palauta varmuuskopiosta

Jos mikään näistä vaihtoehdoista ei toiminut, seuraava askel on yrittää laittaa iPhone palautustilaan. Palautustila on tehokas työkalu mahdollisten ohjelmisto-ongelmien kiertämiseen. Sen avulla voit asentaa iOS: n uudelleen ja palauttaa varmuuskopioidut tiedot iPhoneen. Jotta voit käyttää sitä, tarvitset tietokoneen, johon on asennettu iTunes, ja noudata sitten näitä ohjeita:

 1. Sammuta iPhone, jos mahdollista.

 2. Liitä synkronointikaapeli iPhoneen, mutta ei tietokoneeseen.

 3. Mitä seuraavaksi teet, riippuu iPhonen mallista:

  • iPhone XR, XS, X ja 8 Pidä Sivu -painiketta, kun liität synkronointikaapelin tietokoneeseen.
  • iPhone 7 -sarja Pidä Äänenvoimakkuutta pienemmälle kytkemällä puhelin tietokoneeseen.
  • iPhone 6S ja vanhemmat Pidä Koti -painiketta ja kytke kaapeli tietokoneeseen.
 4. Pidä mitä tahansa painiketta painettuna, kunnes Palautustila-näyttö tulee näkyviin (iTunes-kuvake, kaapeli osoittaa siihen ja teksti Yhdistä iTunesiin).

 5. Jos näyttö muuttuu valkoisesta mustaksi, olet palautustilassa. Tässä vaiheessa voit käyttää iTunesin näytön ohjeita Palauttaa iPhone varmuuskopiosta tai Päivittää käyttöjärjestelmä.

 6. Palauta puhelin varmuuskopiosta.

Joissakin tapauksissa voit kohdata ongelman palauttaessasi iPhonea, joka estää sinua suorittamasta prosessia loppuun. Jos kohtaat tämän ongelman, opi sen ratkaisemisesta kohdassa Kuinka korjata iPhone-virhe 4013.

2:06

Saapuminen ja poistuminen iPhonen palautustilasta

Kokeile DFU-tilaa

Laitteen laiteohjelmistopäivitys (DFU) on jopa tehokkaampi kuin palautustila. Sen avulla voit käynnistää iPhonen, mutta estää sitä käynnistämästä käyttöjärjestelmää, joten voit tehdä muutoksia itse käyttöjärjestelmään. Tämä on monimutkaisempi ja huijari, mutta kannattaa kokeilla, jos mikään muu ei ole toiminut. Puhelimen asettaminen DFU-tilaan:

 1. Liitä iPhone tietokoneeseesi ja käynnistä iTunes.

 2. Sammuta puhelin.

 3. Mitä seuraavaksi teet, riippuu iPhonen mallista:

  • iPhone 7 ja uudemmat Pidä sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna samanaikaisesti.
  • iPhone 6S ja vanhemmat Pidä nukkumis- / virtapainiketta ja Koti-painiketta painettuna samanaikaisesti.
 4. Pidä painikkeita 10 sekunnin ajan. Jos näet Apple-logon, pidit sitä liian kauan ja sinun pitäisi aloittaa alusta.

 5. Päästä 10 sekunnin kuluttua lepo- / virtapainike / sivupainike irti, mutta pidä toista painiketta painettuna.

 6. Jos puhelimesi näyttö on musta, olet DFU-tilassa. Jos näet iTunes-logon, sinun on aloitettava uudelleen.

 7. Seuraa iTunesin näytön ohjeita.

Jos mikään tämä ei toimi, kokeile Applea

Jos olet kokeillut kaikkia näitä vaiheita ja sinulla on edelleen ongelma, sinulla on todennäköisesti ongelma, jota et voi korjata. Ota yhteyttä Appleen ja sovi tapaaminen paikallisesta Apple Storesta tuen saamiseksi.

IPod Touchin tai iPadin valkoisen näytön korjaaminen

Tämä artikkeli koskee iPhonen valkoisen näytön korjaamista, mutta iPod touchilla ja iPadilla voi olla sama ongelma. Onneksi iPadin tai iPod touchin valkoisen näytön ratkaisut ovat samat. Kaikilla kolmella laitteella on useita samoja laitteistokomponentteja ja sama käyttöjärjestelmä, joten kaikki tässä artikkelissa mainitut voivat auttaa korjaamaan myös iPadin tai iPod touchin valkoisen näytön.