Skip to content

Kuinka palauttaa Kernal Data Inpage -virheestä Blue Screen Crash

19 de maaliskuu de 2021

Tässä artikkelissa

Ytimen tietojen sivuvirhe on sinisellä näytöllä näkyvä Windowsin virhekoodi. Kun tämä virhe ilmenee, tietokone yleensä kokoaa joitain diagnostiikkatietoja ja käynnistyy sitten uudelleen. Jos ongelma ei poistu, tietokone kaatuu lopulta uudelleen samalla ytimen tietojen sivun virheilmoituksella.

Ytimen tietojen sivuvirheet liittyvät yleensä muistimoduuleihin ja kiintolevyihin liittyviin laitteistovikoihin. Muissa tapauksissa sama virhe ilmenee viruksen vaikutuksista.

Kuinka ytimen tietosivuvirhe ilmestyy

Kun tämä virhe ilmenee, näet yleensä seuraavanlaisen viestin:

Your PC ran into a problem and needs to restart. We’re just collecting some error info, and we’ll restart for you.

If you’d like to know more, you can search online later for this error: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR

Kernel Data Inpage -virheiden syitä

Ytimen tietojen sivuvirhe on sinisen ruudun kaatumisten aikana näytetty pysäytyskoodi, ja sen aiheuttaa yleensä RAM-muistin tai kiintolevyn ongelma.

Tässä on joitain tähän virheeseen liittyviä koodeja ja niihin liittyviä erityisongelmia:

 • 0x0000007A: Tiedostojen käyttövirheet
 • 0xC000009C: Huonot kiintolevysektorit
 • 0xC000009D: Löysät kaapelit tai kiintolevyvika
 • 0xC000016A: Huonot kiintolevysektorit
 • 0xC0000185: Istumattomat tai vaurioituneet kaapelit

Kuinka korjata ytimen tietosivuvirhe

Koska suurin osa ytimen tietojen sivuvirheistä johtuu virheellisistä muistimoduuleista tai kiintolevyistä, korjaus sisältää yleensä viallisen komponentin paikantamisen ja korvaamisen.

Tietokoneet, jotka kokevat tämän ongelman, käynnistyvät yleensä uudelleen kaatumisen jälkeen. Jos tietokoneesi ei käynnisty tai käynnisty, kun on ilmennyt ytimen tietojen sivuvirhe, tutustu oppaaseen tietokoneen korjaamiseen, joka ei käynnisty.

Muissa tapauksissa huomaat, että muistimoduulia tai kiintolevyä ei ole kytketty oikein, tai koko ongelma johtui viruksesta. Seuraa näitä vianmääritysvaiheita korjataksesi ytimen tietojen sivuvirhe:

Varmuuskopioi tietosi. Jos se on ongelma kiintolevylläsi, saatat päätyä menettämään tärkeitä tietoja. Jos tietokoneellasi on jotain tallennettua, jota et halua menettää, sinun on tehtävä varmuuskopio ennen diagnoosin aloittamista. Tee kopioita tiedostoista, joilla ei ole varaa menettää, ja tallenna ne USB-asemaan, SD-kortille tai pilvipalveluun

 1. Tarkista muistimoduulit ja aseta ne uudelleen.

  Joissakin olosuhteissa ongelma voi johtua väärin asetetuista muistimoduuleista. Voit sulkea tämän pois ja välttää tarpeettomat kulut avaamalla tietokoneesi ja tarkastamalla RAM-muistisi. Jos jotakin moduuleista ei ole asennettu oikein tai ne ovat irtoaneet, aseta ne uudelleen paikalleen ja tarkista, esiintyykö edelleen ytimen tietojen sivuvirheitä.

  Ole varovainen avatessasi tietokonetta ja säätäessäsi komponentteja. Staattinen sähkö voi vahingoittaa pysyvästi komponentteja, kuten RAM-muistia, ilman oikein asennettuja antistaattisia rannekoruja.

 2. Tarkista kiintolevyn kaapelit ja asenna ne uudelleen.

  Tämä virhe osoittaa yleensä, että asemassa on fyysisiä vikoja, kuten vialliset sektorit. Joissakin tapauksissa tämä ongelma saattaa ilmetä väärin asennettu kiintolevyn kaapeli.

  Voit sulkea tämän mahdollisuuden avaamalla tietokoneen, etsimällä kiintolevyn ja asettamalla uudelleen liitäntäkaapelin. Sinun on myös tarkistettava ja kiinnitettävä kaapeli uudelleen paikkaan, jossa se yhdistetään emolevyyn.

  Kun kiintolevy on käynnissä, kuuntele tarkkaan mahdollisia ääniä. Jos kuulet ne, kiintolevy saattaa olla vikaantumassa, mikä voi aiheuttaa tämän tyyppisen virheen. Korjaus on varmuuskopioida kaikki tietosi ja vaihtaa kiintolevy.

 3. Testaa muistiasi.

  Windows 10: ssä on sisäänrakennettu muistin diagnostiikkatyökalu. Windows 7: ssä, Windows 8: ssa ja Windows 10: ssä on myös joitain ilmaisia ​​vaihtoehtoja. Jos sinulla on Windows 10, kirjoita ”muisti”tehtäväpalkin hakukenttään ja valitse sitten Windowsin muistidiagnostiikka > Käynnistä uudelleen nyt ja tarkista ongelmat.

  Paras ilmainen muistin diagnostiikkatyökalu on MemTest 86, jonka voit ladata ja käyttää RAM-muistin tarkistamiseen.

  Voit halutessasi suorittaa useamman kuin yhden muistin diagnostiikkatyökalun. Jos jokin näistä työkaluista ilmoittaa muistisi ongelmasta, harkitse RAM-muistin vaihtamista. Se korjaa todennäköisesti ytimen tietojen sivuvirheen, mutta RAM-muistisi todennäköisesti epäonnistuu tulevaisuudessa jommallakummalla tavalla, jos jokin näistä työkaluista löytää ongelman.

 4. Testaa kiintolevy.

  Voit tarkistaa kiintolevyn ongelmat sisäänrakennetun Windowsin virheen tarkistusohjelman tai chkdsk-komennon avulla.

  Jos valitsemasi diagnostiikkatyökalu löytää ongelmia, kuten huonoja sektoreita, anna sen yrittää korjata. Jos tämä onnistuu, sinun pitäisi pystyä käyttämään tietokonettasi ilman ytimen ylimääräisiä sivuvirheitä.

 5. Irrota laitteiston oheislaitteet.

  AVaikka tämä virhe on vähemmän todennäköinen, tämä virhe voi johtua muista oheislaitteista. Voit sulkea tämän pois päältä sammuttamalla tietokoneen, irrottamalla kaikki laitteiden oheislaitteet ja käynnistämällä tietokoneen uudelleen.

  Jos tietokoneesi ei kaatu ytimen tietojen sivuvirheen kanssa, liitä kukin laite uudelleen yksi kerrallaan. Kun löydät ongelman aiheuttavan laitteen, voit joko jättää sen irti verkkovirrasta tai vaihtaa sen.

 6. Suorita virustarkistus.

  AJoissakin tapauksissa virus voi vioittaa tärkeitä tiedostoja ja aiheuttaa ytimen tietojen sivuvirheen. Tämä on vähemmän todennäköistä kuin muut mahdollisuudet, mutta on silti tärkeää tarkistaa. Jos mikään muu ei ole toiminut, yritä suorittaa virustarkistus. Jos jokin näistä ohjelmista löytää viruksen, anna sen korjata ongelma ja tarkista sitten, onko sinulla vielä ytimen tietojen sivuvirheitä.

  Meillä on laaja luettelo ilmaisista virustentorjuntaohjelmista, joita voit käyttää tämän tyyppisten ongelmien tarkistamiseen.

Muut sinisen näytön ongelmat, kuten Kernal Data Inpage -virhe

Ytimen tietojen sivuvirhe on vain yksi monista virheistä, jotka voivat ilmetä, kun Windows kaatuu, paljastaen surullisen sinisen kuolemanäytön. Jos sinulla on sinisen näytön ongelmia, meillä on täydellinen luettelo sinisen näytön virhekoodeista, jotka voivat auttaa sinua pääsemään ongelman loppuun.

Meillä on myös yleinen opas kuoleman sinisen ruudun korjaamiseen, mikä voi olla hyödyllistä.