Skip to content

Kuinka peittää tai piilottaa kaiutinkaapeli kotona

19 de maaliskuu de 2021

Asumistiloja on eri muotoisia ja kokoisia, joista kukin tarjoaa ainutlaatuiset mahdollisuudet luovaan sisustukseen. Mutta valinta ihanteellisesta, toimivasta ulkoasusta voi osoittautua hieman haastavaksi, kun kaiuttimet heitetään sekoitukseen. Jos haluat saada parhaan suorituskyvyn stereojärjestelmästäsi, sijainnilla on merkitystä kaikille mukana oleville laitteille ja huonekaluille. Ja jos suunnittelet koko kodin tai monihuoneisen musiikkijärjestelmän suunnittelua ja / tai surround-kaiuttimien käyttöä, voit odottaa johtojen kulkevan talon läpi.

Niin paljon kuin monet meistä haluaisivatkin, että kaikki johdot / johdot olisivat heti poissa näkyvistä, näin ei aina ole. Ainakin aluksi. Kaiutinkaapelien piilottaminen tai peittäminen vie usein vähän ylimääräistä vaivaa, jotta ne eivät ole yhtä havaittavissa ja / tai eivät aiheuta kompastumisvaaraa. Tämän tehtävän suorittamiseen on useita tapoja (voit sekoittaa ja sovittaa toisiaan), joista osa sopii paremmin kuin toiset, kotiisi asetteluista riippuen. Ja on mahdollista myös piilottaa joitain virtajohtoja.

Johtojen hallinta

Ennen kuin aloitat, varmista, että kaikki on irrotettu ja sijoitettu haluamaasi paikkaan. Suunnittele, että käytettävissä on ylimääräiset kaiutinkaapelikelat – käytä 16-ulottumaa 20 jalan liitäntöihin, 14-mittari kauempana – koska jotkut menetelmät vaativat ylimääräisen pituuden. Hyödyllisiä työkaluja, joita sinulla on kädessä, ovat langanpoistajat, mittanauha tai viivain, pihdit, apuveitsi, sakset, kierre- / vetoketjusiteet, kuplataso, niittipistooli, akkuporakone, palapeli, vasara ja nastanhaku. (Ja jos satut vuokraamaan tilaa, jossa asut, tarkista käyttöoikeudet vuokranantajan kanssa ennen pysyvien muutosten tekemistä kotiin.)

Peitä matoilla tai juoksijoilla

Jos kaiutinkaapeleiden on ylitettävä avoin lattia (tavallisten surround-kaiuttimien kanssa), helposti kätevä vaihtoehto olisi piilottaa ne jonkin tyyppisten heittomattojen tai maton juoksijan alle. Paitsi että matto voi tarjota persoonallisuutta ja kiinnittää esteettisen huomion itseensä, se auttaa myös estämään kompastumisvaarat. Useimmissa tapauksissa matot eivät pysty peittämään kaiuttimen jokaista paljasta tuumaa. Mutta ne tarjoavat joustavan, ei-pysyvän ratkaisun huoneiden pitämiseen siistimpiä. Voit vapaasti järjestää huonekalujen asettelun milloin haluat, sijoittamalla matot ja johdot yhtä helposti. Ei työkaluja, ei asennusta!

Riippumatta siitä, asetatko matot matolle tai parketille, on suositeltavaa, että jokaisella on saman kokoinen matto. Nämä erilaisista materiaaleista valmistetut tyynyt auttavat estämään mattojen liukastumisen paikaltaan, helpottavat imemistä, antavat maton materiaalin hengittää ja tarjoavat ylimääräisen pehmustekerroksen piilottamaan ja suojaamaan kaiutinkaapeleita alla. Tiheän liikenteen alueilla voit myös harkita ohuen kaapeli- / johtosuojuksen hankkimista maton alla olevien johtojen suojaamiseksi ylimääräistä tukea varten. Vaikein osa maton tai juoksijan käytöstä – etenkin niille, jotka ovat erityisen kiinnostuneita asuintilojen koordinoidusta ulkoasusta – voisi olla koon, tyylin, värin ja / tai kuvion valitseminen.

Kiinnitä matot ja jalkalistat

Jos kotisi on kokolattiamatto, on hyvin todennäköistä, että sinulla on myös jalkalistat vuori useimmissa huoneissa. Jalkalistat asennetaan tyypillisesti hieman lattialta, jotta matoille jää tilaa. Kiinnitysnauhan ja seinän välillä on oltava myös rako maton ja jalkalistan alla. Tämä alue on loistava tapa kuljettaa kaiuttimen johtoa huomaamattomasti huoneiden ympärillä ja välillä. Ota osa langasta ja katso, pystytkö työntämään sen maton ja jalkalistan väliin vain sormillasi. Jos tila näyttää kapealta, yritä käyttää ohutta ruuvimeisseliä tai viivaajaa lanka varovasti seinää kohti, kunnes se ei enää näy.

Jos kaikki menee hyvin, mittaa ja sijoita tarpeeksi kaapelointia, jotta kaiuttimet pääsevät stereolaitteisiin. Työnnä johdot jalkalevyjen alle, ennen kuin liität päät liittimiin. Vaikka tämän menetelmän pitäisi olla helppo monille, jotkut ihmiset saattavat huomata, että matot ja jalkalistat ovat vain liian tiukat, jotta johtoja ei voi puristaa sormilla. Jos näin on, aloita toisesta päästä ja vedä pihdeillä varovasti osa matosta. Sinun pitäisi pystyä näkemään paljaat puulattiat, kiinnitysnauhat (se on terävä, joten katsele sormiasi), ja rako seinän ja kiinnitysnauhan välillä (jalkalistan alla). Liu’uta kaiutinkaapeli sisään ja työnnä maton reuna takaisin alas kiinnitysnauhaan. Jatka työskentelyä, kunnes kaikki halutut kaiutinkaapelit on piilotettu.

Naamiointi maalilla

Jos sinulla on seinälle asennetut kaiuttimet (esim. Monikanavainen surround-järjestelmä), voit odottaa johtojen kulkeutuvan ylös seiniin. Ja niille, joilla ei ole mahdollisuutta liikkua mattojen ja jalkalistojen välillä (ts. Jalkalaudat lepäävät tasaisesti kovapuulattiaa vasten), minkä tahansa kaiuttimen johdot saattavat joutua kulkemaan myös vaakasuoraan seinämiä pitkin. Kummassakin tapauksessa voit tehdä näistä johdoista paljon vähemmän näkyviä maalaamalla ne sulautumaan taustaan. Jos vuokraat paikkaa ja sinulla on myös oikeus ripustaa kuvia / kehyksiä / taidetta nauloilla, olet todennäköisesti selvä käyttää niittipistoolia (tarkista ensin, jos et ole varma). Joten tarvitset sitä, paljon niittejä, kierre- tai vetoketjuja (kierre on parempi, koska voit irrottaa ne milloin tahansa), siveltimiä ja maaleja vastaamaan seinän värejä.

Ajatuksena on kiinnittää kaiutinkaapelit suoraan ja huuhdella seiniin ennen niiden maalaamista. Mutta sen sijaan, että käytit niittipistoolia johtojen kiinnittämiseen suoraan, nitot kierteet / vetoketjut. Aseta solmio seinälle paikkaan, jossa haluat kaiutinkaapelin pitämisen, ennen kuin nitot solmion keskelle. Aseta lanka nyt niitin yläpuolelle ja kiinnitä sitten sidos. Koska et nitoa varsinaista kaiutinkaapelia, ei ole vaurioitumisriskiä. Tee tämä muutaman jalan välein; voit leikata ylimääräiset solmupituudet saksilla. Kun olet valmis, naamioi johdot ja siteet seiniin sopivalla maalilla. Ja parasta tässä puolipysyvässä menetelmässä on, että jos johtoja joudutaan koskaan siirtämään tai poistamaan, ainoat jäljessä olevat merkinnät olisivat pieniä niittireikiä.

Piilota kevyiden nauhojen viereen

Jos kauniit valot ovat enemmän sinun juttusi kuin maalaus, voit auttaa piilottamaan kaiutinkaapelien olemassaolon koristelemalla joustavilla LED-valonauhoilla. LED-valonauhoja on saatavana erilaisilla pituuksilla, lumeneilla (kirkkaus), lämpötiloilla (lämmin / viileä), ulostuloväreillä, materiaaleilla ja ominaisuuksilla. Jotkut saavat virtansa verkkoseinäadaptereista, kun taas toiset voivat käyttää USB-virtalähdettä. Monissa mukana kaukosäätimet, kun taas joitain voidaan hallita myös mobiilisovelluksen kautta. Tällaisten seiniin kiinnitettyjen valojen avulla voit käyttää kaiutinkaapeleita alapuolella, ja harvat olisivat viisaampia.

Muista, että monet valonauhat ovat juuri sitä – LED-valot, joissa on irrotettava tausta, jonka avulla ne voivat tarttua pintoihin. Jotkut, kuten Power Practical Luminoodle, ovat enemmän kuin LED-köydet, jotka tulevat asennustarvikkeiden kanssa. Mutta jos haluat pystyä säätämään / siirtämään valonauhoja helpommin tulevaisuudessa, harkitse komentolangankoukkujen tai koristeiden kiinnittämistä. Nämä tuotteet tarttuvat moniin pintoihin ja (useimmissa tapauksissa) voidaan poistaa turvallisesti jättämättä jäämiä tai vahingoittamatta pintoja. Kiinnitä vain koukut seinille haluamaasi paikkaan, ripusta kaiutinkaapeli LED-valonauhojen taakse / alle, kytke kaikki sisään ja nauti sitten tunnelmasta!

Asenna kaapelikiskot / kannet

Pysyvämmän langan piilottamisen ratkaisun saavuttamiseksi voit harkita kaapeliradan (voidaan kutsua myös kaapelikanavaksi) tai kaapelisuojuksen asentamista. Tämä voi olla hyödyllinen vaihtoehto niille, joiden on ajettava melko monta pituista lankaa, varsinkin kodeissa, joissa on jalkalistat eikä mattoa. Kaapelirata (ajattele PVC-putkea, mutta hieman mukavampaa) löytyy usein sarjasta, jossa on liitoskappaleet, kannet, kyynärnivelet, ruuvit / ankkurit ja / tai kaksipuolinen teippi. Ne tarjoavat joko avoimen tai suljetun / lukittavan kanavan, joka pitää johdot ja johdot turvallisesti kiinni. Monet kaapeliradat on suunniteltu ohuiksi ja huomaamattomiksi, joten ne voidaan asentaa jalkalistojen yläpuolelle ja maalata vastaamaan.

Vaikka kaapeliradat ovat tehokkaita piilottamaan kaiutinkaapelit, niitä ei aina voida poistaa helposti. Vaihtoehto, joka ei todennäköisesti jätä jälkiä, on kaapelisuoja. Kaapelien kannet ovat pohjassa tasaiset ja pyöristetyt ylhäältä, mikä antaa niille vaikutelman pikalukituksesta. Tyypillisesti kumista tai PVC: stä valmistetut kaapelisuojat suojaavat johtoja ja sopivat parhaiten muille mattoille, jotka on painettu suoraan seinää vasten. Niitä on myös hyvä käyttää, kun johtojen on ylitettävä avoimet kynnykset. Useimmissa tapauksissa liimaa ei tarvita kaapelien suojusten pitämiseksi paikallaan. Kaapelisuojia on saatavana useina leveys- ja väreinä / kuvioina.

Käytä litteää kaiutinkaapelia

Jos haluat todella näkymättömän mutta pysyvän langan sijoittamisen – ujo leikkaamasta reikiä ja asentamalla johtoja seinien läpi – litteä kaiutinkaapeli voi olla oikea tapa. Tämän tyyppinen lanka, kuten Sewellin Ghost-kaiutinkaapeli, näyttää ja sijoittuu kuin nauharulla tai pakkausteippi. Irrotettava pohja paljastaa teollisuuden vahvuuden liimapuolen, joka pätee melkein mihin tahansa tasaiseen pintaan. Koska tämä lanka on joustava ja erittäin ohut, sinulla ei ole ongelmia kulmien ympäri. Ulospäin oleva puoli on täydellisesti maalattava vastaamaan seinän tai jalkalevyn väriä.

Litteä kaiutinkaapeli löytyy useimmiten 16-ulotteisesta, joko kahdella tai neljällä johtimella; jälkimmäinen on ihanteellinen niille, jotka haluavat kaksilankaisia ​​tai kaksivahvistimia. Kun käytät tällaista johtoa, sinun on hankittava myös joitain litteitä johdinliittimiä (yksi pari kutakin kaiutinta varten). Riviliittimen toinen puoli kiinnittyy litteään kuparijohtoon, kun taas toinen sivu kiinnittyy tavalliseen kaiutinkaapeliin (joka liitetään normaalisti kaiuttimien ja vastaanottimien takaosaan). Mittaa ja asenna litteä kaiutinkaapeli varovasti tuotteen ohjeiden mukaisesti ja maalaa sitten.

Käärme seinien läpi / katto

Ne, jotka aikovat käyttää seinä- ja / tai kattokaiuttimia, voivat varmasti odottaa vähän työtä. Ennen aloittamista on parasta punnita seinä- ja kattokaiuttimien edut ja haitat. Vaikka tämän tyyppinen projekti voidaan tehdä ilman ulkopuolista apua, ne, jotka eivät ole täysin varmoja DIY-taidoistaan, voivat olla parempi palkata ammattimainen urakoitsija. Seinä- ja kattokaiuttimien asentaminen vaatii harkittua suunnittelua, koska huomioon on otettava useita tekijöitä. Mutta tulos? Paitsi että kaikki kaiutinkaapelit ovat täysin näkymättömiä, voit myös pitää kaiuttimet täysin huuhtelevina ja piilotettuina seiniin!

Jos sinulla ei ole tai aiot käyttää seinä- / kattokaiuttimia, voit silti käärittää kaiuttimien johdot seinien, kattojen, ullakoiden tai kellarien läpi. Joskus on helpompaa leikata pieniä reikiä seiniin, varsinkin jos stereovastaanotin ohjaa useita kaiuttimia useissa huoneissa. Ja jos haluat kaapeloinnin näyttävän puhtaalta ja tyylikkäältä, käytä kaiutinseinälevyjä. Nämä levyt näyttävät samankaltaisilta kuin valokytkimen tai pistorasian kannet, mutta tarjoavat sitovat pylväät tai jousiliittimet useille kaiutinsarjoille. Joissakin on jopa HDMI-portit, jotka ovat ihanteellisia kotiteatterijärjestelmille.

Harkitse puheenjohtaja Rail Moldingia

Suurin osa meistä on perehtynyt kruunun muovaamiseen – sisätiloihin, jotka vievät saumattomat katot ja / tai korkit. Mutta löydät myös tuolikiskon muovaus, sellainen muovaus, joka vaakatasossa puolittaa / erottaa seinät. Ihmiset päättävät usein maalata seinät niin, että tuolikiskon yläpuolella oleva väri on erilainen mutta täydentää alla olevaa väriä. Tuolikiskojen muovaus ei vain muuta asuintilojen ulkonäköä, mutta monissa tyypeissä on muotoilu, jonka avulla kaiutinkaapelit voidaan piilottaa alle.

Tuolikiskojen muovaus asennetaan huomattavasti. Seinät on mitattava ostettavan muovausmäärän määrittämiseksi. Nastat on sijoitettava etuajassa, jotta tuolikiskot voidaan naulata tiukasti seiniin. Kappaleet on leikattava tarkasti, jotta kaikki päät muodostavat tasaiset liitokset toisiinsa. Mukana on myös hionta, viimeistely ja maalaus; älä unohda kuljettaa kaiutinkaapeleita turvallisesti tarvittaessa.