Skip to content

Kuinka pelata Windows-pelitilassa

15 de kesäkuu de 2021

Windows Game Mode on suunniteltu erityisesti tekemään pelikokemuksesta nopeampaa, sujuvampaa ja luotettavampaa. Pelitila, jota joskus kutsutaan nimellä Windows 10 Game Mode, Gaming Mode tai Microsoft Games Mode, on saatavana Windows 10 Creatorin päivityksessä. Jos sinulla on uusimmat Windows-päivitykset, sinulla on pääsy pelitilaan. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows 10: tä.

Kuinka Windows 10-pelitila eroaa tavallisesta Windows-tilasta

Windows on aina toiminut oletusasetuksissa, joita usein kutsutaan vakiotilaksi. Microsoft loi alun perin tämän tilan tarjoamaan tasapainon energiankulutuksen ja suorituskyvyn välillä Windows-käyttöjärjestelmiä käyttävissä laitteissa. Virran, suorittimen, muistin ja niin edelleen asetukset sopivat todellakin suurimpaan osaan käyttäjän tarpeita eivätkä useimmat koskaan tee niihin muutoksia. Olet ehkä kokenut joitain näiden asetusten tuloksista; näyttö pimenee tietyn määrän käyttämättömyyden jälkeen, Virta-asetuksiksi on asetettu Tasapainoinen ja niin edelleen. Pelaajat tarvitsevat kuitenkin tietokoneen kallistumaan voimakkaammin kohti suorituskykyä ja vähemmän kohti energiaa ja resursseja säästävää puolta. Aikaisemmin tämä tarkoitti, että pelaajien oli opittava pääsemään ohjauspaneelissa piilotettuihin suorituskykyasetuksiin tai jopa säätämään tietokoneen laitteistoa. Pelitilan luominen on nyt helpompaa. Kun pelitila on käytössä, Windows 10 määrittää tarvittavat asetukset automaattisesti. Nämä asetukset pysäyttävät tai rajoittavat ei-toivottujen tehtävien ja tarpeettomien prosessien suorittamista taustalla, kuten virustentorjunta, kiintolevyn eheytys, ohjelmistopäivitykset ja niin edelleen. Windows konfiguroi myös järjestelmän siten, että suoritin ja kaikki graafiset suorittimet asettavat etusijalle pelitehtävät, jotta tarvittavat resurssit pysyvät mahdollisimman vapaina. Pelitilan idea on määrittää järjestelmä keskittymään peliin eikä tehtäviin, jotka eivät ole tällä hetkellä tärkeitä, kuten tarkistamaan päivitykset olemassa oleviin Windows-sovelluksiin tai pysymään Twitter-viesteissä.

Pelitilan käyttöönotto

Kun käynnistät Microsoft-pelin Windowsille, Game Mode -toiminnon ottaminen käyttöön näkyy näytön alareunassa. Kaikki valkoisella listatut Windows-pelit käynnistävät tämän ominaisuuden. Ota Pelitila käyttöön hyväksymällä yksinkertaisesti lisäämällä valintaruutu näkyviin tulevaan kehotteeseen. Jos unohdat kehotteen, älä ota sitä käyttöön tai jos vaihtoehto Pelitilan ottamiseksi käyttöön ei tule näkyviin, voit ottaa sen käyttöön Asetuksista. Paras tapa tutkia pelitilaa on hankkia luotettu pelisovellus Windows App Storesta. Kun käynnistät Windows-pelin ensimmäisen kerran, näkyviin tulee vaihtoehto Pelitilan ottamiseksi käyttöön.

 1. Valitse alkaa > asetukset. (Asetukset on Käynnistä-valikon vasemmalla puolella oleva hammasratas.)

  Asetukset” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-23″ >

 2. Valitse Pelaaminen Windowsin asetukset -ikkunassa.

  Käynnistä> Asetukset> Pelaaminen” class=”lazyload”   id=”mntl-sc-block-image_1-0-27″ >
</li>
<li>
<p>Valitse <strong>Pelitila </strong>Gaming-ikkunan vasemmalla puolella.</p>
<p><img class=

 3. Vaihda Pelitila että Päällä.

  Pelitila päällä

 4. Haluttaessa valitse kukin merkintä vasemmalla nähdäksesi muut vaihtoehdot ja asetukset:

  • Pelipalkki määrittääksesi pelipalkin ja asettamaan pikanäppäimet.
  • Pelin DVR määrittääksesi tallennusasetukset sekä mikrofonin ja järjestelmän äänenvoimakkuuden.
  • Lähetys määrittää lähetysasetukset ja äänenlaadun, kaikun ja vastaavat asetukset.
 5. Sulje Gaming-ikkuna, kun olet valmis. Valittuja asetuksia käytetään.

Ota pelitila käyttöön pelipalkista

Voit ottaa pelitilan käyttöön myös itse pelipalkista.

 1. Avaa Windows-peli, jonka haluat pelata.

 2. Pidä Windows avain näppäimistöllä ja valitse sitten G avain (Windows-avain+G).

  Näyttökuva Game Barista Windowsissa

 3. Valitse asetukset on Pelipalkki joka ilmestyy.

  Pelipalkin asetukset> Yleiset” class=”lazyload”   id=”mntl-sc-block-image_1-0-61″ >
</li>
<li>
<p>Alkaen <strong>Kenraali</strong> -välilehdellä, valitse ruutu <strong>Pelitila</strong>.</p>
</li>
</ol>
<p><span></span> </p>
<h2> <span> Pelipalkki </span> </h2>
<p>Voit saada Pelipalkin näkyviin Windows-peliä pelatessasi <strong>Windows-avain</strong>+<strong>G</strong> näppäinyhdistelmä. Se häviää kuitenkin myös, kun aloitat pelin pelaamisen, joten kun haluat nähdä sen uudelleen, sinun on toistettava kyseinen näppäinsarja. Jos haluat tutustua pelipalkkiin nyt, avaa Windows-peli ennen kuin jatkat. Voit avata pelipalkin Windows-näppäimellä + G-näppäinyhdistelmällä, vaikka et pelaisikaan peliä tai sinulla ei vielä ole sitä. Tarvitset vain avoimen ohjelman, kuten Microsoft Word tai Edge-verkkoselaimen. Kun sinua kehotetaan tekemään niin, merkitse ruutu, joka viittaa siihen, että sinulla on avoin peli, ja pelipalkki tulee näkyviin. Pelipalkki tarjoaa pääsyn asetuksiin ja ominaisuuksiin. Yksi merkittävä piirre on kyky tallentaa peli pelaamisen aikana. Pelipalkki tarjoaa myös mahdollisuuden lähettää peli. Voit ottaa myös kuvakaappauksia. Asetukset sisältävät, mutta eivät rajoitu, ääniasetusten, lähetysasetusten ja yleisten asetusten määrittämiseen, kuten mikrofonin määrittämiseen tai pelipalkin käyttämiseen tiettyyn peliin (tai ei). Pelipalkin asetukset sisältävät suuren osan siitä, mitä löydät <strong>asetukset </strong>><strong> Pelaaminen</strong>.</p>
<p><span></span> </p>
<h2> <span> Pelin lisäasetukset </span> </h2>
<p>Kuten aikaisemmissa vaiheissa todettiin, voit määrittää, mitä näet Pelipalkissa Asetukset-ikkunassa. Yksi näistä asetuksista on avata pelipalkki käyttämällä peliohjaimen Xbox-painiketta. Tämä on tärkeä asia tunnistaa, koska pelitila, pelipalkki ja muut pelitoiminnot on integroitu myös Xboxiin. Voit esimerkiksi tallentaa Windows 10: n Xbox-peli-DVR: n näytön tallentamiseen. Tämä tekee pelivideoiden luomisesta täydellisen tuulen.</p>
<div class='yarpp yarpp-related yarpp-related-website yarpp-template-list'>
<!-- YARPP List -->
<hr /><p><strong>Suosittelemme:</strong>
<a href=Kuinka käyttää Windows 10 -pelipalkkia