Skip to content

Kuinka pelata Xbox Live-pelejä Nintendo Switchillä

20 de maaliskuu de 2021

Xbox Live -verkkopalvelu saattaa olla useimpien tiedossa, koska se käyttää useita ominaisuuksia Microsoftin Xbox-konsolien ja Windows 10 -tietokoneiden perheessä, mutta sillä on myös kasvava läsnäolo Nintendo Switchissä, joka muuttaa videopelien tapaa.

Tässä on mitä sinun tarvitsee tietää Xbox Live -kytkimestä.

Mikä on Xbox Live?

Xbox Live on Microsoftin omistama ja ylläpitämä verkkopalvelu. Se julkaistiin ensimmäisen kerran alkuperäisellä Xbox-konsolilla vuonna 2002 ja myöhemmin tuotiin Xbox 360: een ja Xbox Oneen.

Tässä on joitain suosittuja ominaisuuksia, joita Xbox Live tarjoaa:

  • Online-moninpelit
  • Xbox-saavutukset
  • Xbox-ystäväluettelo ja viestipalvelu
  • Online-äänikeskustelu
  • Pilvi säästää

Videopelien parantamisen lisäksi Xbox-konsoleissa Xbox Live toimii myös yhä useamman Xbox-tuotemerkin sisältämän Windows 10 -tuotteen ja joidenkin mobiilipelien kanssa iPhonessa ja Android-laitteissa, kuten Microsoft Solitaire Collection.

Xbox Live Gold, maksettu premium-versio Xbox Live -palvelusta, edellyttää verkkomoninpelin hyödyntämistä Xbox One -konsolissa. Tätä ei kuitenkaan tarvita online-pelaamiseen Windows 10: ssä, mobiililaitteessa ja Nintendo Switchissä.

Mitä Xbox Live -pelejä on Nintendo Switchillä?

Vuonna 2019 Microsoft ilmoitti tuovansa jonkin verran Xbox Live -ominaisuuksia Nintendo Switchiin online-moninpelituen, Xbox-saavutusten ja pilvisäästöjen muodossa.

Suosittu Minecraft videopeli, jonka omistaa Microsoft, käyttää Xbox Liveä pelaajien sisällön tallentamiseen ja eri alusten ristipelien mahdollistamiseen. Esimerkiksi, koska kaikki verkossa Minecraft pelejä isännöi Xbox Live, Nintendo Switch -pelaajat voivat pelata samaa peliä Minecraft ystävien kanssa, jotka pelaavat Windows 10: ssä, mobiililaitteessa, Xbox Onessa tai PlayStation 4: ssä.

Nintendo Switchin omistajat voivat myös avata Xbox-saavutukset Minecraft kun pelaat Nintendo Switchillä ja saat pelin sisäiset ilmoitukset jokaisesta avaamastaan.

Cuphead, tyylikkäässä tasohyppelypelissä, on Nintendo Switchissä Xbox Live -toiminto online-moninpelinä ja Xbox-saavutuksina.

Joihinkin Nintendo Switch -videopeleihin on suunniteltu lisää Xbox Live -ominaisuuksia. Xbox-pelien suoratoistopalvelu Project xCloud, jonka odotetaan tulevan Switchille, toimii täysin Xbox Live -palvelun kautta.

Tarvitsenko Xbox Live Nintendo Switchillä?

Xbox Live ei ole välttämätön useimpien Nintendo Switchin videopelien nauttimiseksi, mutta pelaamiseen tarvitaan Xbox-tili Minecraft johtuen niin paljon pelistä, joka vaatii verkkoyhteyden.

Samanlainen kuin Epic Games -tili tarvitaan pelaamiseen Fortnite, Minecraft pelaajilla on oltava Xbox-tili.

Kuinka saada Xbox Live

Koska Xbox Live on online-palvelu, et voi todella saada sitä. Tietyt pelit ja sovellukset pääsevät Xbox Liveen yksinkertaisesti, useimmiten taustalla, kun pelaat.

Toisinaan tarvitset kuitenkin Xbox-tilin. Xbox-tili on täysin ilmainen, ja sitä tarvitaan joidenkin Xbox Live -ominaisuuksien tai videopelien käyttämiseen. Minecraft on yksi esimerkki Nintendo Switch -videopelistä, jonka pelaamiseen tarvitaan Xbox-tili.

Et tarvitse Xbox-konsolia, jotta sinulla olisi Xbox-tili. Muista, että Xbox Live -palvelut tarjoavat enemmän kuin vain Xbox-konsolipelejä.

Helpoin tapa luoda Xbox-tili on luoda tili virallisella Xbox-verkkosivustolla. Voit myös rekisteröityä lataamalla ilmaisen Xbox-sovelluksen iOS- ja Android-laitteille.

Sinulla voi olla jo Xbox-tili. Jos sinulla on tili toiselle Microsoft-palvelulle, kuten Outlook, Office tai Skype, voit kirjautua Xbox-tiliin näiden kirjautumistietojen avulla. Kaikki Microsoftin palvelut kuuluvat saman tilin kattoon.

Vaikka voi olla houkuttelevaa luoda yksi Xbox-tili koko perheen käyttöön, on parempi antaa jokaiselle henkilölle oma tili. Nämä tilit voivat pysyä jokaisen käyttäjän kanssa ikääntyessään, ja niitä voidaan käyttää Outlook- ja Office-palveluihin, kun he ovat riittävän vanhoja. Vanhemmat voivat myös seurata yksittäisiä Xbox-tilejä myös Microsoftin perheen lapsilukon avulla.

Mikä on Project xCloud?

Videopelikonsolien väliset linjat hämärtyvät, kun markkinoille tulee suoratoistopalveluja, joiden avulla pelaajat voivat suoratoistaa videopelejä reaaliajassa mobiililaitteeseen, tietokoneeseen tai muuhun konsoliin.

Jos olet kuullut ”Xbox Switchistä” tai ”Nintendo Xboxista”, kuulet todennäköisesti Project xCloudista, Microsoftin pelin suoratoistopalvelusta, jonka avulla kuka tahansa, jolla on vahva internetyhteys, voi suoratoistaa joitain Xbox-merkkisiä videopelejä muilla laitteilla ilman tarvitse ladata ne.

Project xCloudin odotetaan käynnistyvän Nintendo Switchillä vuonna 2020. Tällä hetkellä se on esikatselutilassa, jos haluat hypätä asioihin ennen koko julkaisua.