Skip to content
iOS

Kuinka piilottaa valokuvia uteliailta silmiltä iPhonessa

19 de maaliskuu de 2021

Useimmilla ihmisillä on puhelimissaan ainakin muutama valokuva, jonka he haluavat pitää piilossa uteliailta katseilta. Julkkisvalokuvien hakkerointien ja massiivisten tietorikkomusten aikakaudella yksityisyytesi ja muiden yksityisyyden suojaaminen on erittäin tärkeää. Onneksi on monia turvallisia tapoja piilottaa valokuvia iPhonessa.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat iPhone-laitteita, joissa on iOS 14, iOS 13 ja iOS 12.

Valokuvien piilottaminen iPhonessa Photos-sovelluksen avulla

Jokaiselle iPhonelle esiasennetussa Valokuvat-sovelluksessa on sisäänrakennetut työkalut, jotka auttavat piilottamaan valokuvat iPhonessa (tai iPod touchissa tai iPadissa). Voit piilottaa valokuvan iPhonessa Valokuvat-sovelluksella seuraavasti:

 1. Napauta Valokuvat sovellus avataksesi sen.

 2. Etsi piilotettava valokuva ja napauta sitä. Voit myös valita useita valokuvia napauttamalla Valitse ensimmäinen.

 3. Napauta Toiminta -kuvake (neliö, josta nuoli tulee ulos).

 4. Jos käytät iOS 13: ta tai iOS 14: ää, pyyhkäise ylöspäin näytön alareunassa olevassa luettelossa ja napauta Piilottaa. Jos käytät iOS 12: ta, pyyhkäise vaihtoehtojen alarivin yli ja napauta Piilottaa.

 5. Napauta vahvistusnäytössä Piilota valokuva. Kuva katoaa.

Kuinka piilottaa tai katsella piilotettuja valokuvia iPhonessa

Nyt sinulla on piilotettu kuva. Voit tarkastella piilotettuja valokuvia tai näyttää piilotetut kuvat seuraavasti:

 1. Avaa Valokuvat sovellus ja napauta Albumit.

 2. Pyyhkäise alas kohtaan Muut albumit ja napauta Piilotettu.

 3. Napauta valokuvaa, jonka haluat näyttää.

 4. Napauta Toiminta -kuvaketta.

 5. Jos käytät iOS 13: ta tai iOS 14: ää, pyyhkäise ylöspäin näytön alareunassa olevassa luettelossa, kunnes näet Näytä. Jos käytät iOS 12: ta, sipaise vaihtoehtojen alarivillä, kunnes näet Näytä.

 6. Napauta Näytä.

Piilota-toiminnolle ei ole vahvistusnäyttöä, mutta valokuva palaa alkuperäiseen albumiinsa Kuvat-valikossa, jossa sitä voidaan tarkastella uudelleen.

Valokuvien piilottamiseen tällä tavalla on yksi valtava haittapuoli. Piilotettu kuka tahansa voi nähdä valokuva-albumin, joka käyttää iPhoneasi. Sen valokuvia ei ole suojattu millään tavalla. Ne eivät vain ole tavallisissa valokuva-albumeissasi. Kuka tahansa, joka voi käyttää iPhoneasi, voi avata Kuvat-sovelluksen ja tarkastella piilotetun albumin valokuvia. Onneksi jokaisen iOS-laitteen mukana on toinen sovellus, joka voi auttaa.

Kuvien piilottaminen iPhonessa Notes-sovelluksen avulla

IPhonelle esiasennettu Notes-sovellus ei ehkä näytä olevan paikka piilottaa yksityisiä valokuvia, mutta se on – kiitos lukita muistiinpanoja. Tämän ominaisuuden avulla voit lukita muistiinpanon salasanalla, joka on syötettävä, jotta se voidaan tarkastella. Voit laittaa kuvan muistiinpanoon ja lukita sen. Voit piilottaa kuvat iPhonessa Notesin avulla seuraavasti:

 1. Avata Valokuvat ja valitse kuva, jonka haluat piilottaa.

 2. Napauta Toiminta -kuvaketta.

 3. Napauta iOS 14: ssä ja iOS 13: ssa Huomautuksia. Napauta iOS 12: ssa Lisää muistiinpanoihin.

 4. Ponnahdusikkunassa voit lisätä tekstiä muistiinpanoon, jos haluat. Napauta sitten Tallentaa.

 5. Mene Huomautuksia sovellus.

 6. Napauta Notes-kansiota, jossa on valokuva.

 7. Napauta valokuvan muistiinpanoa avataksesi sen.

 8. Napauta Toiminta -kuvaketta.

 9. Napauta Lukitse huomautus ja lisää pyydettäessä salasana. Jos käytät Touch ID: tä tai Face ID: tä, voit lukita muistiinpanon sillä.

 10. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa lukkoa, jotta kuvake näkyy lukittuna. Tämä lukitsee muistiinpanon. Kuva korvataan a Tämä muistiinpano on lukittu viesti. Muistiinpanon ja valokuvan voi nyt avata vain joku, jolla on salasana (tai joka voi huijata Touch ID: tä tai Face ID: tä, mikä on hyvin epätodennäköistä).

 11. Palaa takaisin Valokuvat sovellus ja poista valokuva.

  Poista valokuva kokonaan, jotta sitä ei voi palauttaa.

Kolmannen osapuolen sovellukset, jotka voivat piilottaa valokuvia iPhonessa

Sisäänrakennettujen sovellusten lisäksi App Storessa on kolmannen osapuolen sovelluksia, jotka voivat piilottaa iPhonen kuvat. Liian monta sovellusta on lueteltu ne kaikki, mutta tässä on joitain hyviä vaihtoehtoja yksityisten valokuviesi piilottamiseen:

 • Paras salainen kansio: Hälytys kuuluu, kun luvaton henkilö yrittää käyttää tätä sovellusta. Se seuraa myös epäonnistuneita kirjautumisia ja ottaa valokuvia ihmisistä, jotka eivät onnistu avaamaan sitä neljä kertaa. Ilmainen sovelluksen sisäisillä ostoksilla.
 • Keepsafe: Suojaa tämä sovellus salasanalla tai Touch ID: llä, lisää sitten valokuvia siihen, ota valokuvia sisäänrakennetulla kameralla ja jaa jopa valokuvia, jotka vanhenevat tietyn ajan kuluttua. Ilmainen, sovelluksen sisäisillä ostoksilla
 • Yksityinen Photo Vault Pro: Muiden sovellusten tapaan suojaa tämä salasanalla. Se tarjoaa myös tunkeutumisraportit tunkeilijan valokuvasta ja GPS-sijainnista sekä sovelluksen sisäisen selaimen valokuvien lataamiseksi suoraan. 3,99 dollaria
 • Salainen laskin: Tämä salainen valokuvavarasto on hankala – se on piilotettu täysin toimivan laskinsovelluksen taakse. Tämän kätensä lisäksi voit suojata sovelluksen sisällön salasanalla tai Touch ID: llä. 1,99 dollaria
 • Secret Photo Album Vault: Toinen sovellus, jossa on sisäänrakennettu kamera (voit lisätä valokuvia myös muista lähteistä). Suojaa se salasanalla tai Touch ID: llä ja saat tunkeutumisilmoitukset valokuvalla tunkeilijasta. Ilmainen, sovelluksen sisäisillä ostoksilla.