Skip to content
iOS

Kuinka pitää iPhone ja Mac synkronoituna

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Siirry iPhonessa kohtaan asetukset > napauta nimeä iCloud > Kirjaudu sisään. Siirry Macissa Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud > kirjaudu sisään.
 • Jos haluat käyttää jatkuvuutta, ota molemmissa laitteissa käyttöön kanavanvaihto.
 • Vanhemmissa laitteissa: Lataa iTunes sekä iPhoneen että Maciin ja synkronoi kaapelin tai Wi-Fin kautta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten iPhone liitetään Maciin iCloudin, Jatkuvuuden ja iTunesin avulla. Ohjeet koskevat iPhone-laitteita, joissa on iOS 11 tai uudempi, ja Mac-tietokoneita, joissa on macOS 10.13 tai uudempi, paitsi jos on mainittu.

Kuinka yhdistää iPhone Maciin iCloudin avulla

Jos haluat synkronoida iPhonen ja Macin iCloudin kanssa, varmista, että Mac ja iPhone ovat kirjautuneet samalle tilille ja että niillä on samat synkronointiasetukset. Sitten kaikki yhden laitteen tietojen muutokset synkronoidaan iCloudiin ja sitten toiseen laitteeseen, joten ne ovat aina synkronoituja.

Kuinka kirjautua iCloudiin iPhonessa

Kirjaudu iCloudiin Apple ID: lläsi. Teit todennäköisesti tämän, kun määritit iPhonen ja Macin, mutta noudata näitä ohjeita, jos et tehnyt niin.

 1. Mene asetukset.

 2. Napauta nimeäsi näytön yläosassa.

 3. Napauta iCloud.

 4. Kirjaudu sisään Apple ID -käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi

Kuinka kirjautua iCloudiin Macissa

Kirjaudu sisään samaan iCloud-tiliin Macissa aloittaaksesi synkronoinnin. Olet ehkä jo tehnyt tämän asennuksen yhteydessä, mutta jos ei, se on nopea prosessi.

 1. Klikkaa Omenavalikko vasemmassa yläkulmassa.

 2. Klikkaus Järjestelmäasetukset.

 3. Klikkaus iCloud.

 4. Kirjaudu sisään Apple ID -käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.

 5. Määritä iCloud noudattamalla näytön ohjeita.

iCloud-synkronointiasetukset

ICloudin avulla synkronoitavat tiedot ovat Apple News, kalenterit, yhteystiedot, sähköposti, Homekit-tiedot, muistiinpanot, muistutukset, Safarin kirjanmerkit ja tiedostot, Siri-tiedot, osakkeet sekä avaimenperäsi käyttäjätunnukset ja salasanat. (Sinun on myös käytettävä Applen esiasennettuja sovelluksia näille tietotyypeille.)

Kun molemmat laitteet ovat kirjautuneet iCloudiin, varmista, että synkronointiasetukset vastaavat toisiaan. Jos esimerkiksi haluat pitää yhteystiedot synkronoituna iCloudin avulla, tarkista Yhteystiedot -ruutu Macissa ja siirrä Yhteystiedot liukusäädin päälle / vihreä iPhonessa.

iCloud voi myös synkronoida valokuvia laitteidesi välillä ja ottaa Photo Streamin ja iCloud-valokuvien jakamisen käyttöön. Tämä on hienoa, mutta valokuvien synkronointivaihtoehdot ovat monimutkaisemmat kuin muuntyyppisille tiedoille.

Kuinka yhdistää iPhone Maciin jatkuvuuden avulla

Yksi suurimmista asioista Apple-laitteissa on se, kuinka hyvin ne toimivat yhdessä. Applen Jatkuvuusominaisuuksien avulla voit tehdä asioita, kuten vastata iPhone-puheluihin Mac-tietokoneellasi tai kirjoittaa sähköpostia Mac-tietokoneeseen ja lähettää sen iPhonesta.

 1. Kirjaudu sisään samaan iCloud-tiliin kaikilla laitteilla.

 2. Anna kaikkien laitteiden olla yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon.

 3. Ota Bluetooth käyttöön molemmissa laitteissa.

 4. Kytke kanavanvaihto päälle molemmissa laitteissa. Mene Macissa osoitteeseen Järjestelmäasetukset > Kenraalija tarkista Salli kanavanvaihto tämän Macin ja iCloud-laitteidesi välillä.

 5. Siirry iPhonessa osoitteeseen asetukset > Kenraali > Kanavanvaihto > siirrä Kanavanvaihto liukusäädin päälle / vihreä.

Jatkuvuusominaisuudet

Kolme hienoimmista jatkuvuusominaisuuksista, jotka yhdistävät iPhonen Maciin, ovat:

 • Kanavanvaihto. Tämän avulla voit siirtää laitteita laitteiden välillä. Sen avulla voit: siirtää Mac-tietokoneella katselemasi verkkosivun iPhoneen; aloita sähköpostin kirjoittaminen yhdelle laitteelle, lopeta ja lähetä se toisella; hae reittiohjeet Mac Maps -sovelluksesta ja lähetä ne iPhoneen käytettäväksi ajaessasi.
 • Puheluiden soittaminen ja niihin vastaaminen. Jos iPhone on toisessa huoneessa, voit vastata sen puheluihin Macilla. Ota tämä vaihtoehto käyttöön siirtymällä iPhonessa kohtaan asetukset > Puhelin > Soita muihin laitteisiin > siirrä Salli puhelut muille laitteille liukusäädin päälle / vihreä. Voit valita, mikä laitteistasi voi soittaa ja vastaanottaa näitä puheluja, siirtämällä alla olevan luettelon liukusäätimet kohtaan vihreä / vihreä.
 • Yleinen leikepöytä. Kun kopioit tekstiä, kuvia ja muita tietoja, jokainen iCloud-tilillesi kirjautunut laite voi liittää sen. Joten jos kopioit tekstiä iPhonellasi, se kopioidaan myös automaattisesti Maciin ja se voidaan liittää sinne.

Jatkuvuus ja kanavanvaihto suoritetaan iOS 8: lla ja uudemmilla sekä macOS 10.10 Yosemite ja uudemmat. Yleinen leikepöytä vaatii macOS 10.12 Sierran tai uudemman.

Muita tapoja yhdistää iPhone ja Mac

Synkronointi ei ole ainoa tapa yhdistää iPhone ja Mac. Molemmat laitteet sisältävät ominaisuuksia palvelujen ja sisällön jakamiseen, jotta digitaalinen elämäsi olisi yksinkertaisempaa. Joitakin esimerkkejä ovat:

 • Henkilökohtainen hotspot. Tämä muuttaa iPhonen Wi-Fi-hotspotiksi ja jakaa Internet-yhteyden Macin kanssa.
 • Pudottaa lentokoneesta. Tarvitseeko sinun vaihtaa muutama tiedosto laitteiden välillä? Käytä tätä nopeaa langatonta tiedostojen siirtotyökalua.
 • iMessage. Tiesitkö, että voit lähettää ja vastaanottaa iMessagesia Maciltasi? Avaa vain Messages Macissa ja kirjaudu sisään iMessage-tilillesi.
 • iCloud-musiikkikirjasto. Jos tilaat Apple Musicin tai iTunes Matchin tai ostit musiikkia iTunes Storesta, kaikilla laitteillasi voi olla sama musiikki iCloud-musiikkikirjastossa. Ota vain vaihtoehto käyttöön iPhonessa (asetukset > Musiikki > siirrä iCloud-musiikkikirjasto liukusäädin päälle / vihreä) ja Mac (avaa iTunes> iTunes valikko> Asetukset > Kenraali > tarkista iCloud-musiikkikirjasto laatikko).

Kuinka yhdistää iPhone Maciin iTunesin avulla

Jos sinulla on Mac, jossa on macOS 10.14 Mojave tai vanhempi, yksi yksinkertaisimmista tavoista liittää se iPhoneen on iTunes. Laitteiden synkronointi iTunesin avulla antaa sinun siirtää musiikkia, videoita, kirjoja, tiedostoja ja muuta sisältöä. Voit synkronoida iTunesin avulla kahdella tavalla:

 • Liitä iPhone Maciin kaapelilla. Ota vain iPhonen mukana tullut kaapeli, liitä toinen pää puhelimeen ja toinen Macin USB-porttiin. Sitten voit synkronoida iPhonen tietokoneeseesi.
 • Synkronoi iPhone Maciin Wi-Fi-yhteyden kautta. Tämä on yksinkertainen vaihtoehto kaapelin käytölle. Jos Mac ja iPhone ovat yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon, ne voivat synkronoida langattomasti.