Skip to content

Kuinka pitää yksityiset valokuvat yksityisinä Android-laitteissa

19 de maaliskuu de 2021

Jos sinulla on Android-puhelin, on useita tapoja pitää valokuvat yksityisinä. Mutta erilaiset menetelmät suojaavat kuviasi paremmin kuin muut. Jotkut esimerkiksi yksinkertaisesti siirtävät kuvia pois suoratoistostasi, joten kun luovutat puhelimesi ystävälle tai sukulaiselle, nämä valokuvat eivät näy. Turvallisimmat sovellukset kuitenkin varmistavat, että kuvat ovat käytettävissä vain sovelluksessa, ja vaativat todennuksen aina, kun sovellusta käytetään.

Valitse yksi (tai useampi!) Viidestä seuraavasta menetelmästä pitääksesi kuvat yksityisinä missä tahansa Android-puhelimessa.

Piilota kuvat Google Kuvien Arkisto-ominaisuuden avulla

Arkisto tarjoaa nopean tavan siirtää valokuvia päävalokuvavirrasta. Jokainen, jolla on pääsy puhelimeesi, voi kuitenkin helposti käyttää arkistoituja valokuvia, ja arkistoidut valokuvat näkyvät edelleen albumeissa ja hakutuloksissa. Pidä Google-valokuvien arkistoa nopeana ja helpona tapana siirtää valokuvia näkyvistä, ei turvallisena tapana suojata kuvia, jotka haluat pitää yksityisinä.

Jos henkilöllä on pääsy puhelimeesi, hänellä on pääsy kaikkiin Google-kuvien arkistoituihin kuviin!

Valokuvien piilottaminen tällä menetelmällä:

  1. Avaa Google Kuvat Androidilla.

  2. Napauta valitaksesi yksi tai useampi kuva.

  3. Napauta kolmen pystysuoran pisteen valikko oikeassa yläkulmassa.

  4. Napauta Muuttaa Arkistoi. Tämä ryhmittää valitut kuvat kaikkien muiden arkistoitujen valokuvien kanssa.

Voit käyttää valokuvia arkistossa napauttamalla Kirjasto oikeassa alakulmassa ja napauta sitten Arkistoi.

Lisävaihtoehdot valokuvien piilottamiseksi Androidissa

Tarkista Android-laitteen valmistajalta, tarjoavatko ne tapan suojata kuvia. Esimerkiksi Samsung tarjoaa suojatun kansion laitteille, joissa on Android Nougat 7.0 tai uudempi, ja yksityisen tilan puhelimille, joissa on vanhemmat Android-versiot. Vastaavasti LG tarjoaa Content Lock -ominaisuuden kuvien ja videoiden suojaamiseksi joillakin laitteilla.

Kun nämä asetukset on määritetty, nämä toimittajan toimittamat menetelmät edellyttävät PIN-koodia, kuviota tai salasanaa suojattujen valokuvien käyttämiseen. Joka tapauksessa nämä menetelmät tekevät valokuvistasi yksityisemmät kuin Google Photos -arkistoinnin perusominaisuus.

Piilota valokuvat kolmannen osapuolen avoimen lähdekoodin sovelluksilla

Monet tietosuojaan keskittyvät ammattilaiset suosivat avoimen lähdekoodin sovelluksia yksityisten, omistamien sovellusten sijaan, koska avoimen lähdekoodin voi tarkistaa. Tämä antaa ohjelmoijille mahdollisuuden tarkistaa koodi selvittääkseen, että ohjelma ei tee mitään pahaa kuviesi kanssa.

Helppo käyttää: Simple Gallery Pro

Simple Gallery Pro: Photo Manager & Editor (1,19 dollaria syyskuusta 2020) on avoimen lähdekoodin sovellus, joka on tarkoitettu toimimaan useimmilla Android-laitteilla ja tarjoamaan vaihtoehdon Google-oletussovelluksille. Simple Gallery Pro tarjoaa mahdollisuuden piilottaa valokuvat. Voit suojata piilotettuja kohteita tai, jos haluat, käyttää sovellusta kuviolla, PIN-koodilla tai sormenjäljellä. Kehittäjä, Simple Mobile Tools, tarjoaa myös useita muita sovelluksia, kuten Camera ja Simple File Manager Pro -sovelluksia, jotka toimivat avoimen lähdekoodin vaihtoehtona erilaisille omistetuille Android-sovelluksille.

Ammattimainen suojaus: CameraV

CameraV tarjoaa kameran, joka ottaa kuvia odotetusti, ja sovellus voi tallentaa kuvat turvallisesti sovellukseen. Voit määrittää salasanan, joka on annettava sovelluksen ja kuvien käyttämiseksi.

CameraV on yksi monista Guardian-projektin valvomista sovelluksista, joka luo sovelluksia palvelemaan mobiilia journalismia ja asianajotoimia. Sovellus tarjoaa toimittajille (ja muille) turvallisen tavan dokumentoida arkaluonteisia toimia, kuten ihmisoikeusloukkauksia, mahdollisesti vihamielisissä paikoissa. Tämän vuoksi CameraV sisältää a paniikki vaihtoehto, joka poistaa kaiken sovelluksen sisällön välittömästi. Poistamisen jälkeen sinulla ei ole pääsyä valokuviisi, mutta puhelimesi ottava henkilö ei myöskään saa niitä.

Tutustu muihin Android Holvin sovelluksiin

Aivan kuten todellinen holvi pyrkii suojaamaan sinne asettamiasi arvoesineitä, holvisovellus lupaa suojata digitaalisen sisällön. Holvasovelluksen avulla voit tyypillisesti valita ja sijoittaa valokuvia, videoita tai muita tiedostoja sovellukseen ja vaatii sitten PIN-koodin, salasanan, sormenjäljen (tai joissakin tapauksissa muun biometrisen todennuksen, kuten kasvojentunnistuksen).

Google Play Kaupasta haettu Vault palauttaa pitkän luettelon. Löydät mahdolliset holvasovellukset kokeilemalla latausten määrää ja tähtiarvostoa, jotka molemmat näkyvät sovelluksen Play Kaupan luettelossa. Yleensä etsi sovelluksia, joilla on useita miljoonia latauksia ja luokitus 4,5 tai enemmän. Napauta ”Lue lisää” nähdäksesi sovelluksen tiedot etsiäksesi ”Päivitetty” -päivämäärän. Yleensä pidä mieluummin sovelluksia, jotka ovat saaneet yhden tai useamman päivityksen viimeisen 90 päivän aikana, ja poissulkea sovelluksia, joita ei ole päivitetty viimeisen vuoden aikana.

Katso Lifewiren 9 parasta holvisovellusta vuonna 2020 saadaksesi lisätietoja neljästä suositusta Android-holvisovelluksesta: AppLock by DoMobile, Gallery Lock (Piilota kuvat), Keepsafe Photo Vault ja Vault-Hide tekstiviestit, valinnat ja videot.