Skip to content

Kuinka pyyhkiä MacBook Pro

18 de kesäkuu de 2021

MacBook Pro, yhtä tehokas kuin se onkin, saattaa joutua poistamaan päämuistiyksikön joko siksi, että myyt tietokonetta tai haluat yksinkertaisesti aloittaa uudelleen puhtaalla levyllä. Tässä oppaassa kerrotaan, miten tämä tehdään, kattaen kuinka varmuuskopioida MacBook Pro etukäteen ja kuinka pyyhkiä sen kiintolevy kaikista tiedoista, joita se on kertynyt sen käytön aloittamisen jälkeen.

Käynnistä Mac palautustilassa

Jos haluat tallentaa kaikki MacBook Pron käytön aikana luomasi tiedostot (esim. Asiakirjat, valokuvat, musiikki), sinun tulee ensin tutustua alla olevaan osaan, jossa selitetään kuinka varmuuskopioida kiintolevy. Jos olet kuitenkin jo varmuuskopioinut levyn, voit pyyhkiä sen suorittamalla seuraavan prosessin (huomaa: tämä edellyttää, että MacBook on kytketty Internetiin). Ensin sinun on käynnistettävä MacBook Pro niin, että se alkaa Palautus tila. Tämä voidaan tehdä pitämällä painettuna Komento+R kun käynnistät tai käynnistät Macin uudelleen.

Kuinka pyyhkiä MacBook Pro

Kun olet palautustilassa ja macOS Utilities -näytössä, tee sitten seuraava:

  1. Klikkaus Levytyökalu

  2. Klikkaus Jatkaa

  3. Valitse oma kiintolevy. Sinun tulisi napsauttaa levyä, eikä mitään levyn sisäkkäisiä levyjä (levyillä on yleensä sellaiset nimet kuin APPLE SSD, kun taas levyillä voi olla nimiä kuten Macintosh HD).

  4. Klikkaa Poista -painiketta

  5. Syötä nimi levylle (esim. ’APPLE SSD’, ’Mac HD’ tai mikä tahansa muu sopiva)

  6. Jos käytät macOS High Sierraa tai uudempaa, valitse APFS Muoto-kenttään. Jos käytät macOS Sierraa tai vanhempaa, valitse Mac OS Extended (päivitetty)

  7. Valita GUID-osiokartta Scheme-kentälle (jos näytetään)

  8. Klikkaus Poista

    ATämä aloittaa pyyhkimisen.

Asenna macOS uudelleen

Riippumatta siitä, myydytkö MacBook Pron vai käytätkö sitä itse uudelleen, kannattaa asentaa macOS uudelleen levyn poistamisen jälkeen. Tee näin: Varmista, että MacBook on kytketty virtalähteeseen:

  1. Napsauta macOS Utilities -näytössä Asenna macOS uudelleen

    Kuvakaappaus macOS-apuohjelmasta

  2. Klikkaus Jatkaa

  3. Seuraa näytön ohjeet asennus loppuun

Kun asennus on valmis, sinut viedään asennus- / aloitusnäyttöön. Jos myyt MacBook Proa, paina Komento+Q, joka sammuttaa Macin asetusnäytössä, jolloin tietokone on tehdasvalmis seuraavaa omistajaa varten. Jos pidät kiinni MacBook Prosta, sinun on kuitenkin noudatettava näytöllä näkyviä ohjeita loppuun asennusprosessi.

Kuinka varmuuskopioida MacBook Pro

Ennen kuin poistat MacBook Pron kiintolevyn, kannattaa luoda varmuuskopio. Tämä pätee riippumatta siitä, pyyhitkö levyn, jotta kone saa uuden alun vai myydäänkö sitä, mutta haluat silti käyttää tallennettuja tiedostojasi uuden MacBookin kanssa. Näin teet varmuuskopion luomisen Time Machinen avulla, vaikka voit käyttää myös kolmannen osapuolen varmuuskopiosovelluksia:

  1. Liitä ulkoinen tallennuslaite, joka sisältää varmuuskopion.

  2. Klikkaa Omena -kuvake MacBook Pro -näytön vasemmassa yläkulmassa.

  3. Valitse Järjestelmäasetukset.

  4. Valitse Aikakone.

  5. Klikkaus Valitse Varmuuskopiolevy.

  6. Valitse sinun ulkoinen asemaja napsauta sitten Salaa varmuuskopiot ja sitten Käytä levyä.

    Kuvakaappaus Time Machine -sovelluksesta macOS: ssä

    Jos se ei ole vielä ON-asennossa, sinun on myös napsautettava PÄÄLLÄ -painiketta napsauttamalla Käytä levyä. Kun tämä on tehty, MacBook Pro aloittaa varmuuskopion luomisen. Ja myöhemmin pyyhintäprosessissa, kun MacBook Pro on pyyhitty alas tehdasasetuksiin, voit käyttää tekemääsi varmuuskopiota liittämällä ulkoinen kiintolevy uudelleen MacBookiin ja seuraamalla sitten näytön ohjeita.

    Kirjaudu ulos palveluista

    Lisäksi, jos myyt MacBook Proa, yksi muu asia, joka sinun tulisi yleensä tehdä ennen kiintolevyn pyyhkimistä, on kirjautuminen ulos iTunesista, iCloudista ja iMessagesta.

    • Valitse iCloudille seuraava polku: Napsauta Apple-kuvake ruudun vasemmassa yläkulmassa> Järjestelmäasetukset > iCloud > Kirjaudu ulos .
    • ITunes: Avaa iTunes > Tili > Valtuutukset > Poista valtuutus tälle tietokoneelle > Syötä Apple ID ja salasana > Poista valtuutus.
    • Ja iMessage: Paina Komento + Välilyönti > Kirjoita Viestit ja paina Tulla sisään > Viestit (valikkorivillä Macin näytön yläreunassa)> Asetukset > iMessage > Kirjaudu ulos.