Skip to content

Kuinka ratkaista Steam-verkkoyhteysvirheet

19 de maaliskuu de 2021

Jos et pysty muodostamaan yhteyttä Steamiin ja saat ärsyttäviä verkkovirheitä, voit kokeilla useita vianmääritysvaiheita. Katso alla olevia vinkkejä päästäksesi takaisin verkkoon ja pelaamaan suosikki Steam-pelejäsi.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows 10-, Vista-, 8- ja 7-käyttöjärjestelmiä.

Steam-verkkovirheiden syitä

Jos näet alla olevan virhesanoman, olet todennäköisesti käsittelemässä verkko- tai ohjelmisto-ongelmaa. Se voi olla mitä tahansa Steam-päivityksestä verkon katkeamiseen, jopa korruptoituneisiin Winsock-merkintöihin.

Huono salasana on vähiten todennäköinen syy siihen, että et pysty muodostamaan yhteyttä Steamiin. Steam-sovellus tarjoaa eri virheen virheelliselle salasanalle, kuten alla on esitetty:

Kuinka korjata Steam-verkkoyhteysvirheet

Useimmat verkkokysymykset ovat yleismaailmallisia. Olitpa sitten Windows 10, Windows Vista, Windows 8 tai Windows 7, monet näistä temppuista ovat voimassa.

 1. Käynnistä Steam-yhteys uudelleen. Jos saat verkkoyhteysvirheen, sinun on ehkä käynnistettävä Steam uudelleen. Voit tehdä tämän valitsemalla Höyry > Siirry verkkoon > Yhdistää internettiin > Käynnistä Steam uudelleen. Kun saat Steamiin ei voi muodostaa yhteyttä virhe, sinulla on mahdollisuus Yritä yhteyttä uudelleen tai Aloita offline-tilassa. Jos valitset Aloita offline-tilassa, voit nähdä Steam-käyttöliittymän ja tarkistaa kaikki asetukset ennen yhteyden muodostamista.

 2. Tarkista Steam-palvelimen tila. Steam tarjoaa asiakkaille kätevän verkkosivuston, joka valvoo palvelinten liikennettä. Tarkistamalla tämän sivuston näet, onko Steamilla verkko- tai palvelinkatkoksia.

 3. Internet-yhteys. Yksi ensimmäisistä asioista, joita voit tarkastella, on Internet-yhteys. Windows tarjoaa nopean visuaalisen kuvan, jos et ole yhteydessä verkkoon. Nopein tapa tarkistaa yhteyden tila on etsimällä tehtäväpalkista irrotettua verkkosymbolia tai viestiä, että verkkokaapeli on irrotettu. Symboli näyttää hieman erilaiselta Windows-versiostasi riippuen, mutta sama perusajatus näyttää hälytyksen, huutomerkin tai jopa punaisen ympyrän, jonka läpi on piirretty viiva. Kaikki nämä osoittavat, että et ole yhteydessä Internetiin. Valitettavasti se ei tarjoa paljon muuta tietoa, joten sinun on tarkasteltava muita verkon vianmääritysvaiheita sen ratkaisemiseksi.

 4. Käynnistä tietokone uudelleen. Vaikka se saattaa tuntua epätodennäköiseltä ratkaisulta, tietokoneen uudelleenkäynnistys voi poistaa kaikki ohjainongelmat, ohjelmistojen kaatumiset tai jumittuneet sovellukset. Se on myös yksinkertainen tapa palauttaa verkkoasetukset.

 5. Häiriöt taustasovelluksista. Steamin mukaan jotkut sovellukset, kuten virustorjunta, vakoiluohjelmien torjunta, P2P-sovellukset ja jopa jotkut VPN-sovellukset, voivat häiritä verkkoyhteyttäsi. Testaa tämä mahdollisuus poistamalla Windows Defender ja muut tietoturvasovellukset väliaikaisesti käytöstä ja yrittämällä muodostaa yhteys Steamiin uudelleen.

 6. Suorita Steam järjestelmänvalvojana. Järjestelmänvalvojana suorittaminen saattaa kuulostaa oudolta korjaukselta, mutta monissa tapauksissa sovellus vaatii korkeampia käyttöoikeuksia toimiakseen oikein. Vaikka olet voinut suorittaa Steamin satoja kertoja aiemmin, monet käyttäjät sanovat, että tämä yksinkertainen ratkaisu korjasi heidän verkkovirheet.

 7. Reitittimen ja modeemin ongelmat. Olemme kaikki kokeneet, kun Internet-palvelumme näyttää heikentyvän tai ei yksinkertaisesti toimi. Reitittimen tai modeemin ongelmat, riippumatta siitä, ovatko ne vain jäädytettyjä tai eivät ole päivittäneet DHCP-vuokrausta, voidaan ratkaista nopeasti käynnistämällä reititin, modeemi tai molemmat uudelleen.

 8. Poista Windowsin palomuuri käytöstä. Vaikka Windows-palomuuri on loistava tapa suojata tietokonettasi ja verkkoasi haittaohjelmilta ja mahdollisilta hakkereilta, se voi olla syyllinen Steam-yhteysvirheeseen. Sen tarkoituksena on estää tai estää mahdollisten uhkien pääsy järjestelmääsi. Se ei kuitenkaan ole tarpeeksi älykäs havaitsemaan hyvää liikennettä huonoon liikenteeseen. Palomuuri saattaa estää portin, jonka Steamin on toimittava.

 9. Fyysinen verkkoyhteys. Nopea ja helppo vianmääritysvaihe Steam-verkkokysymyksissä on tarkistaa fyysinen verkkokaapeli. Varmista, että se on kytketty tiukasti tietokoneeseen ja modeemiin (tai reitittimeen).

 10. Internet-palveluntarjoaja kokee seisokkeja. Toinen Internetiin liittyvä tekijä on, jos Internet-palveluntarjoajalla (Internet-palveluntarjoaja) on teknisiä vaikeuksia. Useimmilla palveluntarjoajilla on verkkosivustollaan tilasivu, jonka voit tarkistaa älypuhelimellasi.

 11. Lataa uusi ohjain. Päivitykset ja korjaustiedostot ovat elämän tosiasia. Tämä koskee myös verkkokorttiasi. Jos sinulla on Steam-yhteysvirheitä, sinun on ehkä päivitettävä verkkokortin laiteajuri. Useimmat valmistajat tarjoavat päivitettyjä ohjaimia verkkosivustoillaan.

  Jos päivitettyä ohjainta ei ole, joudut ehkä asentamaan nykyisen ohjaimen uudelleen.

 12. Steam-asiakaspäivitykset. Toinen yleinen syy ja ratkaisu verkkoyhteysvirheisiin on Steam-asiakkaan päivittäminen. Tyypillisesti Steam tarkistaa päivitykset kirjautumisen jälkeen, mutta jos ei, päivitys manuaalisesti on nopeaa ja helppoa. Voit tehdä tämän valitsemalla Höyry > Tarkista Steam-asiakaspäivitykset.

 13. Kokeile toista protokollaa. Steam kulkee tyypillisesti UDP (User Datagram Protocol) -protokollan kautta. Vianmääritystä varten voit vaihtaa Steam-asiakkaan käyttämään TCP: tä. Se on hieno tapa poistaa kaikki ongelmat protokollilla. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella työpöydän Steam-pikakuvaketta ja valitsemalla Ominaisuudet. vuonna Kohde lisää kenttä -tcp polun loppuun ja valitse OK tai Käytä. Tämä lippu pakottaa Steamin käyttämään TCP: tä sen sijaan.

  TCP: n käyttö voi laukaista joitain viiveongelmia Steamissa.

 14. Mahdolliset Winsock-ongelmat. Winsock sallii ohjelmiston pääsyn verkkoon. Jos huomaat, että Steam ei muodosta yhteyttä oikein, sinulla voi olla vioittunut Winsock. Voit kokeilla joitain kolmannen osapuolen sovelluksia sen ratkaisemiseksi tai käydä läpi joitain muita vianetsintävaiheita korjata Winsock.dll.

 15. Nollaa TCP / IP-pino. Jos Winsock-asetusten nollaaminen ei auta, kannattaa ehkä myös nollata TCP / IP-pino. Usein molempien asetusten palauttaminen voi ratkaista mahdolliset verkko-ongelmat.

 16. Tarkista avoimet portit. Steam vaatii useita portteja reitittimessäsi ja / tai palomuurissasi. Varmista, että nämä portit ovat auki Steamille. Jos ne eivät ole, avaa ne ja käynnistä sovellus uudelleen.

 17. Asenna Steam uudelleen. Jos kaikki muu epäonnistuu, Steam-sovelluksen uudelleenasentaminen voi auttaa korjaamaan vioittuneet tiedostot, jotka estävät sinua muodostamasta yhteyttä. On tärkeää huomata, että kaikki Steamapps myös kansio poistetaan. Joten, jos et halua menettää pelejäsi ja edistymistäsi, sinun on siirrettävä Steamapps kansio muualla. Löydät tämän kansion hakemistosta C: Ohjelmatiedostot Steam. Kopioi vain tämä kansio toiseen sijaintiin, poista sitten Steam-sovellus ja asenna se uudelleen.

Mukautetut asetukset poistetaan myös asennuksen poistamisen yhteydessä. Varmista, että varmuuskopioit.