Skip to content

Kuinka saada AirPlay Windowsiin

14 de heinäkuu de 2021

Mitä tietää

 • iTunes on helpoin reitti. Asenna iTunes ja voit muodostaa yhteyden muihin AirPlay-laitteisiin Wi-Fi-yhteyden kautta.
 • TuneBlade ja Airfoil ovat upeita vaihtoehtoja videoiden suoratoistoon AirPlayn avulla.
 • Näytön peilaamiseksi kokeile AirMyPC-, AirParrot-, AirServer- tai X-Mirage-sovelluksia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Apple AirPlay -ohjelmaa käytetään Windowsissa useiden kolmansien osapuolten sovellusten avulla. Tarkista yksittäiset ohjelmistovaatimukset varmistaaksesi, että ne ovat yhteensopivia Windows-version kanssa.

AirPlay-suoratoisto iTunesista Windowsissa

AirPlay-perusäänen suoratoisto on sisäänrakennettu iTunesin Windows-versioon. Asenna vain iTunes tietokoneellesi ja muodosta yhteys laitteita isännöivään Wi-Fi-verkkoon, niin olet valmis lähettämään musiikkia tietokoneeltasi yhteensopiviin audiolaitteisiin.

Suoratoista kaikki media AirPlayn kautta Windowsissa

Muun kuin äänen suoratoisto AirPlayn kautta vaatii Macin. Voit suoratoistaa mediaa käytännöllisesti katsoen mistä tahansa ohjelmasta, myös sellaisista, jotka eivät tue AirPlayta, koska ominaisuudet ovat osa macOS-käyttöjärjestelmää. Jos esimerkiksi käytät musiikkisovelluksen työpöytäversiota, joka ei tue AirPlay-sovellusta, voit lähettää musiikkia langattomiin kaiuttimiin macOS: n avulla. Tämä menetelmä ei toimi PC-käyttäjille, koska Windows AirPlay on olemassa vain osana iTunesia, erillään käyttöjärjestelmästä. Pari ohjelmaa voi auttaa:

 • TuneBlade on ilmainen käyttää avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmissä, mutta sen voi ostaa Windowsille.
 • Airfoil for Windows tarjoaa ilmaisen kokeiluversion, jota voit käyttää ennen kuin päätät päivittää täysimääräiseen, maksettuun versioon.

Lataa Airfoil Windowsille

AirPlay-peilaus Windowsissa lisäohjelmistolla

AirPlay-peilaus antaa sinun näyttää mitä tahansa Mac- tai iOS-laitteesi näytössä HDTV: ssä Apple TV: n avulla. Tämä menetelmä on toinen käyttöjärjestelmän tason ominaisuus, jota ei ole saatavana osana Windowsia, mutta voit lisätä sen näiden ohjelmien kanssa:

 • AirMyPC: n avulla voit peilata Apple TV: tä tai Chromecastia AirPlayn avulla. Windows-lisäohjelmiston avulla voit käyttää peilattua näyttöä kuin virtuaalitaulua.
 • AirParrot mahdollistaa peilaus Apple TV: hen ja Chromecastiin. Sen avulla voit myös peilata yhden ohjelman Apple TV: lle samalla, kun näytät jotain muuta tietokoneellasi, mikä ei ole mahdollista Mac-tietokoneissa.
 • AirServer on tehokas työkalu kouluttajille, jonka avulla tietokone voi vastaanottaa videota AirPlayn kautta. Sen mukana tulee ilmainen kokeilu.
 • X-Mirage tukee AirPlay Mirroringia mihin tahansa Maciin tai PC: hen ja lisää mahdollisuuden tallentaa näytölläsi ja äänellä. Sen avulla voit myös peilata useamman kuin yhden laitteen kerrallaan samalle näytölle. Se ei ole yhteensopiva Apple TV: n kanssa.

AirServer-kokeilu Windows 10 -tietokoneella

AirPlay-vastaanotin Windowsissa

Toinen AirPlay-ominaisuus vain Macille on tietokoneiden kyky vastaanottaa AirPlay-suoratoistoja muilta laitteilta, joten Mac-tietokoneet, joissa on viimeisimmät macOS-versiot, voivat käytännössä toimia kuten Apple TV. Muutama erillinen ohjelma antaa Windows-tietokoneellesi saman kyvyn:

 • AirPlay Client for Windows Media Center on ilmainen ohjelma, joka vaatii Bonjourin, joka tulee osana iTunesin Windowsia.
 • LonelyScreen on ilmainen ohjelma, joka tukee sekä sisällön vastaanottamista että tallentamista AirPlayn kautta.
 • Shairport4w on avoimen lähdekoodin projekti, joka on ladattavissa ilmaiseksi.

AirPlay Client for Windows Media Server