Skip to content

Kuinka soittaa puheluita HomePodilla

21 de heinäkuu de 2021

Apple HomePod tarjoaa älykkäiden kaiuttimien markkinoiden parhaiten kuulostavaa ääntä, ja sen avulla voit lukea ja lähettää tekstiviestejä äänellä Sirin avulla. Koska sillä on nämä ominaisuudet, saatat odottaa, että HomePod on myös erinomainen laite puheluiden soittamiseen, eikö? Kyllä, enimmäkseen. HomePod voi olla hyödyllinen osa puheluita, varsinkin kun sinun on pidettävä kädet vapaina, kun haluat silti puhua (HomePodin avulla on esimerkiksi helppo valmistaa illallinen ja chatti samanaikaisesti). Se ei kuitenkaan toimi täysin samalla tavalla kuin voit odottaa. Lue lisää saadaksesi selville HomePodin puhelimeen liittyvät rajoitukset ja miten sitä voidaan käyttää puheluissa.

HomePodin raja: Vain kaiutinpuhelin

HomePodin käytöstä puheluissa on yksi suuri, ärsyttävä rajoitus: et voi soittaa puheluja HomePodiin. Toisin kuin tekstiviesteissä, joita voit lukea ja lähettää HomePodissa vain puhumalla Sirille, et voi aloittaa puhelua Sirin kautta. Joten, ei ole vaihtoehtoa sanoa ”Hei Siri, soita äidille” ja alkaa puhua äidillesi.

Sen sijaan sinun on aloitettava puhelu iPhonessa ja vaihdettava sitten äänilähtö HomePod-laitteeseen. Kun teet tämän, kuulet HomePodista tulevan puhelun ja pystyt puhumaan sen kanssa kuin muutkin kaiutinpuhelimet. Koska muiden älykkäiden kaiuttimien avulla voit soittaa puheluja äänellä, tämä on turhauttavaa rajoitusta. Toivomme, että Apple lopulta lisää kutsuominaisuuden HomePodiin.

Sovellukset, jotka voivat käyttää HomePodia kaiutinpuhelimena

HomePod toimii kaiutinpuhelimena, jossa on useita soittosovelluksia iOS-sisäänrakennetun Puhelin-sovelluksen lisäksi. Puhelinsovellukset, jotka voivat käyttää HomePodia puheluihin, ovat:

 • FaceTime
 • Puhelin
 • Skype
 • Viber
 • WhatsApp.

Kuinka soittaa puheluita HomePodilla

Jos haluat käyttää HomePodia kaiutinpuhelimena puheluiden soittamiseen iPhonen kanssa, toimi seuraavasti:

 1. Soita puhelu tavalliseen tapaan iPhonessa (soittamalla numeroon, napauttamalla yhteystietoa jne.)

 2. Kun puhelu on alkanut, napauta Audio -painiketta.

 3. Napauta näytön alareunasta avautuvassa valikossa HomePod-laitteen nimeä.

 4. Kun puhelu vaihdetaan HomePod-tilaan, HomePod-kuvake tulee näkyviin Audio -painiketta ja kuulet puhelun äänen tulevan HomePodista.

 5. Koska et voi käyttää Siriä puhelujen soittamiseen, et voi käyttää sitä myös puhelun lopettamiseen. Sen sijaan voit joko napauttaa punainen puhelinkuvake iPhonen näytöllä tai napauta HomePodin yläosaa.

Koputus ja useita puheluita käytettäessä HomePodia kaiutinpuhelimena

Jos iPhoneen tulee uusi puhelu, kun käytät HomePodia kaiutinpuhelimena, sinulla on muutama vaihtoehto:

 • Lopeta nykyinen puhelu ja vaihda uuteen: Kosketa pitkään vihreää valoa HomePodin päällä.
 • Vastaa uuteen puheluun ja aseta nykyinen puhelu pitoon: Napauta vihreää valoa HomePodin päällä.
 • Vaihda puheluiden välillä: Napauta HomePodin yläosaa.