Skip to content

Kuinka Sonic the Hedgehog pelasti Megan

19 de maaliskuu de 2021

Kun Sega Genesis lanseerattiin vuonna 1989, se alkoi karkeasti. Vaikka Genesis on saattanut olla ensimmäinen todellinen 16-bittinen konsoli, sen suora kilpailija, 8-bittinen Nintendo Entertainment System, voitti sen konsolisodissa Nintendon megahitin ansiosta Super Mario Bros.3.

Kun uutinen tuli siitä, että Nintendo olisi tulossa ulos omalla 16-bittisellä järjestelmällään, Segan oli aika ryhtyä voimakkaisiin toimenpiteisiin, mikä johti kaikkien aikojen suosituimpien videopelihahmojen syntymiseen …

Pelin perusteet

  • Otsikko: Sonic the Hedgehog
  • Alusta: Sega Genesis
  • Julkaisija: SEGA
  • Kehittäjä: Sonic Team
  • Julkaisupäivä: kesäkuu 1991

Surullinen Pre-Sonic Sega

Vuoteen 1990 mennessä asiat olivat alle tähtiä arcade-jättiläisen Segan toisessa kokeessa kotivideopelimarkkinoille. Toki Sega Genesis oli ykköskonsoli Brasiliassa, mutta Japanissa se otti takapenkin Turbografx-16: een, ja Pohjois-Amerikassa teollisuutta hallitsi edelleen NES. Vaikka Genesiksen käynnistäminen oli alkanut konsolisodat, se ei tehnyt melkein tarpeeksi harppauksia hallitsemaan teollisuutta.

Sitten Nintendo ilmoitti suunnitelmistaan ​​omalle 16-bittiselle konsolilleen, Super Nintendolle, Pohjois-Amerikan julkaisupäivällä 23. elokuuta 1991. Vaikka Segalla oli etumatka tässä 4. sukupolven videopelissä, heidän oli tehtävä joitain rajuja muutoksia jos he kilpailisivat Nintendon voiman kanssa.

Sega muuttaa pelisuunnitelmaansa

Ensimmäinen askel, jonka Sega otti, oli korvata Pohjois-Amerikan divisioonan toimitusjohtaja Mattelin entisellä johtajalla Tom Kalinskella. Siihen asti Segan markkinointi oli keskittynyt julkkisaiheisiin peleihin, koska Nintendolla oli suuri osa suurimmista pelihallisatamista sidottu yksinoikeudellisiin sopimuksiin. Kalinske yritti muuttaa tätä suuntaa keskittymällä tuotemerkkitietoisuuteen ja tehdäksesi tämän, he tarvitsivat paitsi osuman videopelin myös lippulaivan, joka oli niin suosittu, että se liitetään jatkuvasti Sega-nimiin.

Sega kääntyi sisäisen 5 hengen kehitystiiminsä Sega AM8: n puoleen luodakseen merkittävän osuman tarjoavan videopelin Mario juoksu hänen rahoilleen.

Helppo tehtävä … ei?

Siili … Oikeasti?

AM8 alkoi levittää kaikenlaisia ​​ideoita hauskoista eläimistä typeriin vanhuksiin. Lopuksi käsite juuttui. Aiemmin suunnitellun tiimin jäsenen Naoto Ōshiman luonnos siilistä Fantasiatähti ja Fantasiatähti 2, erottui joukosta. Alun perin nimeltään Mr. Needlemouse.

Itse pelattavuus on suunniteltu sivulta vierittäväksi tasohyppelyksi, jolla on innovatiivinen kierre. Vaikka siili ei ollut nopein eläin maan päällä, AM8: n siili olisi kaikkien aikojen nopein videopelihahmo, ja pelattavuus on suunniteltu pitämään hänet liikkumassa.

Jotta nimi sopisi paremmin hahmoon ja nopeuden käsitteeseen, hänet nimettiin uudelleen ”Sonic” – adjektiivi kuvaamaan äänen nopeuden saavuttamista. Sonic the Hedgehog on syntynyt.

Tietäen, että heillä on osuma käsissään, Sonicista tuli surullista kaikkialla Segan toimistoissa kauan ennen kuin peli koskaan julkaistiin, ja AM8-kehitystiimi tunnettiin hellästi nimellä Sonic Team, monikko, jota he käyvät vielä tänäkin päivänä.

Naoto Ōshiman lisäksi Sonic Team koostui ohjelmoijasta Yuji Nakasta, pelin ohjaaja Hirokazu Yasuhara, suunnittelijat Jinya Itoh ja Rieko Kodama.

Mikä tekee Sonicista niin erikoisen

Vaikka teollisuus oli nähnyt paljon sivurullaavia tasohyppelytuotteita, useimmat mallinnivat itseään ydinrakenteensa jälkeen Super Mario Bros., Jossa vauhdikas hyppy, tikkaat kiipeily, kuilu loikki ja vihollisen pään bopping, mutta Sonic laajensi käsitettä viemällä genren aivan uuteen suuntaan.

Tasot Sonic suunniteltiin nopeutta ajatellen. Ne eivät olleet niin helppoja, että pelaajat voisivat juosta läpi non-stop alusta loppuun, mutta tasapainossa sekä nopean että vauhdikkaan liikkeen kanssa pitääkseen asiat intensiivisinä ja haastavina.

Koska Sonic pystyi ottamaan nopeat nopeudet, useat alustoista olivat kaarevia, jotta hän voisi ajaa ylös seinille, kiihdyttää silmukka-d-silmukoiden läpi ja joissain tapauksissa torjua jousen ja lentää ylös tai takaisin suuntaan, josta hän tuli. .

Vaikka monet tasot liikkuivat pelaajaa pitkin yhtä polkua, Sonicille oli suunniteltu useita suoritettavaksi missä tahansa yhdistelmissä. Pysymisestä maanpinnan tasolla tai nopeuden nousemisesta pystysuoraan kohotettujen tasojen läpi taivaaseen maanalaisiin luoliin. Niin monilla muunnelmilla ei kahta näiden tasojen toistoa koskaan tuntenut samaa.

Päivä Sonic Saved Sega

Sonic julkaistiin 23. kesäkuutard, 1991 ja oli välitön hitti. Peli oli niin suosittu, että siitä tuli Genesis-konsolin ensimmäinen ”tappajasovellus”. pelaajien kanssa, jotka ostavat järjestelmän pelaamista varten Sonic. Tom Kalinske käytti tilaisuutta vaihtaakseen pois nykyisen pakkauspelin, joka tuli Genesiksen mukana, Muutettu peto, ja korvasi sen Sonic the Hedgehog, mikä lisää järjestelmän myyntiä entisestään.

Paitsi Sonicin innovatiivinen pelattavuus teki hänestä suositun, mutta hänen hermostunut, mutta ystävällinen persoonallisuutensa oli virkistävä muutos monille nuorille pelaajille, mikä teki hänestä sankarin, johon he voisivat paremmin liittyä.

Genesis-myynti nousi huipulle niin nopeasti kuin Sonicin jalat kantoivat, ja seuraavien vuosien aikana he ohittivat 60% videopelimarkkinoista.

Sonic-perintö

Sonic The Hedgehog pysyi myydyimpänä Sega Genesis -pelinä konsolin käyttöiän ajan. Julkisten vaatimusten tyydyttämiseksi Sega julkaisi myös 8-bittisen version Sega Master -järjestelmälle ja toi Sonic Teamin nopeasti jatko-osaan.

Sonicin monumentaalinen menestys kehittyi suureksi franchising-sopimukseksi, joka paitsi Sega Genesiksen, myös kaikkien Sega-konsolien ajan.

Vaikka Sega lopulta hävisi konsolisodan ja lopetti konsolilaitteistoliiketoiminnan lopullisen järjestelmänsä, Sega Dreamcastin, jälkeen, he löysivät uuden elämän kolmansien osapuolten kehittäjinä, luomalla pelejä samoille yrityksille, joiden kanssa he kilpailivat kerran, Nintendo, Xbox ja PlayStation . Nykyään yli 75 nimikirjastolla varustettu kirjasto, jossa on pelejä lähes kaikilla pelialustoilla, sekä leluja, sarjakuvia, sarjakuvalehtiä ja Blue Core Studiosin kehittämä live-fani-elokuva. Sonic on jopa tähdittänyt entisen kilpailijansa Marion rinnalla olympia-aiheisissa videopeleissä.