Skip to content

Kuinka suojata iPadia lapsilukolla

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Mene asetukset > Ruutuaika > Käytä näytön aikakoodiaja kirjoita nelinumeroinen salasana.
 • Napauta seuraavaksi Sisältö- ja tietosuojarajoitukset > kirjoita salasana> vuoro päällä Sisältö- ja tietosuojarajoitukset. Aseta rajoitukset.
 • Lapsilukon salasana ei ole sama kuin koodi, jota käytetään iPadin lukituksen avaamiseen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten lapsilukko mukautetaan iPadiin (iOS 12 ja uudemmat), jotta FaceTime, iMessage ja sovelluksen sisäiset ostot voidaan poistaa käytöstä. Voit myös asettaa aikarajoja verkkosivustoille, joilla lapsi voi käydä, ja rajoittaa lataukset App Storesta ikään sopiviin sovelluksiin.

IPadin rajoitusten ottaminen käyttöön

Lapsilukon avulla voit säätää mitä iPadissa on käytettävissä. Ensin sinun on määritettävä lapsilukon salasana ja otettava käyttöön Sisältö- ja tietosuojarajoitukset.

 1. Avaa asetukset sovellus.

 2. Napauta Ruutuaika.

 3. Aseta salasana napauttamalla Käytä näytön aikakoodia ja anna nelinumeroinen koodi pyydettäessä.

  Jos haluat muuttaa tai poistaa käytöstä lapsilukon, palaa tähän näyttöön ja napauta Vaihda näyttöajan salasanaja noudata näytön ohjeita.

 4. Aseta rajoitukset napauttamalla Sisältö- ja tietosuojarajoitukset.

 5. Anna salasana ja käännä sitten päällä Sisältö- ja tietosuojarajoitukset.

 6. Kun iPadin lapsilukko on käytössä, voit asettaa erilaisia ​​rajoituksia ja hallita iPadin mukana toimitettuja oletussovelluksia.

iPadin lapsilukkoasetukset

Kun olet luonut salasanan, räätälöi rajoitukset lapsesi iän ja iPadin alueiden mukaan, joiden haluat heidän käyttävän. Tähän sisältyy lapsen käytettävissä olevan elokuvan tyypin (G, PG tai PG-13) ja musiikin valitseminen sekä laitteen rajoittaminen tiettyihin verkkosivustoihin.A

Kukin näistä asetuksista määrittää, onko pääsy lukittu salasanan taakse. Ota asetus käyttöön parhaan turvallisuuden takaamiseksi.

Tässä on joitain asetuksia ja niiden tekemää:

 • iTunes- ja App Store -ostokset estää pääsykoodittomia ihmisiä asentamasta tai poistamasta sovelluksia tai tekemästä sovelluksen sisäisiä ostoksia.
 • Sallitut sovellukset sallii tai estää pääsyn ohjelmiin. Rajoitetut sovellukset eivät näy aloitusnäytössä.
 • Sisältörajoitukset asettaa rajoituksia mediatyypeille, joita muut voivat toistaa iPadissa. Estä esimerkiksi R-luokiteltuja elokuvia ja TV-ohjelmia, joissa on TV-MA-luokitus, podcastit, joissa on eksplisiittinen luokitus, ja verkkosisältö. On myös mahdollista estää kirjoja, musiikkia ja elokuvia.

Tuotteet Yksityisyys -osassa voit muuttaa iPadin käyttäytymistä ja sallittuja ominaisuuksia. Esimerkiksi Valokuvat-osiossa rajoita valokuvien käyttöä tai poista mahdollisuus jakaa valokuvia sosiaalisen median alustoilla, kuten Facebook tai Twitter.

Tuotteet Salli muutokset -osio asettaa rajoituksia iPad-asetusten osioille, esimerkiksi salasanan, äänenvoimakkuuden säädön ja laitteeseen linkitetyn Apple ID -tilin muuttaminen.

Muut näyttöajan asetukset

Pää Ruutuaika valikossa on vielä muutama rajoitusvaihtoehto:

 • Seisokit lukitsee laitteen asettamiesi tiettyjen kellonaikojen välillä.
 • Sovelluksen rajat asettaa ajastimet, kuinka kauan sinä ja perheesi voitte käyttää tiettyjä sovelluksia päivittäin.
 • Aina sallittu ohittaa nämä kaksi asetusta tietyille ohjelmille, joita haluat käyttää seisokin aikana, esimerkiksi Viestit.