Skip to content

Kuinka suojata online-valokuviasi digitaalivarkailta

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Valokuvan vesileima on kuvan päällä oleva logo tai sana, joka estää muita käyttämästä valokuvaa ilman lupaa.
 • Voit lisätä vesileiman valokuvaan käyttämällä ohjelmistoa, kuten Photoshop, tai sovelluksia, kuten Marksta.
 • Voit lisätä vesileimoja valokuviin erissä tai yksittäisinä tiedostoina.

Tässä artikkelissa selitetään, miten digitaalisia valokuvia voidaan suojata vesileimalla, mukaan lukien vesileimaohjelmistot, sovellukset ja vinkit.

Vesileimaohjelmiston valitseminen

Valokuvien vesileimaaminen on yksinkertainen prosessi, jos sinulla on oikea ohjelmisto. Muutamassa minuutissa voit todennäköisesti suorittaa vesileimat kymmenillä valokuvillasi. Tässä on joitain vesileimaohjelmistovaihtoehtoja:

 • Adobe Photoshop. Teksti-vesileiman lisääminen Photoshopiin on helppoa. Käytä vain Tyyppi työkalu ja aseta tekstimerkkijono kuvan päälle harmaana. Muokkaa tekstiä niin, että se näyttää haluamallasi tavalla.
 • Microsoft Paint 3D. Tekstileiman lisääminen tähän ohjelmaan on samanlainen kuin sen tekeminen Photoshopissa. Valitse Teksti-työkalu, valitse väri teksti-asetuksista, piirrä tekstiruutu, kirjoita sana vesileima ja tallenna teksti kuvaan napsauttamalla tai napauttamalla näyttöä. Vedä se mihin haluat.
 • iWatermark Pro Windowsille. Noin 30 dollaria voit ladata Windows Pro -version iWatermark-vesileimaohjelmistosta PlumAmazing.com-sivustolta. Sivustolla on myös ohjelmiston Mac-, iPhone / iPad- ja Android-versiot.
 • EasyBatchPhoto. Noin 20 dollaria, tämä Mac-sovellus tarjoaa tavan muuttaa ja muuttaa kuvia kerralla. Sovelluksen avulla voit myös asettaa vesileiman koko kuvajoukkoon, sisäänrakennetulla läpinäkyvyys- ja pikseli-offset-ominaisuuksilla.

Vesileimasovellukset

Useat sovellukset ovat käytettävissä vesileimojen hallintaan älypuhelimella. Harkitse näitä vaihtoehtoja.

+ Allekirjoitus Lite. Voit lisätä valokuviin vesileiman, merkinnän tai taiteellisen reunuksen käyttämällä App Storen kautta saatavaa A + Signature -sovellusta.

AMarksta. Sinulla on yllättävän paljon vaihtoehtoja vesileiman mukauttamiseksi App Storen kautta saatavalla Marksta-sovelluksella.

iWatermark. Edullisempi kuin työpöydän Pro-versio, iWatermark Android-laitteille on saatavana Google Play -kaupasta. Lisää teksti- tai graafinen vesileima mihin tahansa valokuvaan tai taiteeseen.

Vesileiman luominen

Sinulla on useita vaihtoehtoja varsinaiselle vesileimalle, jota voit käyttää valokuviesi kanssa. Tässä on muutama idea.

 • Tekijänoikeus. Aseta tekijänoikeussymboli vesileimaan, eikä ole epäilystäkään siitä, että muut eivät voi kopioida kuvaa ilman lupaasi. Tekstinkäsittelyohjelmistossa tekijänoikeussymboli on yleensä käytettävissä Lisää-valikon ja Symboli-komennon avulla.
 • Kuva. Voit luoda kuvan, jonka asetat sitten kuvan päälle. Jos sinulla on esimerkiksi logo, käytä kuvan vesileimaa.
 • Teksti. Käytä vesileimana tekstimerkkijonoa. Voit esimerkiksi lisätä nimesi, yrityksesi nimen tai kuvan kuvauksen vesileimaksi.

Vesileiman asettaminen kuviin

Aseta vesileima valokuviin seuraavasti:

 1. Valitse valokuvat. Sinun täytyy vain vesileimata valokuvia, jotka näkyvät julkisessa paikassa Internetissä, josta muut voivat helposti ladata ne. Lisäksi sinun täytyy vesileimata vain valokuvat, joita et halua muiden ottavan ja käyttävän ilman lupaasi. Joten, älä tunne, että sinun on vesileima jokaisen kuvan, jonka olet koskaan kuvannut. Säästä sen sijaan aikaa itse valitsemalla vain tiettyjä valokuvia vesileimoja varten.

 2. Tee kopioita. Et tietenkään halua sijoittaa vesileimaa valokuvasi alkuperäiseen ja ainoaan kopioon. Tee kopioita vesileimalla olevista kuvista ja aseta vesileima kopioihin suojaamalla siten alkuperäisiä valokuvia.

 3. Valitse menetelmä. Valitse käytettävän vesileimaohjelmiston tyyppi ja päätä, haluatko vesileimata kaikki valokuvasi kerralla vai vesileimata valokuvat erikseen. Jos vesileima kutakin valokuvaa erikseen, voit varmistaa, että jokainen vesileima on sijoitettu haluamaasi paikkaan ja näyttää miltä haluat sen näyttävän. Tämä prosessi on kuitenkin aikaa vievää kuin vesileiman lisääminen kuvaryhmälle kerralla.

 4. Valitse vesileiman tyyppi ja koko. Valitse vesileiman tyyppi, jota haluat käyttää. Lisäksi sinun on valittava vesileiman koko. Suuri vesileima peittää suuremman osan valokuvasta, joten joku on lähes mahdotonta leikata vesileimaa kuvasta.

 5. Käytä vesileimaa. Käytä aiemmin valitsemasi ohjelmiston avulla vesileimaa valokuvillesi. Tämä vaihe vaatii yleensä vähiten aikaa.

 6. Lähetä valokuvat. Jos jaat valokuvia verkossa, varmista, että lataat oikean kopion vesileimasta. Saatat haluta luoda tietyn kansion, joka sisältää vain vesileimattuja kuvia sekaannusten välttämiseksi.

Bottom Line

Viime kädessä sinun on päätettävä, kannattaako prosessi aikaa ja kustannuksia. Harvojen valokuvaajien on asetettava vesileima jokaiseen valokuvaan, jonka he lataavat sosiaalisen verkoston verkkosivustolle. Jos kyseessä on nopea tilannekuva perheestäsi tai kuva äskettäisestä lomasta, on todennäköistä, että kukaan ei halua varastaa valokuvaa muualle käytettäväksi. Jos olet kuitenkin käyttänyt aikaa perustaa huippuluokan valokuva ja investoinut hieman enemmän aikaa vesileiman lisäämiseen, se voi olla hyvä idea.