Skip to content

Kuinka suosikki ja arvioida kappaleita iPhonessa ja iTunesissa

20 de kesäkuu de 2021

Tiesitkö, että Apple Music ja iTunes yrittävät oppia musiikillisen maun, jotta he voivat ehdottaa sinulle sopivaa musiikkia ja toimittaa juuri oikeat mukautetut soittolistat? He tekevät tämän antamalla sinun määrittää tähtiä kappaleillesi ja myös suosikki niitä. Molempia ominaisuuksia käytetään auttamaan selvittämään, mitä sinulle suositella. Lue lisää siitä, miten nämä ominaisuudet otetaan käyttöön, miten niitä käytetään ja miten ne eroavat toisistaan.

Kuinka luokitukset ja suosikkikappaleet eroavat toisistaan

Kappaleiden luokittelu ja suosiminen iPhonessa ja iTunesissa ovat samanlaisia ​​ideoita, mutta ne eivät ole samoja. Arvioinnit tehdään asteikolla 1-5 tähteä, joista 5 on paras. Suosikit ovat joko / tai ehdotus: Voit joko lisätä sydämen osoittaaksesi, että kappale on suosikki, tai et. Arviot ovat olleet läsnä iTunesissa ja iPhonessa pitkään, ja niitä voidaan käyttää moniin eri asioihin. Suosikit esiteltiin Apple Musicin kanssa iOS 8.4: ssä. Voit antaa kappaleelle tai albumille sekä arvosanan että suosikin samanaikaisesti.

Tähtiluokituksia käytetään iTunesissa ja Apple Musicissa

Arviot kappaleille ja albumeille käytetään iTunesissa:

 1. Luo älykkäitä soittolistoja.
 2. Lajittele musiikkikirjasto.
 3. Lajittele soittolistat.

Älykäs soittolista luodaan valitsemiesi ehtojen perusteella, mukaan lukien kappaleille antamasi luokitus. Voit esimerkiksi luoda älykkään soittolistan, joka sisältää kaikki 5 tähtiäsi arvioimasi kappaleet. Se jopa lisää automaattisesti uusia kappaleita soittolistaan, kun arvioit ne 5 tähdeksi. Jos tarkastelet iTunes-musiikkikirjastoa kappaleittain, voit napsauttaa Luokitus sarakeotsikko lajitella kappaleesi luokituksen perusteella (joko korkeimmasta matalaan tai matalasta korkeaan). Jo tilattujen tavallisten soittolistojen sisällä voit tilata kappaleita luokituksen perusteella. Voit tehdä tämän napsauttamalla soittolistaa valitaksesi sen ja napsauttamalla Muokkaa soittolistaa. Napsauta soittolistan muokkausikkunassa Lajittele manuaalisen järjestyksen mukaan ja napsauta sitten Luokitus. Klikkaus Tehty uuden tilauksen tallentamiseksi. Tämä toimii vain iTunesin vanhemmissa versioissa. Uusimmat versiot eivät enää lajittele luokituksen mukaan.

Mihin suosikkeihin iTunesissa ja Apple Musicissa käytetään

Suosikkeja käytetään auttamaan Apple Musicia:

 1. Opi makusi.
 2. Ehdota sinulle miksauksia.
 3. Ehdota uusia taiteilijoita.

Kun suosittelet kappaletta, kyseiset tiedot lähetetään Apple Musiciin. Palvelu käyttää sitten ehdotuksia sen perusteella, mitä se oppii musiikillisesta maustasi – suosikkisi kappaleiden, muiden nauttimiesi käyttäjien ja muiden perusteella. Soittolistat ja artistit, joita sinulle ehdotettiin Sinulle Apple Music -henkilöstö valitsee musiikkisovelluksen ja iTunes-välilehden suosikkiesi perusteella.

Tähtiluokitusten ottaminen käyttöön iOS 12: ssa ja uudemmissa

Vaikka tähtiarvot olivat aiemmin ilmeinen osa iOS Music -sovellusta, Apple piilotti vaihtoehdon iOS 12: ssa tai uudemmassa. Itse asiassa sinun on itse asiassa otettava käyttöön tähtiarviointi-asetus, jotta voit käyttää ominaisuutta. Näin:

 1. Napauta asetukset.

  iPhone X -aloitusnäyttö

 2. Napauta Musiikki.

  Näyttökuva iOS-asetukset-sovelluksesta

 3. Siirrä Näytä tähtiluokitus liukusäädin kohtaan päällä / vihreä.

  Näyttökuva iOS Music -sovelluksen asetuksista

Mietitkö, mitä muita hyödyllisiä vaihtoehtoja on piilotettu Musiikki-sovelluksen asetuksissa? Lisätietoja on kohdassa Musiikkiasetusten hallinta iPhonessa.

Kuinka arvioida kappaleita iPhonessa

Arvioidaksesi kappaleen iPhonessa, toimi seuraavasti:

 1. Avaa Musiikki-sovellus ja aloita kappaleen toisto. (Jos kappale ei ole koko näytön tilassa, napauta näytön alareunassa olevaa mini-soittimen palkkia.)

  Näyttökuva iOS Music -sovelluksesta, joka näkyy ylöspäin

 2. Napauta (riippuen iOS-versiostasi, se on joko näytön oikeassa alakulmassa tai oikeassa yläkulmassa).

 3. Napauta avautuvassa valikossa Arvostele kappale.

  Näyttökuva iOS Music -sovelluksen jakamisvaihtoehdoista

 4. vuonna Tähtiluokitus Napauta ikkunaa tähtiä, joka on sama kuin kappaleen antamien tähtien määrä (esimerkiksi, jos haluat antaa kappaleelle neljä tähteä, napauta neljää tähteä).

  Näyttökuva tähtiluokitusvaihtoehdosta iOS-musiikkisovelluksissa

 5. Napauta Tehty palataksesi normaaliin näkymään. Tähtiluokitus on tallennettu.

Kuinka suosikkikappaleita iPhonessa

Voit lisätä kappaleen suosikkeihin iPhonessa seuraavasti:

 1. Avaa Musiikki-sovellus ja aloita kappaleen toisto. Laajenna soitin tarvittaessa koko näyttöön.

 2. Napauta -kuvaketta.

 3. Napauta Rakkaus suosikki kappale.

  Näyttökuva Musiikki-sovelluksesta, jossa on rakastettu kappale

Jos haluat lisätä kappaleen suosioon, toista kaksi ensimmäistä vaihetta ja napauta sitten Inhoaa. Voit myös suosikki kokonaisia ​​albumeja napauttamalla kun katselet albumin kappalelistaa.

Kuinka arvioida kappaleita iTunesissa

Arvioi kappale iTunesissa seuraavasti:

Näyttökuva iTunesista, joka näyttää kappaleen tähtiluokituksen

 1. Avaa iTunes ja etsi kappale, jonka haluat arvioida.

 2. vuonna Laulu vie hiiren osoitin Luokitus -saraketta kappaleen vieressä ja napsauta pisteitä, jotka vastaavat määritettävien tähtien määrää. Jos Luokitus-sarake ei ole näkyvissä, siirry kohtaan Näytä > Näytä näkymän asetukset > tarkista Luokitus.

 3. Arviosi tallennetaan automaattisesti, mutta sitä voidaan muuttaa milloin tahansa.

Kuinka suosikkikappaleita iTunesissa

Voit lisätä kappaleen suosikkeihin iTunesissa seuraavasti:

Näyttökuva iTunesista, joka näyttää suosikkikappaleita

 1. Avaa iTunes ja etsi kappale, jonka haluat suosikki.

 2. Se, mitä teet seuraavaksi, riippuu siitä, miten katselet musiikkikirjastoa:

  • Napsauta Kappale-näkymässä sydämen kuvake sydämen sarakkeessa. Olet lisännyt kappaleen suosikkeihin, kun sydämen kuvake on täytetty.
  • Vie hiiri kappaleen Artist-näkymässä kappaleen päälle ja napsauta sitten sydämen kuvake kun se ilmestyy.
 3. Jos kappaletta toistetaan, napsauta kappaleen nimen vieressä ja napsauta sitten Rakkaus.

Aivan kuten iPhonessa, et suosita kappaletta suosikkeihin napsauttamalla sydäntä toisen kerran, jotta se näyttää tyhjältä. Voit myös lisätä albumin suosikkeihin siirtymällä kohtaan Albumi -näkymässä napsauttamalla albumia, napsauttamalla ja napsauttamalla sitten Rakkaus.