Skip to content

Kuinka tarkastella liitteitä välittömästi Gmailissa

19 de maaliskuu de 2021

Kun joku lähettää sinulle liitetiedoston Gmail-viestissä, haluat ehkä ladata sen tietokoneellesi. Mutta sinun ei aina tarvitse. Sen sijaan voit esikatsella liitettyä sisältöä poistumatta Gmail-ympäristöstä.

Gmail-liitteiden esikatselu

Voit esikatsella useimpia liitetiedostoja, mukaan lukien kuvat, äänitiedostot, PDF-tiedostot ja videoleikkeet, viemättä tilaa tietokoneellasi. Tämä toiminto on kätevä, kun on liitetiedostoja, joita sinun ei tarvitse tallentaa. Esimerkiksi, jos joku lähettää sinulle Word-asiakirjan, jonka haluaa sinun lukevan, voit esikatsella sitä siellä ja vastata sitten sähköpostiin lataamatta tiedostoa.

Sähköpostiliitteet on myös helppo integroida Google Driveen. Jos et halua liitteen vievän tilaa kiintolevylläsi, tallenna se Google-tilillesi. Tämän toiminnon avulla voit poistaa sähköpostin, mutta palata liitteeseen milloin ja mistä tahansa.

Joitakin tiedostotyyppejä ei voi esikatsella Gmailissa, mukaan lukien ISO- ja RAR-tiedostot.

  1. Avaa viesti, joka sisältää esikatseltavan liitteen.

  2. Vie hiiri osoittimen avulla liitteen pikkukuvan päälle ja valitse sitten liitetiedoston nimi.

    Älä valitse mitään kuvakkeista. Jos teet niin, suoritat muita toimintoja kuin esikatsele liitettä.

  3. Voit nyt tarkastella, lukea, katsella tai kuunnella liitettä lataamatta sitä.

    Suuria liitteitä ei voi esikatsella Gmailissa. Jos et voi esikatsella kuvaa, asiakirjaa tai videota koon vuoksi, sinun on ladattava se.

  4. Näytön yläosassa näkyy useita vaihtoehtoja. Voit avata asiakirjan Google-dokumenteissa tai muussa sovelluksessa, tallentaa sen Google Driveen, tulostaa sen, ladata tiedoston, näyttää tiedoston tiedot tai avata sen uudessa ikkunassa. Suorita yksi näistä toiminnoista valitsemalla sopiva kuvake.

  5. Jos Google-tiliisi on liitetty tiettyjä sovelluksia, voit suorittaa muita toimintoja. Esimerkiksi joidenkin sovellusten avulla voit jakaa PDF-tiedostoja. Voit esikatsella PDF-liitettä ja valita sovelluksen poimiaksesi sivut siitä.

  6. Palaa viestiin valitsemalla nuoli esikatselunäytön vasemmassa yläkulmassa.