Skip to content

Kuinka tarkistaa tiedoston eheys Windowsissa FCIV: n avulla

19 de maaliskuu de 2021

Jotkin lataamasi tiedostotyypit, kuten ISO-kuvat, huoltopaketit ja tietysti kokonaiset ohjelmistot tai käyttöjärjestelmät, ovat usein suuria ja korkean profiilin, mikä tekee niistä alttiita latausvirheille ja mahdollisesti jopa haitallisten kolmansien osapuolten tekemille muutoksille. Kuinka voit varmistaa tiedostojen eheyden?

Voit tarkistaa, että tiedosto on aito vain, jos tiedoston alkuperäinen tuottaja tai joku muu luotettava henkilö, joka on käyttänyt tiedostoa, on toimittanut sinulle tarkistussumman verrata. Tarkistussumman luominen itse on hyödytöntä, jos sinulla ei ole mitään luotettavaa verrata sitä.

Mikä on tarkistus summa?

Onneksi monet sivustot tarjoavat osan tarkistussummasta, jota voidaan käyttää varmistamaan, että tietokoneellesi päätetty tiedosto on tarkalleen sama kuin heidän toimittama tiedosto.

Tarkistussumma, jota kutsutaan myös hash- tai hash-arvoksi, tuotetaan suorittamalla salaushajautusfunktio, yleensä MD5 tai SHA-1, tiedostossa. Vertaamalla tiedostoversiossasi hash-toiminnon tuottaman tarkistussumman latauspalvelun tarjoajan julkaisemaan tarkistukseen voi todistaa melkein varmasti, että molemmat tiedostot ovat identtisiä.

Seuraa alla olevia helppoja vaiheita varmistaaksesi tiedoston eheys ilmaisella tarkistussummalaskurilla FCIV:

Tiedoston eheyden tarkistaminen FCIV: n kanssa kestää alle viisi minuuttia.

Kuinka tarkistaa tiedoston eheys Windowsissa FCIV: n avulla

 1. Lataa ja ”asenna” File Checksum Integrity Verifier, jota kutsutaan usein vain nimellä FCIV. Tämä ohjelma on vapaasti saatavilla Microsoftilta, ja se toimii kaikissa yleisesti käytetyissä Windows-versioissa.

  FCIV on komentorivityökalu, mutta älä anna sen pelotella sinua. Sitä on erittäin helppo käyttää, varsinkin jos noudatat alla esitettyä opetusohjelmaa.

  Ilmeisesti jos olet seurannut yllä olevaa opetusohjelmaa aiemmin, voit ohittaa tämän vaiheen. Näiden vaiheiden loppuosa olettaa, että olet ladannut FCIV: n ja asettanut sen oikeaan kansioon yllä olevan linkin mukaisesti.

 2. Siirry kansioon, joka sisältää tiedoston, jolle haluat luoda tarkistussumman arvon.

 3. Pidä siellä Siirtää napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa tyhjää tilaa kansiossa. Valitse avautuvasta valikosta Avaa komentoikkuna täällä vaihtoehto.

  Komentokehote avautuu ja kehote esiasetetaan tähän kansioon.

  Esimerkiksi tietokoneellani tiedosto, jonka halusin luoda tarkistussumman, oli Lataukset kansio, joten komentokehoteikkunan kehote kuuluu C: Users Tim Downloads> seurattuasi tätä vaihetta Lataukset kansio.

  Toinen tapa avata komentokehote kansiosta on poistaa kaikki ikkunan yläosassa olevasta sijaintiruudusta ja korvata se cmd.

 4. Seuraavaksi meidän on varmistettava, että tiedämme sen tiedoston tarkan nimen, jonka haluat FCIV: n luomaan tarkistussumman. Saatat jo tietää sen, mutta sinun on tarkistettava asia varmistaaksesi.

  Helpoin tapa tehdä tämä on suorittaa dir-komento ja kirjoittaa sitten koko tiedostonimi. Kirjoita komentokehotteeseen seuraava:

  dir

  data-type = ”code”>

  Se luo luettelon tiedostoista kyseisessä kansiossa. Tässä esimerkissä haluamme luoda tarkistussumman kutsutulle tiedostolle AA_v3.exe, joten kirjoitamme sen tarkalleen.

 5. Nyt voimme suorittaa yhden FCIV: n tukemista kryptografisista hajautusfunktioista luoda tarkistussumman arvon tälle tiedostolle.

  Oletetaan, että verkkosivusto, josta ladasimme AA_v3.exe-tiedoston, päätti julkaista SHA-1-hashin verrata. Tämä tarkoittaa, että haluamme myös luoda SHA-1-tarkistussumman tiedostokopioon.

  Suorita tämä suorittamalla FCIV seuraavasti:

  fciv AA_v3.exe -sha1

  data-type = ”code”>

  Varmista, että kirjoitat koko tiedostonimen – älä unohda tiedostotunnistetta!

  Jos sinun on luotava MD5-tarkistussumma, lopeta komento -md5 -sha1: n sijaan.

  Saitko ”” fciv-tiedostoa ei tunnisteta sisäiseksi tai ulkoiseksi komennoksi … ”-sanomaksi? Varmista, että olet sijoittanut fciv.exe-tiedoston sopivaan kansioon, kuten edellä vaiheessa 1 linkitettyyn opetusohjelmaan on kuvattu.

 6. Jatkamalla yllä olevaa esimerkkiä, tässä on tulos FCIV: n käyttämisestä SHA-1-tarkistussumman luomiseen tiedostoon:

  // // File Checksum Integrity Verifier version 2.05. // 5d7cb1a2ca7db04edf23dd3ed41125c8c867b0ad aa_v3.exe

  data-type = ”code”>

  Komentosummaikkunassa tiedostonimen edessä oleva numero / kirjainsekvenssi on tarkistussumma.

  Älä huoli, jos tarkistussumman arvon luominen kestää useita sekunteja tai pidempään, varsinkin jos yrität luoda sellaisen hyvin suurelle tiedostolle.

  Voit tallentaa FCIV: n tuottaman tarkistusarvon tiedostoon lisäämällä > tiedostonimi.txt vaiheessa 5 suorittamasi komennon loppuun. Katso ohjeet komentojen tulosten uudelleenohjaamiseen tiedostoon, jos tarvitset apua.

Ovatko tarkistus summat?

Nyt kun olet luonut tiedostolle tarkistusarvon, sinun on tarkistettava, onko se sama kuin tarkistussumman arvo, jonka latauslähde antoi vertailua varten.

Jos tarkistus summat vastaavat, niin hienoa! Voit nyt olla täysin varma, että tietokoneesi tiedosto on tarkka kopio toimitetusta tiedostosta. Se tarkoittaa, että latausprosessissa ei tapahtunut virheitä, ja niin kauan kuin käytät alkuperäisen kirjoittajan tai erittäin luotettavan lähteen antamaa tarkistussummaa, voit myös olla varma, että tiedostoa ei ole muutettu haitallisista syistä.

Jos tarkistus summat eivät täsmää, lataa tiedosto uudelleen. Jos et lataa tiedostoa alkuperäisestä lähteestä, tee se sen sijaan. Älä missään tapauksessa asenna tai käytä tiedostoa, joka ei täysin vastaa annettuja tarkistussummia!