Skip to content

Kuinka tehdä digitaalinen Washi-nauha Photoshopissa tai Elementsissä

19 de heinäkuu de 2021

Tämä on mukava ja helppo opetusohjelma, joka näyttää, kuinka voit luoda oman digitaalisen version Washi-nauhasta Photoshopissa. Jos naarmutat päätäsi ja mietit mitä Washi-teippi on, se on koristeteippi, joka on valmistettu luonnonmateriaaleista Japanissa. Japanista viedään nyt monia erilaisia ​​tyyppejä ja tyylejä, sekä kuvioituina että yksivärisinä. Niiden suosio on kasvanut nopeasti viime vuosina, ja niistä on tullut erittäin suosittu käytettäväksi monissa käsityöprojekteissa, erityisesti scrapbookingissa. Jos kuitenkin harrastat enemmän digitaalista scrapbookingia, näytämme tässä opetusohjelmassa, kuinka voit tuottaa oman ainutlaatuisen digitaalisen nauhasi käytettäväksi projekteissasi. Tämän opetusohjelman seuraamiseksi tarvitset kopion Photoshopista tai Photoshop Elementsistä. Älä huoli, vaikka olisit aloittelija Photoshop-käyttäjä, tämä on melko helppo projekti, jota kenenkään pitäisi pystyä seuraamaan, ja saat prosessin aikana johdannon muutamaan hyödylliseen työkaluun ja toimintoon. Tarvitset myös kuvan tavallisesta teipistä – tässä on nauhakuva, jonka voit ladata ja käyttää ilmaiseksi: IP_tape_mono.png. Kokeneemmat Photoshop-käyttäjät saattavat haluta valokuvata tai skannata omia nauhojaan ja käyttää niitä pohjana. Jos haluat kokeilla sitä, sinun on leikattava nauha sen taustasta ja tallennettava kuva PNG: ksi, jotta sillä on läpinäkyvä tausta. Tulet myös huomaamaan, että nauhan tekeminen mahdollisimman kevyeksi antaa sinulle neutraalin pohjan työskennellä. Näytämme sinulle, kuinka tehdä yksivärinen teippi ja toinen versio, jossa on koristeellinen muotoilu.

Tee nauhasta yksivärinen nauha

Tässä ensimmäisessä vaiheessa näytämme, kuinka haluat lisätä haluamasi värin nauhan peruskuvaan. Mene Tiedosto> Avaa ja siirry IP_tape_mono.png lataamasi tiedosto tai oma tavallinen nauhakuva, valitse se ja napsauta Avata -painiketta. On hyvä käytäntö mennä Tiedosto> Tallenna nimellä ja tallenna tämä PSD-tiedostona sopivalla nimellä. PSD-tiedostomuodon avulla voit tallentaa useita kerroksia asiakirjaan. Jos Tasot-paletti ei ole vielä auki, siirry kohtaan Ikkuna> Tasot näyttää. Nauhan pitäisi olla ainoa kerros paletissa ja pidä nyt pohjassa Ctrl avain Windowsissa tai Komento -näppäintä Macissa ja napsauta sitten pientä kuvaketta, joka edustaa nauhakerrosta. Tämä valitsee kaikki kerroksen pikselit, jotka eivät ole täysin läpinäkyviä, joten sinun pitäisi nyt nähdä linja marssivista muurahaisista nauhan ympärillä. Huomaa, että joissakin Photoshopin vanhemmissa versioissa sinun on napsautettava tason teksti-aluetta eikä kuvaketta. Siirry seuraavaksi Kerros> Uusi> Taso tai napsauta Uusi kerros -painiketta Tasot-paletin alaosassa ja sen jälkeen Muokkaa> Täytä. Valitse avautuvassa valintaikkunassa Väri avattavasta Käytä-valikosta ja valitse sitten väri, jonka haluat käyttää nauhallesi avautuvasta värivalitsimesta. Klikkaus OK värivalitsimessa ja sitten OK Täytä-valintaikkunassa ja näet, että valinta on täytetty valitsemallasi värillä. Vaikka Washi-teipillä ei ole paljon pintarakennetta, sitä on vähän, joten käyttämällämme nauhakuvalla on erittäin kevyt rakenne. Jotta tämä näkyy läpi, varmista, että uusi värillinen kerros on edelleen aktiivinen, ja napsauta sitten Sekoitustila avattavasta Tasot-paletin yläosasta ja muuta se muotoon Kerro. Napsauta hiiren kakkospainikkeella värillistä kerrosta ja valitse Yhdistä alas yhdistää kaksi kerrosta yhdeksi. Aseta lopuksi Opasiteetti syöttökenttä 95%, niin että nauha on hieman läpikuultava, koska todellisessa Washi-nauhassa on myös vähän läpinäkyvyyttä.

Tee nauhanauha koristeellisella kuviolla

Tee nauhanauha koristeellisella kuviolla

Edellisessä vaiheessa lisäsimme nauhalle yksivärisen värin, mutta kuvion lisäämisen tekniikka ei ole liian erilainen, joten emme toista kaikkea tässä. Siksi, jos et ole vielä lukenut edellistä vaihetta, tee se ensin. Avaa tyhjä nauhatiedosto ja tallenna se uudelleen nimeltään PSD-tiedosto. Mene nyt Tiedosto> Sijoita ja siirry sitten käyttämääsi tiedostotiedostoon ja napsauta Avata -painiketta. Tämä sijoittaa kuvion uudelle kerrokselle. Jos haluat muuttaa kuvion kokoa sopivaksi nauhalle, siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muunnos ja näet rajoituslaatikon, jossa on kahvat kulmissa ja sivuissa, tulee näkyviin. Jos haluat loitontaa nähdäksesi kaikki rajoitusruudut, voit siirtyä kohtaan Näytä> Loitonna tarvittaessa. Napsauta yhtä kulmakahvasta ja pitämällä Siirtää -näppäintä säilyttääksesi samat mittasuhteet, muuta kuvion kokoa vetämällä kahvaa. Kun teippi on peitetty asianmukaisesti kuviolla, tee valinta nauhasta kuten edellisessä vaiheessa, napsauta Tasot-paletin kuviokerrosta ja napsauta sitten Naamio -painike paletin alaosassa – katso kuva. Kuten edellisessä vaiheessa, muuta kuvakerroksen sekoitustilaksi Kerro, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Yhdistä alas ja lopuksi vähentää Opasiteetti että 95%.

Tallenna nauha PNG: ksi

Tallenna nauha PNG: ksi

Jos haluat käyttää uutta virtuaalista Washi-nauhaa digitaalisissa projekteissasi, sinun on tallennettava tiedosto PNG-kuvana, jotta se säilyttää läpinäkyvän taustansa ja hieman läpikuultavan ulkonäön. Mene Tiedosto> Tallenna nimellä ja siirry avautuvassa valintaikkunassa kohtaan, johon haluat tallentaa tiedostosi, valitse avattavasta tiedostomuotoluettelosta PNG ja napsauta Tallentaa -painiketta. Valitse PNG-asetukset-valintaikkunassa Ei mitään ja napsauta OK. Sinulla on nyt digitaalinen Washi-nauhatiedosto, jonka voit tuoda digitaalisiin scrapbooking-projekteihisi. Haluat ehkä myös tutustua toiseen opetusohjelmaamme, jotka osoittavat, kuinka voit käyttää yksinkertaista revitty paperitehoste nauhan reunaan ja lisätä erittäin hienovaraisen varjon, joka lisää vain hieman realismia.