Skip to content

Kuinka tehdä GIF suoraan Tumblrin kautta blogiisi lähettämiseen

19 de maaliskuu de 2021

Vuosien ajan Tumblrin käyttäjät ovat nauttineet tuhansien tuhansien GIF-animoitujen kuvien lähettämisestä ja uudelleenkirjoittamisesta. Ja nyt virallisen Tumblr-mobiilisovelluksen ansiosta voit oppia tekemään GIF-tiedostoja Tumblr-sovelluksessa tarvitsematta ensin käyttää erillistä työkalua.

Miksi Tumblr on GIF Central

Tumblr on yksi suosituimmista saatavilla olevista mikroblogialustoista, jota visuaalinen sisältö hallitsee kokonaan. Sen käyttäjät lähettävät ja blogittavat jatkuvasti valokuvasarjoja, videoita ja tietysti GIF-tiedostoja. Parhaat viestit voivat levitä muutamassa tunnissa.

GIF-tiedostot löytävät täydellisen tasapainon kuvien ja videoiden välillä. Ne ovat lyhyitä, dynaamisia ja niissä ei ole ääntä – joten ne sopivat erinomaisesti minitarinoiden kertomiseen tai lyhyiden sarjojen näyttämiseen, joita voidaan helposti katsella ja jakaa sekä työpöydän verkossa että mobiililaitteilla.

Useimmat käyttäjät ottavat kohtauksia videoista tehdäkseen GIF-tiedostoja, jotka he voivat lähettää blogeihinsa, tai he vain etsivät verkosta olemassa olevia GIF-tiedostoja musiikkivideoista, meemeistä, TV-ohjelmista tai elokuvista, jotka joku muu on jo tehnyt. Giphy on vain yksi hyvä suosittujen GIF-tiedostojen lähde, jota Tumblr-käyttäjät voivat hyödyntää, kun he haluavat sisällyttää dynaamista visuaalista sisältöä viesteihinsä ja uudelleenblogattuihin tekstityksiin.

Kuinka Tumblr vahvistaa itsensä edelleen GIF Central -palveluna

Mielenkiintoista on, että Tumblr huomasi suuren trendin, kuinka käyttäjät lisäivät säännöllisesti GIF-tiedostoja uudelleenblogattuihin tekstityksiinsä ja esittivät GIF-ominaisuuden, joka auttoi heitä siinä. Nyt voit helposti löytää ja lisätä GIF-tiedostoja Tumblr-tekstityksiin ilman, että sinun on ensin ladattava niitä tietokoneeltasi.

Työpöydän verkossa voit milloin tahansa uudelleenkirjoittaa viestin napsauttamalla pientä plusmerkkipainiketta, joka näkyy tekstitysalueen vasemmalla puolella, mikä avaa joitain muotoiluvaihtoehtoja. Yksi näistä vaihtoehdoista on GIF-painike, jonka avulla voit etsiä Tumblrissä jo olevia GIF-tiedostoja esikatsella ja lisätä ne sitten kuvatekstiin.

Tumblrin siirtyminen kohti GIF-luomista

Ottaen huomioon kuinka suosittu kuvamuoto on Tumblrissä, on järkevää, että bloggausalusta käynnistää oman sisäänrakennetun GIF-luontityökalun. Tämä säästää käyttäjiä paljon aikaa ja vaivaa turvautumasta kolmansien osapuolten työkalujen käyttämiseen ja sitten heidän on ladattava ne Tumblriin.

Aina, kun aiot lähettää yhden valokuvan tai valokuvasarjan Tumblr-sovellukseen mobiilisovelluksen kautta, saat mahdollisuuden muuttaa minkä tahansa videosi tai valokuvasi GIF-tiedostoiksi ennen niiden lähettämistä. Se on erittäin helppo tehdä, ja voit lyödä vetoa siitä, että saat siitä enemmän tykkäyksiä ja uudelleenkirjoituksia, koska Tumblr-käyttäjät rakastavat tämän tyyppistä sisältöä.

Näin alat luoda omia GIF-tiedostoja Tumblr-sovelluksen kautta. Napsauta seuraavaan diaan nähdäksesi joitain visuaalisia kuvakaappauksia.

Luo uusi valokuvaviesti Tumblr-sovelluksessa

Sinulla on oltava Tumblr-mobiilisovelluksen uusin versio asennettuna iOS- tai Android-laitteellesi. GIF-tiedostot voidaan luoda vain sovelluksesta, ei Tumblr.com-selaimesta.

Avaa Tumblr-sovellus laitteellasi ja kirjaudu tarvittaessa tiliisi.

Napauta näytön alalaidassa olevasta valikosta Säveltää keskellä oleva painike (merkitty kynäkuvakkeella). Napauta sitten punaista Kuva postituspainike, jota kaikki muut postityypin painikkeet ympäröivät.

Uusi näyttö tulee näkyviin, ja sen yläosassa on Kamera-vaihtoehto (jos haluat napsauttaa valokuvan suoraan sovelluksen kautta) ja ruudukko laitteellasi olevista valokuvista ja videoista. Saatat joutua antamaan Tumblrille luvan käyttää valokuviasi ja videoitasi, jos käytät ensimmäistä kertaa tätä kirjoitustyyppiä mobiilisovelluksen kautta.

Valitse video tai valokuvasarja, joka on merkitty GIF: llä

Kun selaat valokuviasi ja videoitasi alaspäin, huomaa, että joillakin on GIF-tarra oikeassa yläkulmassa. Kaikissa videoissa on ne, ja mahdolliset valokuvapurskeet (joukko useita valokuvia, jotka laitteesi ottaa sekunnin kuluessa) sisältävät tämän tarran.

Tunniste tarkoittaa, että siitä voidaan tehdä GIF. Napauta mikä tahansa video tai valokuva haluat muuttaa GIF: ksi.

Voit suodattaa kaikki pysäytyskuvat siten, että kaikki, mitä näet, ovat videoita ja valokuvasarjoja. Näin on helpompi nähdä kaikki, mitä voidaan tehdä GIF: ksi. Voit tehdä tämän napauttamalla GIF välilehti ruudun alaosassa.

Muokkaa GIF: ääsi

Tumblr esikatselee GIF-tiedostot uudella näytöllä. Jos valitsit videon, se näyttää videon aikajanan ja antaa sinulle liukusäätimen, jota voit liu’uttaa videon aikajanalla valitaksesi kolmen sekunnin kohtauksen GIF-muotoon.

Kun valitset Seuraava ruudun oikeassa yläkulmassa voit kiristää GIF-kuvasi vielä lyhyemmäksi ja mukauttaa soittonopeutta ja silmukkaa jopa neljä kertaa nopeammin kuin alkuperäinen. Esikatselu näkyy, kun teet muutoksia, joten voit nähdä tarkalleen miltä se näyttää ennen julkaisua.

Napauta Seuraava oikeassa yläkulmassa tehdäksesi valinnaisen muokkauksen. Napauta tarra -painiketta hauskojen tarrojen kiinnittämiseksi teksti -painiketta kirjoittaa tekstiä tai taikasauva -painiketta toistuvasti eri suodattimien käyttämiseksi.

Napauta Seuraava kun olet tyytyväinen GIF-tiedostoon.

Julkaise GIF

Sinut palataan ruudulle valokuvien ja videoiden ruudukon kanssa, ja nyt huomaat, että juuri GIF-muotoon muuttamasi video tai valokuvasarja on korostettu sinisellä tarralla. Tämä tarkoittaa, että se on valmis lähetettäväksi.

Täältä sinulla on mahdollisuus muuttaa useampia videoita tai valokuvasarjoja GIF-tiedostoiksi, jotta voit sisällyttää useita GIF-tiedostoja valokuvasarjaan tai voit lähettää vain yhden tekemäsi yhden. Joko napauta toinen video tai valokuva muuttaa se GIF: ksi tai jätä valitsemasi GIF valitsemaan ja napauta Seuraava -painiketta oikeassa yläkulmassa mennä eteenpäin ja esikatsella / julkaista tekemäsi yksittäinen GIF.

Jos päätät sisällyttää useita GIF-tiedostoja valokuvasarjaksi, voit itse järjestää ne vetämällä ja pudottamalla niitä. Kirjoita valinnainen kuvateksti, lisää joitain tunnisteita ja paina Lähetä-painiketta lähettääksesi sen suorana blogiisi kaikkien seuraajien nähtäväksi.